Козирог

Козирог 23 Декември - 20 Януари

2019 година ще бъде изпълнена с работа, носеща ви материални придобивки и спортни успехи. Както и до сега в семейството водещата роля ще бъде ваша, което значи, че и отговорността за едно или друго ще носите вие. През годината няма да ви липсват добри идеи, за които обаче ще са ви нужни време, средства и енергия, каквото не винаги ще имате, за да ги реализирате.

 Стремежът ви да властвате и да потискате чуждото мнение няма да ви донесе онова, което очаквате, но със сигурност ще дистанцира много хора от вас. Ще ви натоварва психически и няма да ви направи щастливи. Трудно забравяте обидата и предателствата, и винаги отвръщате на удара, което ви прави нежелани партньори. Елегантно може да промените нещата в своя полза, ако контролирате по-добре емоциите, мислите и смирите най-вече егото си. Научите ли се да прощавате, ще превърнете недостатъците си в свое предимство и злобата и агресията ще си отидат завинаги от вас. Извисете се над дребнавото и следвайте духовния си път, без значение дали той е материално осигурен или не. Повярвайте това е важно сега и за в бъдеще, и колкото по-бързо го осъзнаете, толкова повече надежда има за душата ви. През годината сте подвластни на емоциите си и това често ще работи срещу вас, ако не сте в състояние да ги контролирате. Начинанията няма да са силната ви страна през 2019 година, но такива са възможни през януари, май, юни, октомври и декември. Дори и работейки, сте длъжни да преценявате всичко в детайли и да не действате на инат, за да не се провалите. Винаги се съобразявайте с нормите и условията било на работа, било във взаимоотношенията и във всякакъв друг план. Не сте сами и това още веднъж иде да ви напомни, че сте зависими и не незаменими. По-често изразявайте уважение и съпричастност към проблемите и живота на другите, това ще ви дава сили и помага в професионалната работа и духовното ви развитие. Проявявайте упорството си за реализацията на добри и хуманни цели, а не водени само от личните си интереси. През април и септември ще са ви нужни повече хъс и енергия, за да се правите с работата и проблемите си, но най-вече сами, а не като ги прехвърляте на околните. През периода от 5 март - 28 март, 8 юли - 1 август, 31 октомври – 20 ноември, когато Меркурий е ретрограден, не започвайте нови проекти и бъдете прецизни в общуванията си, за да не множите враговете си. Нови контакти и лесно осъществими общи проекти ви очакват през март и декември, а през май пътуванията и промените ще ви изпълват с доволство.

 През 2019 година ще развивате дейности, свързани с политиката, финансовата сфера или ще започнете нова кариера. Печалбите ще следват реализираните ви идеи и ще ви правят доволни, но най-вече заради възможността да разгърнете творческите си умения и таланти. Всичко това ще е съпътствано с напрежение и изхабяване на нервите, а от там и на здравето ви. Грижете се по-добре за себе си, често си давайте отдих и търсете местата и хората, които ви зареждат с хубави мисли и настроение.

 В началото на 2019 година ще отбележите напредък в професионалната си кариера и бизнес. Организаторският ви талант и умение да взимате бързи и правилни решения ще ви помагат да се справяте във всякакви ситуации и да преодолявате препятствия, поставени от конкурентите ви. Безработните имат шанс до март да намерят подходящата им заетост. Ще успеете да осъществите целите си от април до ноември, за това не се отказвайте и не губете интерес, каквито и изненади да срещнете по пътя си. Използвайки практичността си, ще превърнете неудачите в свое предимство и ще успеете, за всеобща почуда на всички, които ви познават. През този период може да поставите начало на нов бизнес, може да сключите изгодни договори и да потърсите нова ниша за изява на уменията си.

 Чувствителността ви през годината ще ви създава неудобства, но и ще ви носи предимства. От вас зависи да я използвате в своя подкрепа и да работите за духовното си развитие. В професионален план ще имате ярки изяви в дейности, като архитектура, търговия, в бизнес с храни, стоки за дома, семейството и децата. Обогатявайте знанията си, благодарение и на тях ще се издигнете в служебната йерархия, други ще разширяват дейността си, но не в качеството на изпълнители, а като партньори, консултанти и благодарение на задграничните си контакти. Януари, юни, октомври и декември са подходящи за делови срещи, разговори, постигане на споразумения и сключване на сделки.

Яснотата на целите и умението да анализирате ситуациите ви помага да успявате, а прекалената предпазливост може да ви провали.

 Както вече стана на въпрос, емоциите ще определят не само психическото ви, но и физическо здраве. Нито за миг не бъдете безотговорни към себе си, по-често си почивайте и не се преуморявайте, за да приемате нормално критиката, която може да се окаже и по-големият ви враг през годината. Пролетта и есента си осигурете повече време за отдих, дистанцирайте се от дразнителите и не задълбочавайте кризата в отношенията, за да не пострадате физически. Уязвими са костите и ставите, болките при тях могат да са провокирани не само от времето и преумората, но и от нерви. За това е важно да живеете спокойно и подредено, за да не си нанасяте физически и психически травми. За последните сте още по-уязвими и когато Луната минава през вашия знак.

 През лятото ще се чувствате здрави и жизнени, макар, че са възможни вирусни и други краткотрайни проблеми.

 От края на септември и през октомври здравословните неразположения ще зачестят, което ще наложи да потърсите консултация със специалист.

 Ще се преборите с нервите, ако по-често се събирате с приятели, правите разходки сред природата и започнете да се занимавате с хоби, спортни занимания, пътувания и повече движение. Във всички случаи се възползвайте от възможността да разпуснете от напрежението и стреса. Може да започнете с йога или медитация, но търсете и други източни техники за себепознание и самоусъвършенстване.

 От средата на февруари до края на юни и от втората половина на октомври до края на годината в семейството ви ще цари приятелска атмосфера и брака няма да ви създава проблеми. Поддържайки добри взаимоотношения с обкръжението си, вие се развивате духовно. В същото време е възможно да изпитвате известно негодувание срещу брачните задължения, а през периода март – юни могат да се пропукат отношенията ви с партньора, породени от съмнения за изневяра или по други причини. Ако имате желание ще намерите и подходящите начини, с които да изгладите отношенията помежду си. Във всички случаи се нуждаете от семейството си, то е вашата опора и сигурност, независимо, че на моменти мислите различно. Не семейните да не бъркат сексуалното привличане с любовта, особено през януари, март, октомври и декември, когато ще имат възможност да срещнат своята половинка. Не лишавайте децата и близките си от внимание и почивка. Организирайте отпуската си и ги заведете на почивка през юни, когато работните ви планове ще го позволяват. Грижите за възрастните родители са измежду основните ви през годината, не го пренебрегвайте, за да не утежните кармата си.

 През годината ще имате много и щастливи дни, изпълнени с любов и късмет. Живейте освободено и мислете с добро за всички.

Изтегли си мъдрост за деня


Биоритми

Дата на раждане:
Ден
Година
Начало на графиката:
Месец
Година

От мъдростите на зодиака

„Дебелеем за света около нас, а сме анемични към Този, Който пое в ръцете си железните гвоздеи, за да ни осигури „желязото“, с което да живеем здрави. ”

Клубове aстрология

Виж още