Дева

Дева 24 Август - 23 Септември

 

Елемент: Земя

Той може да се сравни с полусенчест вътрешен двор, пригоден за градина, изпълнена с най-разнообразни саксии с цветя, пълзящи растения и дървета. Полускрити, пръснати из двора, могат да се видят градински столове, застлани с оригинални покривки, бутилки с домашни вина и други земни наслади.

 

Характеристика: Подвижен, земен знак, което говори за приспособима практичност. Представителите му се свързват със самоусъвършенстване и способности на критик. Силни по характер, язвително общуване, тънка и логична мисъл.

 

Управляващи планети и тяхното влияние: Меркурий

 

Духовна цел: Да се научи да прави разлика между разрушителната критика и простата мъдрост.

 

Положителни черти: Доброта и внимание към безпомощните, състрадателност, хуманност и услужливост, организираност, има добри познания за здравето, които следват, духовитост и очарование, физическа чувствителност, старание, емоционална топлота, преданост.

 

Отрицателни черти: Унищожителна критичност към мързеливите, своенравност и раздразнителност, догматичност, нервност и безпокойство, преднамереност, ексцентричност, прикритост, свръх взискателност.

 

Нещата, които носят щастие на Дева:

  • Цветове: жълтозелени, кафяви, кремави
  • Растения: нарцис, върбинка
  • Парфюм: нарцис
  • Скъпоценни камъни: оливин, опал, ахат
  • Метал: живак
  • Таро карта: отшелникът
  • Животни: прилеп, таралеж, норка
  • Щастливо число: 5

 

Хармонични партньорства: Дева, Везни, Скорпион, Телец, Козирог, Рак, Лъв

 

Трудни партньорства: Стрелец, Риби, Близнаци

 

Бурни партньорства: Водолей, Овен

 

Хоби: С удоволствие се занимават с интелектуални и практични неща, с физически упражнения, заради здравето си. Театър, концерти, игри, тържества, книги, речници, енциклопедии, с пипкави занаяти, изискващи много търпение и време. Култове, алтернативно лечение, психология, градинарство, цветя, здравословни храни.

 

Девата обича точността, да прави списъци, добре заредена аптека, да посещава курсове за самоусъвършенстване, да се докарва и да се грижи за най-малките подробности, животните, да служи на другите, практични, ушити по мярка дрехи, пастелни, изтънчени цветове и фини материи.

 

Девата не обича тълпи и шум, нахални хора, жаргон, вулгарност, немарливост и мръсотия, хора, които хленчат и много се оплакват, нарушени графици, да бъде принуждавана, хора, които местят личните й вещи, лицемерие и измама, всякакво признание за слабост или провал, ярки, крещящи основни цветове.

За най-нетърпеливите!
Всички, абонирали се за предварително получаване на хороскоп до 24.12.2010 г. ще получат празничният ни подарък – годишен хороскоп от Зодиака на Dir.bg. Научете повече от секция 'Моят хороскоп', абонирайте се и очаквайте своя хороскоп за новата 2011 г. още на 25.12.2010 година.


Биоритми

Дата на раждане:
Ден
Година
Начало на графиката:
Месец
Година

От мъдростите на зодиака

напада се с една дума, а за защита са нужни цели страници.

Клубове aстрология

Виж още