Дева

Дева 24 Август - 23 Септември

За Дева

Партньорски хороскоп


 

 

ДЕВА – ОВЕН

Отличаващият се с жизненост, динамика и размах представител на зодия Овен едва ли ще спечели от партньорството си с представител на зодия Дева. Той предпочита интелектуалните занимания, а желанията на жизнерадостната Дева смята за малко преувеличени. Чертите на характера им също са пречка за хармонично съжителство. Овенът цени активността и движението. У него живее духът на водача. Девата е амбициозна, принципна и съзнателен изпълнител. Тези качества на двамата се допълват, но в известен смисъл и донякъде. Може да се очаква, че дребнавостта на Девата ще дразни нервите на Овена, и обратното – лекомислието на Овена ще ядосва Девата.

 

ДЕВА – ТЕЛЕЦ

При двамата представители съществува предпоставка за щастливо партньорство. Телецът ще зачита трудолюбието, пестеливостта и духовното равновесие, което притежава Девата. Тя от своя страна не се отличава с буен темперамент и това позволява на Телеца да бъде спокоен. Възможни са недоразумения помежду им, породени от упоритостта на Телеца и склонността на Девата да философства, но без да се стига до разрив в отношенията им. Познавачите залагат много на такъв съюз.

 

ДЕВА – БЛИЗНАЦИ

Интелектуалните контакти между двамата партньори са лесни, а биха могли да бъдат и интересни. Сексуалните отношения не доминират при никого от двамата. Обща за двамата е способността им към задълбочена наблюдателност. Острият език и сарказъм на партньора Близнаци дразни Девата, понеже не може да оцени остроумието му. Девата не разбира и това, че Близнакът по природа обича промените и разнообразието, а монотонността й действа направо парализиращо. Така, че взаимният им избор не е особено успешен.

 

ДЕВА - РАК

Отношенията между двамата партньори могат да се развият много успешно, но и дума не може да става за еротични екстравагантности, тъй като потребностите им в това отношение са умерени. Обаче и двамата обичат дома и високо ценят сговорния семеен живот. Недоразумения помежду им възникват рядко и се дължат главно на отстъпчивостта на жената Рак. Тя се дразни от привичката на съпруга си да философства и да критикува, макар че, що се отнася до воденето на домакинството и грижите за семейството, жената от знака Рак трудно може да бъде порицавана. Специалистите по темата са оптимисти за техния съюз.

 

ДЕВА – ЛЪВ

Лъвът признава само пълнокръвния живот. Дали би могъл да подтикне представителят на зодия Дева към съответстващия му „размах в живота”? Не се знае, понеже Девата върви през живота със значително по-бавни от неговите обороти. Партньорът Дева е солиден, верен, трудолюбив, старателен. Може да се разчита на него. Вероятно ще ги свързва любовта към децата в един брак. Единият ще импонира на другия, но е възможно голямата разлика в темперамента да се отрази отрицателно върху трайността на техния съюз.

 

ДЕВА – ДЕВА

Разбира се, и двамата могат да бъдат ценни хора, но не и един за друг. Какво би могло да ги свързва? Аналитичният, логичен и безстрастен начин на мислене. А какво да ги разделя? Слабата сексуалност, безогледното критикарство, липсата на снизходителност към недостатъците и грешките на партньора. И двамата са всезнайковци. Такава двойка би била скучна както на другите, така и на себе си. Шансовете им за щастливо партньорство, според познавачите, са минимални.

 

ДЕВА – ВЕЗНИ

Представителите на знака Везни са сантиментални, деликатни и влюбчиви и едва ли ще срещнат съответен отзвук от страна на хладния партньор от зодия Дева. Честата променливост в настроението на Везните е неразбираема и леко дразнеща за Девата. Наистина в началото на своето познанство партньорите ще си прощават много неща, но за по-продължителна връзка тази двойка има твърде малко допирни точки, за да успее да създаде траен съюз.

 

ДЕВА – СКОРПИОН

Скорпионът, остроумен и язвителен, нетърпящ възражение, се чувства призван да свири първа цигулка в брака и семейството. Темпераментен, той подхожда с пристрастие към всички житейски проблеми. От друга страна партньорът Дева е убеден, че само той има качества да управлява семейството. Склонността му към критикарство често извежда от равновесие партньора му Скорпион. И двамата са различни натури. Девата се отличава със способност за аналитично мислене, докато Скорпионът има вродена проницателност, обаче сексуалността им е различна. Трайната хармония при двамата може да се срещне в изключителни случаи.

 

ДЕВА – СТРЕЛЕЦ

Уравновесеният, сдържан и понякога суров партньор на зодия Дева и жизнерадостния, подвижен, общителен партньор под знака Стрелец, трудно ще се разберат. Девата обича да налага волята си, но среща енергично противодействие от Стрелеца. Дружелюбието и общителността на Стрелеца често се тълкуват неправилно. Девата е убедена, че Стрелецът е прекалено самостоятелен, а пък Стрелеца има чувството, че партньорът Дева е скучен, свръх критичен и склонен към деспотизъм. При това положение двамата трябва да се замислят.

 

ДЕВА – КОЗИРОГ

На представителят на зодия Козирог обикновено му е трудно да намери идеалния за него партньор, но кандидат от знака Дева ще му бъде подходящ спътник. Често и двамата имат комплекси. Взаимният избор, взаимното сближаване биват по-скоро следствие на рационална преценка, отколкото на спонтанни чувства. Твърде възможно е да ги привлича сходство във възгледите. И Девата и Козирогът много внимателно подхождат при избора на партньор. Те са реалисти, стъпили здраво на земята; пестеливи, практични, предпазливи по отношение на разходите. Сексуалните проблеми при тях не са първостепенни, за по-важни смятат духовните връзки и взаимното разбирателство. Съюзът между тях ще ги направи щастливи за дълго.

 

ДЕВА – ВОДОЛЕЙ

В отношенията си с представител на зодия Дева, Водолеят често се шокира от неговата трезвост и от материализма му. Проницателният и пъргав ум на Водолеят бързо схваща колко струва Девата, стремяща се към него. Той преценява евентуалния си партньор с по-различна мярка от останалите знаци. Сексуалното привличане между Дева и Водолей е по-скоро слабо. По-често може да се очаква хармония в професионалната работа, отколкото в брака. Мъжът от зодия Дева не ще бъде разбран от оригиналната и привлекателна жена Водолей.

 

ДЕВА – РИБИ

Трезвият и хладнокръвен подход на мъжа Дева към всички житейски проблеми е в остро противоречие с романтичната, сантиментална и мечтателна представителка на знака Риби. Представителите на Дева са акуратни, дребнави и педантични, постъпките им – обмислени и логични, докато Рибите се ръководят от интуицията и вътрешното си чувство, от почти безпогрешния си усет. Сексуалните потребности на двамата са приблизително изравнени, благодарение на противопоставеното положение на знаците Дева и Риби. При по-продължителен съвместен живот тази двойка може да постигне значителна хармония.


Биоритми

Дата на раждане:
Ден
Година
Начало на графиката:
Месец
Година

От мъдростите на зодиака

напада се с една дума, а за защита са нужни цели страници.

Клубове aстрология

Виж още