Скорпион

Скорпион 24 Октомври - 22 Ноември

 

 

СКОРПИОН – ОВЕН

Решителността на Скорпиона, стремежът му да дава тон, тенденциите да налага волята си на всяка цена ярко противоречат на характера на Овена, който върви през живота поривисто и стремително. Между тези двама партньори лесно може да се стигне до „гражданска война”. Знаците Скорпион и Овен дават прекрасни качества на своите представители: трудолюбие, вярност към приятелите, активна позиция спрямо житейските проблеми, но въпреки това е трудно да живеят в съгласие.

 

СКОРПИОН – ТЕЛЕЦ

Тези два знака със сигурност могат да разчитат на сговорчивост и съвместен живот. Причини, които биха го нарушили, могат да бъдат завоевателните стремежи, упорството и ревнивостта на Телеца, но също така и фактът, че отличните му качества не са дооценени от Скорпиона. Партньорът Телец трудно приема с разбиране категоричността на своя партньор Скорпион. Духовната близост между двамата е слаба и с течение на времето лесно се стига до взаимно охлаждане.

 

СКОРПИОН – БЛИЗНАЦИ

Психическото равновесие на Скорпиона действа на партньора от зодия Близнаци стабилизиращо, но дразни със своята рядкост. Макар, че са интелигентни типове, духовните контакти между тях са слаби. Едва ли ще ги свързва и истинска сексуална хармония. Скорпионът е домошар и обича да се рови в книгите, занимават го най-различни проблеми. Близнакът, напротив – жадува да бъде сред хора, за заема централно място в компании. Може би затова не е в състояние да оцени у Скорпиона качествата му на добър домакин и стопанин. Шансовете за хармоничен съюз са твърде нищожни.

 

СКОРПИОН – РАК

Връзката между Скорпион и Рак може да бъде доста благоприятна. За това спомага общата им настройка. И двамата ценят домашният уют. Ведрата усмивка и общителността на Рака лесно спечелват привързаността на Скорпиона. Но сексуалната пасивност на Рака понякога поражда безразличие у партньора Скорпион. Освен това той не може да търпи скуката – необходимо му е някакво напрежение. Въпреки това шансовете им за хармоничен съюз за значителни.

 

СКОРПИОН – ЛЪВ

И двамата се поддават на темперамента си, но с тази разлика, че мъжът Скорпион се характеризира с взискателност. За жената Лъв в ежедневният живот като че ли е по-важно количеството, отколкото качеството. Скорпионът и Лъвът не обичат да отстъпват и всеки от тях държи да управлява малкия свят на домашното огнище. Мъжът Скорпион се гневи на склонността на партньорката си да проявява високомерие и самомнителност и смята себе си за всезнаещ и компетентен по всичко. Лъвицата обича да блести в обществото – с външност, с дрехи, с изискани маниери. Понякога се случват и хармонични бракове между тях.

 

СКОРПИОН – ДЕВА

Скорпионът и Девата са в много добра интелектуална хармония, но рядко силната сексуалност на Скорпиона намира отзвук у Девата. Тя има всички добродетели на стопанка и домакиня и многобройни положителни качества. Скорпионът изобщо не ги оценява, защото това, което той смята за важно, според него партньорката му Дева не притежава. Смекчаващо обстоятелство може да бъде значителната разлика във възрастта. Диспропорцията между тях се увеличава от честата склонност на мъжа Скорпион към леност и отмъстителност. Но шансовете им за хармоничен съюз съвсем не са малки.

 

СКОРПИОН – ВЕЗНИ

Везната е деликатна, влюбчива и общителна, а Скорпионът – решителен, властен и ревнив. Освен това той притежава и редица други черти, които се харесват на партньорката му. Ако между тях липсва дисхармония, която би проличала в индивидуалните им хороскопи, двамата биха могли да образуват сговорно семейство. Съвместният живот с жена от зодия Везни не е труден, стига партньора й да зачита личността й. Тя високо цени интелигентния партньор. Скорпионът често бива такъв, или ако не е, почти винаги би могъл да стане. Шансовете им за хармоничен съюз са добри.

 

СКОРПИОН – СКОРПИОН

Горещ темперамент и бурна сексуалност свързват двамата партньори от знака Скорпион. Но тъй като това е доминираща черта във взаимоотношенията им, лесно може да се стигне до ранно пресищане. Двамата често биват етични, способни и ценни индивиди, но не и един към друг. Както той, така и тя имат остър, хаплив нрав. При това положение семейство от двойка Скорпиони едва ли би било сговорно. До разрив най-често се стига по вина на жената Скорпион. Съчетанието между тях е по-скоро неправилно, отколкото хармонично.

 

СКОРПИОН – СТРЕЛЕЦ

Двамата имат различни гледища по важни въпроси на живота. Склонността към показна добродетелност на Стрелеца не винаги се възприема добре от Скорпиона. По психика са доста различни. Скорпионът е снизходителен към редица човешки слабости. Голямата скромност на жената Стрелец при по-продължително съжителство започва да дразни мъжа Скорпион. Гневи го и нарастващият стремеж на партньорката му към голяма лична свобода и към ограничаване на неговата. Имат минимални шансове за хармоничен съюз.

 

СКОРПИОН – КОЗИРОГ

Въпреки, че двамата доста се различават, при комбинация между тях се срещат и хармонични двойки. Положителните страни на жената Козирог не са с външен ефект, не се хвърлят в очи и се проявяват рядко в трудни моменти. И двамата гледат сериозно на живота, погледът им често е обърнат навътре – към себе си. Но, докато жената Козирог е твърде пресметлива, мъжът Скорпион обича угощенията и скъпите удоволствия. И двамата партньори държат на професионалната изява и са домошари. Имат отлични перспективи за хармоничен съюз.

 

СКОРПИОН – ВОДОЛЕЙ

Тези два знака имат редица общи черти, като например интелектуалния подход към житейските проблеми. И двамата партньори се ръководят от чувството. И двамата имат силно изразена индивидуалност. Но, Скорпионът, търсещ винаги същността на нещата, ще срещне трудности с жена, родена под знака на Водолей, която понякога е неразбираема дори за самата себе си. Бракът между двамата често се смята за неспокоен и нетраен. Когато жената Водолей обича, няма равна на себе си. Чувствителността на Скорпиона оценява това. Въпреки това щастлив брак между двамата е рядкост.

 

СКОРПИОН – РИБИ

Тези два доста различни знака имат данни за хармонично съжителство. Главните, свързващи ги фактори са чувствителността и сексуалния живот. Мъжът Скорпион изобщо не обръща внимание на някои недостатъци, които според останалите хора има жената от зодия Риби, а тя не се засяга от явната му грубоватост и често проявявана ироничност. Скорпионът е убеден, че най-важното за жената е да умее да бъде женствена. Може би тук се крие ключът към щастието в брака им.


Биоритми

Дата на раждане:
Ден
Година
Начало на графиката:
Месец
Година

От мъдростите на зодиака

напада се с една дума, а за защита са нужни цели страници.

Клубове aстрология

Виж още