Козирог

Козирог 23 Декември - 20 Януари

 

 

КОЗИРОГ – ОВЕН

Предпазлив, акуратен, хладен, държи преди всичко на успехите в професията и в живота – такъв е Козирогът. От този ъгъл трябва да се преценява съответствието на бъдещите партньори с този знак. Мъчно се печели неговата благосклонност, но иначе Козирогът е верен, солиден и с високо чувства за отговорност. Докато той е трезв и практичен, жената от знака Овен е малко лекомислена, жадна за приключения, стихийна, динамична, пълна с енергия. Дали ще успее да „разбуди” един Козирог? Той безспорно има качества, но казват, че някой и друг недостатък би внесъл разнообразие в монотонността на живота му. Понякога биват щастливи, но не се препоръчва голяма разлика във възрастта.

 

КОЗИРОГ – ТЕЛЕЦ

Жената, родена под знака Телец, трезво мислеща и добра домакиня, е много подходяща за мъжа Козирог. И двамата се отличават с равновесие както във възгледите, така и в темперамента си. Упорството, ревността и властолюбието на госпожа Телец едва ли имат шанс да се проявят, понеже спокойният и затворен Козирог почти винаги ще одобрява гледната точка на партньорката си. И двамата партньори се отличават с образцова солидност. Другите им положителни качества, като трудолюбие, скромност, реализъм, тактичност, съвестно отношение към задълженията, осигуряват сговор и хармония на семейството.

 

КОЗИРОГ – БЛИЗНАЦИ

Между представителите на Козирог и Близнаци съществува малко разбирателство. Неспокойната, подвижна, вечно любопитна представителка на знака Близнаци трудно може да бъде разбрана от спокойния, уравновесен и консервативен мъж, роден под знака Козирог. Той едва ли ще оцени нейния блестящ и пъргав ум, а още по-малко – полета на фантазията й. Бързата реакция, лесно установяваните контакти, общителността – всичко това е чуждо и непривично за Козирога. Не са му по вкуса и безгрижието, многостранните интереси и дилетантството на Близначката. Шансовете за хармоничен съюз между тях са нищожни.

 

КОЗИРОГ – РАК

 

Жената, родена под знака Рак, често може да бъде подходяща за мъжа Козирог в сексуално отношение, обаче психиката им е твърде различна. За съжаление този факт още в началото на връзката им може да стане причина да не могат да установят по-близки отношения. Жената Рак е добра, отстъпчива, с мек характер, отлична стопанка, а когато реши да се посвети на някоя професия, бива идеална в работата си. Съпругът Козирог я цени за качествата й на домакиня, макар че те не се хвърлят в очи. И двамата не държат на показността и външния ефект.

 

КОЗИРОГ – ЛЪВ

Съответствието по между им е средно. Жената, родена под знака на Лъв, вижда в лицето на Козирога своя крепост, гаранция, че партньора й няма да изостави нея и децата й, а ще се грижи за семейството. Козирогът търпеливо и упорито събира блага и имоти, като за себе си няма да отделя много и все по-малко ще държи да има нещо лично свое. Жената Лъв ще представлява и защитава интересите и становището на мъжа си. Никога няма да го посрами. И Козирогът, и Лъвът са домошари. Понякога тя може да се дразни от резервираността на съпруга й към околните. В сексуално отношения изискванията и на двамата партньори са неизразени, което се отразява на връзката им.

 

КОЗИРОГ – ДЕВА

Между Козирог и Дева не се наблюдават изблици на гореща страст, но и рядко се срещат дрязги и спорове. В интелектуално отношение двата знака са в съзвучие и се допълват. Той и тя взаимно ще одобряват начина си на постъпване. Липсата и у двамата на високо емоционално напрежение може да повлияе положително на стабилността на връзката им. Жената Дева е отлична познавачка на човешката психика и това е допълнителен фактор, подсилващ хармонията в отношенията Козирог – Дева. При тях рядко настъпва пресищане.

 

КОЗИРОГ – ВЕЗНИ

Идеализъм, трезвост и известна доза песимизъм. Това са качества на Козирога, които не са в хармония с характера на жената от зодия Везни. Тя обича лукса, красотата, удобствата и не желае да се занимава с проблеми, върху които не би могла да има влияние. Вместо да върви през живота, жената Везни предпочита да се плъзга по него, като по нанадолнище. Козирогът подхожда към всичко пък прекалено сериозно. Сексуалният контакт между двамата не ще бъде силен. Отношението им към всекидневните грижи е толкова различно, че трябва да се съмняваме дали изобщо съществува основа за продължителен съвместен живот.

 

КОЗИРОГ – СКОРПИОН

И двамата има една обща черта – работят здраво, всеотдайно, дори по-добре, отколкото се очаква от тях. Обаче жената, родена под знака Скорпион, не държи само на професионалните и домашните си задължения. Убедена е, че не трябва да се омъжва единствено да бъде домакиня. Мъжът Козирог е верен, солиден, силно привързан към своя дом. Обикновено бива добра опора в семейството, макар че му липсва външен блясък. Може да се разчита на него. Сексуалната хармония между двамата е непълна. Ако жената настоява по-енергично за правата си, бракът им ще бъде щастлив.

 

КОЗИРОГ – СТРЕЛЕЦ

Самостоятелна, подвижна, активна, с чувство, че трябва да бъде свободна, жената от зодия Стрелец усеща някаква резервираност у мъжа Козирог, но не й придава значение. Взаимното им пригаждане е трудно. При някои ситуации трябва да се възразява на жената Стрелец. Ако съпругът Козирог не прави това, последствията ще бъдат за негова сметка. Жената от знака Стрелец умее да избягва конфликтите, но за съжаление, дори при добро желание от страна на Козирога и Стрелеца, между тях в повечето случаи съществува слабо разбирателство, а то е пречка за брачна хармония.

 

КОЗИРОГ – КОЗИРОГ

Само в някои отношения Козирозите помежду си са в съзвучие, а то е най-малко в сексуалната област. Не могат да намерят правилен подход един към друг. Освен това извънредно сериозно третират професионалните въпроси, като много често ги поставят на първо място – пред личните. Дори да се стигне до разбирателство, лесно може да настъпи охлаждане. Хармония през целия живот при това съчетание се среща твърде рядко. Ако някои особени лични качества на партньорите не поправят положението, ще си останат една от най-неперспективната двойка.

 

КОЗИРОГ – ВОДОЛЕЙ

Мъжът от зодия Козирог, който се стреми да получи ръката на жена Водолей, ще трябва да й импонира с интелект, находчивост и съобразителност. Обаче не всеки Козирог е способен на оригиналност и дълбочина на мисълта, на остроумие. Тези качества нямат нищо общо с начетеността, с житейската мъдрост и пр. Разбира се, мъж от тази зодия би могъл да спечели млада и неопитна девойка, родена под знака Водолей, но това ще бъде за кратко. За това преди евентуален брак трябва добре да се претеглят „за” и „против”.

 

КОЗИРОГ – РИБИ

На трезвия, делови Козирог му е трудно да намери общ език с деликатна, мечтателна, нежна девойка, родена под знака Риби, живееща в свой собствен свят. За Козирога съществуват предимно реални факти. Представителката на Риби се ръководи от вътрешен усет, от интуиция. Често постъпва нелогично. В повечето случаи не държи на парите. Един Козирог трудно може да събуди горещо чувство у жената Риби. Когато психичният контакт между двама души е слаб, не върви и всичко останало. По-добре ще бъде Козирогът да си потърси друга партньорка.


Биоритми

Дата на раждане:
Ден
Година
Начало на графиката:
Месец
Година