Дева е шестият знак, центърът на целия хороскоп. Тя е земен знак, заедно с Телеца и Козирога, а управляващата им планета е Меркурий. Девата има репутацията на строг и педантичен характер, а другите добри качества за съжаление често се пренебрегват. Нека разгледаме някои интересни неща за Девата, както добри, така и "не много добри", които могат да ви изненадат и забавляват.

1. Девите се раждат интелектуалци

Родените под знака на Дева са ученолюбиви, умни и обичат да решават проблеми. Девите са благословени с мощна интелигентност и винаги са готови да придобиват нови знания

2. Девите са спокойни по природа

Те са изключително търпеливи към другите и винаги се опитват да открият доброто в хората. Девите дават достатъчно време на другите, за да поправят постъпките си, ако е необходимо.

3. Притежават отлични организационни умения

Хората, родени под зодиакалния знак Дева, са трудолюбиви и организирани по природа. Те са склонни да се наслаждават на всеки вид задачи поради прецизния си, точен и критичен подход към работата. Освен това имат навика да обръщат внимание на всеки дребен детайл.

4.Перфекционисти са

Девите искат работата им да бъде свършена по начина, по който те самите искат и ще положат много усилия, за да я постигнат. Те очакват същото и от всички около тях. Хората, родени под знака на Дева, обичат да работят самостоятелно.

5. Имат аналитичен ум

Родените под знака на Дева имат страхотен аналитичен ум, който може да вижда нещата в черно и бяло. Те са способни да намират решения на предизвикателни проблеми. Освен това Девите имат страхотен усет и мислят много преди да вземат каквото и да е решение.

6. Девите са креативни

Девите също така са склонни да бъдат много креативни. Ако има звезден знак в зодиака, който обича детайлите, това е Девата. Те вероятно ще вложат много усилия в работата си, което прави творенията им впечатляващи за окото.

7. Този зодиакален знак държи на работата си

Този представител на зодиака е искрен и сериозен в работата си, но има нужда от някой, който да го подтиква и насърчава. Те притежават изключителни комуникативни умения и много добре знаят как да поставят лични граници. Хората, родени под знака на Дева, се стремят към съвършенство във всичко, което правят и са родени да бъдат най-добрите.

8. Девите умеят да решават проблеми

Обичат да решават проблемите около себе си, независимо дали става въпрос за професионални или семейни. Те никога не се отдръпват, за да помогнат на хората в момент на нужда. Анализират ситуацията и се опитват да намерят начини за решаването й.

9. Срамежливи са, когато са влюбени

Когато са влюбени, Девите обикновено са особени, става ли въпрос за избор на половинка. Те не позволяват на някого бързо да навлезе в живота им. Известно е, че Девите са уплашени, нервни, мързеливи, неспокойни в началото, когато се влюбят.

10. Представителите на земния знак Дева са честни хора

Те са едни от най-честните знаци в зодиака. Ценят най-много честността и за тях тя е най-важната в едни взаимоотношения. Освен това не се притесняват да изразят истинското си мнение по всеки един въпрос.