Ако сте родени в дълбоката зима, има вероятност да сте представител на зодия Водолей. Водолеите са ексцентрични свободомислещи хора, които често са в служба на общото благо. Те са много отворени и могат да видят даден проблем от много различни гледни точки. Това ги прави най-дълбоко мислещите в зодиака и често предлагат големи идеи и нестандартни концепции. Водолеите мразят да се чувстват безполезни, искат да се открояват и да бъдат известни със своята индивидуалност и независимост.

Ето още няколко завладяващи факта за Водолеите, които ги описват.

1. Водолеят е самотен

Водолеят е един от най-интровертните знаци в зодиака. Те могат лесно да се сприятеляват, но не е в природата им да създават близки приятелства, които се нуждаят от много внимание или работа. Вместо това предпочитат да останат насаме с идеите и мислите си и да решават проблеми.

2. Водолеят е свободолюбив

С независимостта идва и свободата, а тя е едно от нещата, който Водолеят жадува най-много. Водолеите се нуждаят от пространство, за да творят, и често чувстват, че другите ги задържат.

3. Водолеят е малко чудак

Независимо дали става дума за окото им за фънки мода или за вкуса им към неясна и експериментална музика, Водолеите маршируват в ритъма на собствения си барабан.

4. Водолеят философ

Водолеите прекарват голяма част от времето си с глава в облаците, опитвайки се да обяснят необяснимото. Понякога може да изглеждат дистанцирани и често да разстройват околните с това.

5. Водолей срещу Лъв

Зодиакът има 12 знака, което означава, че всеки знак има своя противоположност. За Водолея това е огненият знак Лъв. Докато екстровертните Лъвове обичат да търсят внимание, Водолеят обръща внимание на всички еднакво.

6. Водолей в небето

Водолеят е струпване на звезди с формата на кана за вода, разположено между Козирог и Риби. Съзвездието Водолей е най-неяркото от всички зодиакални съзвездия и едно от най-трудните за намиране.

7. Водолей в спалнята

Водолеите са изключително отворени и щом им е удобно да дадат воля на страстта си, те могат да бъдат едни от най-авантюристичните и смели любовници.

8. Водолей и здраве

Водолеите са известни с това, че са силни, с добра стойка и координация. Със своите умения за задълбочено мислене и решаване на проблеми Водолеите имат особено здрав и активен мозък. От нездравословна гледна точка вглъбавянето може да доведе Водолеите до липса на активност и увеличаване на теглото.

9. Водолей и другите въздушни знаци

От всички въздушни знаци Водолеят е най-интензивен и отдаден. Другите въздушни знаци, Везни и Близнаци, могат да помогнат на Водолея да излезе от вглъбеността си, като същевременно разбират страстта и устрема им.

10. Водолеят е упорит

Когато Водолеят е решил нещо, най-добре е просто да се махнете от пътя му! Водолеят е известен с това, че има силни идеи и мнения и няма да ги промени, за да се впише в чуждия идеал.

11. Водолеят не се притеснява от дреболии

Това е един от най-интересните факти за Водолеите: Тъй като Водолеите често се фокусират върху грандиозните идеи, те всъщност са много спокойни, когато става въпрос за дребни неща.

12. Водолеят се управлява от планетата Уран

Планетата Уран управлява технологиите и иновациите, което я прави идеален управител за дълбоко мислещия и съсредоточен Водолей.

13. Водолеят иска да промени света

След като Водолеят е имал време да се отдалечи за дълбоки размисли и вътрешно решаване на проблеми, той развива непоколебима вяра и фокус. При Водолеите няма половинчати действия!

14. Водолей - лидерът визионер

Хората, родени под знака на Водолея, са много независими и са родени мечтатели и лидери. Сред известните Водолеи, които отговарят на този идеал, са Опра Уинфри, Роза Паркс, Майкъл Джордан, Галилео Галилей и Ейбрахам Линкълн.

15. Водолеят като родител

Хората, родени под знака на Водолея, може би са най-добрите родители от всички зодиакални знаци. Най-важното за родителите Водолеи е да подкрепят свободата и независимостта на децата си.