Ненавистта към природата може да означава, че мразите всичко естествено - планини, плажове, дървета, животни или времето. Може да означава и само едно от тези неща.

Като се има предвид астрологията и нейната сила в живота ни, зодиакалните знаци, които мразят природата, може всъщност да не обичат други неща като буболечки или мокрене на косата, но просто да ги слагат в един кюп. Ако се замислят, те не мразят природата, а обстоятелствата, свързани с нея.

Може да не мислите за себе си като за любител на природата и да предпочитате по-градска среда, но това не означава, че не можете да обичате плажа или да карате ски. Няма нищо страшно, ако предпочитате плажа, докато сте отседнали в луксозен хотел, или да карате ски, докато отпивате уиски пред камината в ексклузивна хижа в швейцарските Алпи.

1. ОВЕН

Овенът се доближава най-много до природата, ако се занимава със спорт на открито. Ако са олимпийски състезатели по ски бягане, те ще бъдат в снега, но няма да отидат в хижа в гората, само за да живеят от земята и да се върнат към природата.

За нетърпеливия Овен природата се движи твърде бавно. Те не искат да засадят семе, а след това да чакат месеци, докато се появи първата зеленина. Те харесват животните, но не чувстват истинска връзка с природата.

2. КОЗИРОГ 

Виждали ли сте списъка със задачи на Козирога? Те са прекалено заети, за да отделят дори миг, за да се насладят на природата. Ако отиват на почивка (а това не е сигурно), те ще отидат някъде, където могат да бъдат обгрижвани и глезени.

Разбира се, те харесват залезите и често стават достатъчно рано за изгрева, но имат по-важни неща за вършене от това да гледат звездите или да се заслепяват, взирайки се в слънцето.

3. БЛИЗНАЦИ 

Близнаците искат да обичат природата много повече, отколкото всъщност я обичат. Опитват се да имат растения в дома си, но почти винаги забравят да ги поливат. Близнаците харесват неща, които са доста самодостатъчни, като например котка със самопочистваща се тоалетна и автоматична хранилка, но неща като розите, за които трябва да се полагат внимателни грижи, са по-голямо предизвикателство.

Близнаците се радват повече на социални събития, отколкото на уединени места за отдих. Твърде многото време, прекарано в самота, когато гледат само дърветата и небето, обикновено ги прави тревожни.

4. ВЕЗНИ 

Разбира се, Везните харесват природата, но от разстояние. Те винаги ще изберат басейна на луксозен хотел пред ледения океан и ще предпочетат транспорт от врата до врата, вместо да се налага да ходят пеша до местата си за настаняване.

Северното сияние звучи красиво, но вместо това дайте на Везните светлините на някой приказен град. Те са склонни да обичат животните и обичат да ги виждат в естествената им среда, стига това да не е прекалено натоварващо.