По скалата от 1 до 10, колко спорещи бихте казали, че сте? Сигурни сме, че повечето от вас биха казали, че сте доста уравновесени и спорите само когато е необходимо. Само ако някой ви дразни, предизвиква, натиска копчетата ви - неща от този род.

Разбира се, това звучи хубаво, но ако трябва да сме честни, много от нас имат по-слаби нерви, отколкото биха искали да признаят. Някои хора дори изпитват желание да спорят редовно. Това обаче, разбира се, се дължи на факта, че всички ние имаме различен праг на търпимост.

В астрологията е ясно, че зодиакалните знаци, които обичат да спорят, го правят за собствените си нужди.

Независимо дали от вас се иска да направите твърде много неща наведнъж, дали сте изложени на показ от приятел или сте критикувани от колегата си. Споровете са нещо, което някои от нас обичат да водят, докато други бягат в другата посока, когато се сблъскат с тях. Първите обикновено процъфтяват, когато са изправени пред такъв тип предизвикателства, защото това им носи адреналин. Вторите се свиват, защото това им причинява безпокойство.

Кои бихте казали, че сте вие? Е, в зависимост от зодиакалния ви знак може да имате склонност да спорите повече от другите.

1. Телец

Телецът е известен с това, че е много упорит. При това те са много твърди в своите начини и е трудно да бъдат убедени в противното. Можете да се опитате да ги накарате да видят нещата от вашата гледна точка, но това, че можете да заведете коня на вода, не означава, че той ще я изпие.

Хубавото е, че сърцето на Телеца обикновено е на правилното място. Само че да признаете, че сте прави, означава да приемете, че те грешат, а това е нещо, с което те се борят. Те ще се борят със зъби и нокти, само и само да се убедят, че те са тези, които са прави, като си тръгнат от спора.

2. Лъв

Лъвовете са известни с това, че са много чувствителни в сравнение с другите зодиакални знаци, така че всичко, което могат да приемат за лично, вероятно ще го направят. Също така, подобно на Телеца, за Лъва е трудно да се справи със ситуация, която не се развива по неговия начин. Затова тези две неща ще предизвикат тяхната свадлива природа.

Лъвовете са много затворени в себе си и не се интересуват от много неща извън тях. Може би ако бяха способни да погледнат на нещата от гледната точка на другите, нямаше да са толкова свадливи.

3. Везни 

Везните са знакът, който ще ви убеди, че да бъдеш свадлив може да е вродено качество. Причината за това е, че самочувствието им зависи от това да имат някакъв опонент, колкото се може по-често. Важно е да се отбележи, че тяхното спорене обикновено не е злонамерено, а по-скоро е просто инстинкт.

Ако имате приятел или член на семейството от зодия Везни, може би ще искате да ги държите под контрол, за да им дадете да разберат, че нуждата им да спорят далеч не е приятна. Обикновено те ще се почувстват зле, ако знаят, че създават неудобства на близките си.

4. Козирог

Козирозите обикновено смятат, че са по-мъдри и по-опитни от всички останали, и обикновено не умеят да прикриват това. Поради това те се представят пред другите като снизходителни. Така че, ако имате приятел, който е такъв, и искате да му помогнете да избегне да втриса другите, може да му направите две предложения.

Първо, да се съсредоточат върху това как карат другите да се чувстват. Второ, да им кажете да се упражняват как да се отнасят към другите. По този начин те ще могат да видят как гледните точки на другите са също толкова валидни, колкото и тяхната. Ако не научат тези две неща, те просто ще продължат редовно да бъдат кошмар за околните. 

ИЗБРАНО