Както по време на новолуние, така и по време на пълнолуние гравитацията на Слънцето засилва тази на Луната, което води до увеличаване на магнитното привличане на приливите и отливите, така че представете си какво прави това с нас. Луната привлича нашия жизнен източник, нашата ментална вселена; привлича нашите емоции, нашата преценка. Тя може да наруши мисленето ни и да ни направи параноични.

Но Луната може също така да ни даде сила, магия и магическо мислене.  За някои зодиакални знаци въздействието на притегателната сила на Пълнолунието е още по-силно, отколкото за други.

Но кой е най-засегнат от Пълнолунието всеки месец и кои личностни характеристики на зодиакалните знаци са най-податливи на "лудата" мъгла, която може да се появи, докато Луната е най-ярка в откритото небе?

Четири зодиакални знака, които са най-засегнати от Пълнолунието

1. Стрелец 

Известни като най-отворените от всички зодиакални знаци към феноменални и неземни неща, Стрелците с готовност се отдават на призраци, когато настъпи Пълнолуние. Сякаш цялата тази свобода, с която се асоциират, изведнъж става необуздана и разпусната.

По време на Пълнолунието Стрелецът може да стане плачлив и емоционален, а след като възвърне зрението си, ще тръгне да планира нещо гигантско за бъдещето. Когато Луната е пълна, можете да очаквате родените през втората половина на годината да полудеят особено много - и под полудеят имам предвид необуздано въображение с евентуално малко невротична параноя.

2. Везни

Достатъчен е само един малък космически тласък и везните на Везните могат да се преобърнат в луд дисбаланс и неуравновесеност. Родените под знака на Везни обикновено са доста стабилни хора. Те са свикнали да държат всичко в себе си и макар да не обичат да потискат чувствата си, успяват да бъдат пример за стоицизъм и непринудено отношение.

Това, разбира се, е така, докато на небето не изгрее Пълнолунието - и тогава е време да пуснат високо флага на своята лудост във Везни.

Уравновесяването изисква енергия, а когато притегателната сила на Луната започне да действа върху мъжа или жената Везни, за тях сякаш се отварят шлюзовете. Очаквайте сълзи, необуздани идеи, секси моменти и малко самоомраза. 

3. Козирог

Отново е така. Веднага след Стрелеца в края на годината, при вас се появяват мислещите Козирози, които няма къде да отидат. Ето как се чувства типичният Козирог по време на Пълнолуние.

Осветете лунната светлина върху света на Козирога и ще получите група хора, които са възбудени и готови да запалят света... само че всъщност не могат да го направят, нали?

И така, Пълнолунието може да вдъхне разочарование на тези типове морски кози. Хубавото на Козирозите е, че те могат да превърнат разочарованието в творчество и често го правят по време на Пълнолунието. За творческите типове, особено за писателите, това е моментът, в който нашите приятели Козирози получават добри резултати.

4. Овен

Овен, Овен, Овен. Когато искаме да разберем как влияе Пълнолунието, просто поставете един Овен под Пълнолуние и ще получите рецепта за пълноценна лавина от емоции.

Не познавате истински ревността, докато не срещнете особено невротичен Овен при пълнолуние и не усетите какво е наистина. Овенът е най-добрият, когато става въпрос за лудост по време на пълнолуние.