Хората, родени под слънчевия знак Лъв, между датите 23 юли и 22 август, обикновено са силно харизматични и различни от всички останали. Лъвът е експресивен, горд и яростен зодиакален знак - такъв, който едва ли ще забравите!

Обикновено Лъвът е най-съвместим с други огнени знаци, но земният, водният или въздушният знак също може да бъде чудесна партия за Лъв. И разбира се, важно е да запомните, че вашият Слънчев знак е само едно от местата в хороскопа ви. Когато определяте любовната съвместимост, вашият знак на Венера е особено важен аспект, който трябва да вземете предвид.

Когато става въпрос за сродни души, Лъвът се стреми да постигне статут на силна двойка.

И независимо дали сте в сериозна връзка с Лъв, или става дума за нещо по-неангажиращо, да развличате и да бъдете разглезени е всичко, което Лъвът иска. Въпреки това малко може да бъде много полезно за Лъва. И ако искате партньор, който винаги ще ви кара да се чувствате специални и обичани по време на фазата на запознанствата, Лъвът е вашият знак. Когато Лъвът си постави за цел да има здрава, любяща връзка, основана на равенство, взаимно уважение и подкрепа, тя може да бъде дълбоко удовлетворяваща и за двамата партньори.

Знаци на сродната душа на Лъв

Определени качества правят Овена, Телеца, Близнаците и Рака най-добрите знаци за сродна душа на Лъва.

Овен 

Тази двойка е наелектризираща, страстна и обича светлината на прожекторите. Когато Овенът и Лъвът са заедно, определено има звездно качество, което ги прави двойката, която всички искат да бъдат. Макар че и двата зодиакални знака имат склонност да бъдат властни понякога, никой не може да се справи по-добре с неугасващата енергия на Лъва от Овена. И Овенът, и Лъвът са вечно млади, което може да доведе до много забавления и приключения, както и до много борби за власт и дребни разногласия. Тази двойка ще процъфтява, ако успеят да бъдат честни един с друг и не позволят на дребните неща или на огнените си характери да определят интимните им отношения. И Овенът, и Лъвът са огнени знаци, което означава, че тези зодиакални знаци имат сродни душевни качества от самото начало на връзката.

Телец 

Тази връзка е олицетворение на копринените чаршафи, знойната музика и прекалената наслада. Когато Телецът и Лъвът се съберат и започнат да се срещат, това е изобилие от чувственост, любов и лукс. Какво друго можете да кажете освен факта, че тези два зодиакални знака просто си пасват! Лъвът знае как да накара Телеца да се чувства специален, а Телецът знае как да даде на Лъва вниманието, от което се нуждае, което означава, че във връзката с тези два зодиакални знака не липсват любов и романтика. Тази двойка може да изглежда като съчетание, създадено на небето, но два зодиакални знака със силна воля могат да означават опасност и сблъсък. Когато голямото его на Лъва се срещне с упоритостта на Телеца, може да се стигне до безкрайни сблъсъци. И двата зодиакални знака ще трябва да свалят стените си и да оставят по-уязвимите си страни да вземат връх.

И Телецът, и Лъвът са фиксирани знаци, което означава, че промяната и компромисът могат да се окажат най-трудната част от поддържането на тази връзка. Помнете, че това сте вие двамата срещу света и романтиката ви ще издържи проверката на времето. Двойката Телец-Лъв ще трябва активно да работи, за да сведе до минимум упоритостта си - ако не заради себе си, то поне заради другия.

Близнаци 

Двойката Близнаци-Лъв е изпълнена с безкрайна амбиция! И двата зодиакални знака са вечно млади, което означава, че тази връзка за запознанство прилича по-скоро на продължителна игра, отколкото на нещо сериозно или зряло. Тази двойка има сериозен потенциал за статут на сродна душа, тъй като Близнаците могат да се свържат с мечтите на Лъва за успех, а Лъвът силно се възхищава на творческия ум на Близнаците. Тези два зодиакални знака може дори да започнат като най-добри приятели, преди да започнат да търсят нещо романтично.

Единственият основен начин, по който тези зодиакални знаци ще се сблъскат, е начинът, по който постигат целите си. Близнаците обичат да се занимават с много задачи, но лесно могат да се разсеят, когато се занимават с твърде много неща едновременно. Лъвът, от друга страна, може да бъде толкова съсредоточен върху една цел, че тунелното му зрение може да му попречи да види общата картина. Тъй като и двата зодиакални знака обичат да отстояват позициите си (и ще стигнат до крайности, за да докажат правотата си), в тази романтична двойка може да има много дълги и протяжни спорове. Въпреки това в тази връзка ще има безкрайно много хубави моменти, а приликите между Близнаци и Лъв са многобройни. Няма да се налага да се правят много компромиси или да се гадае, когато става въпрос за планове, тъй като Близнаците и Лъвът винаги ще изглеждат на едно мнение.

Тази двойка ще има толкова много енергия, приключения и щастие.

Рак

Говорим за полярни противоположности! Ракът и Лъвът могат да се различават като деня и нощта, но това не им пречи да имат щастлив живот заедно. Въпреки че Ракът може да е по-скоро семейно ориентиран почитател, а Лъвът е по-скоро човек, който е в центъра на вниманието, това, което прави тази двойка специална, е фактът, че има толкова много приемане и уважение към това, което другият човек прави.

Лъвът се учи как да остане здраво стъпил на земята и уязвим от Рака, а Ракът се учи как да излезе от черупката си и да се довери на инстинктите си от Лъва. Заедно тези зодиакални знаци са толкова различни и толкова сходни - едновременно. Ракът се управлява от Луната, а Лъвът - от Слънцето, така че разликите между тези два зодиакални знака са безкрайни. И двата знака блестят, докато се срещат един с друг. И двамата управляват по свой собствен начин, но тъй като могат да бъдат толкова различни един от друг, техните характери могат да бъдат в основата на много спорове и разногласия.

Събирането на традиционалист и човек, който поема рискове, изглежда като голяма грешка, но и Ракът, и Лъвът преследват едни и същи цели в живота - дори и да имат свой собствен начин да ги постигнат. Тази полярно противоположна двойка със сигурност ще бъде съпроводена с голямо обучение, но дори противоположностите имат възможност да се учат един от друг и да направят една връзка успешна.