Рак

Ракът, управляван от Луната, е известен като един от най-емоционалните знаци. Въпреки външната строгост, вътре в представителите на знака бушува море от емоции и съмнение в самите тях. Колкото и чаровни, умни или успешни да са, те рядко се чувстват достойни за това. Колкото и любов и възхищение да получават, те са измъчвани от дълбок страх от отхвърляне.

Ето защо те са склонни да обезценяват себе си и другите. Ако целият свят казва на някого, че е прекрасен, но самият човек е потънал в съмнения, хората около него в крайна сметка ще разберат липсата му на самочувствие и ще започнат да се дистанцират от него. В това отношение на Раците е много трудно да угодите и да ги убедите, че сте искрени към тях.

Стрелец

Тъй като Стрелците си поставят неразумно високи цели, те винаги се чувстват неудовлетворени, въпреки всичко, което постигат.

Същото е и в отношенията с другите - те винаги са нещастни. Стрелците се чувстват заобиколени от некомпетентни хора в професионалната сфера и тесногръди в личната. Често имат чувството, че се движат с нормална скорост, но всичко около тях е на забавен каданс.

Близнаци

Понякога Близнаците могат да бъдат изключително доволни от живота, но това почти винаги е временно. Това се дължи на техния неспокоен, склонен към риск характер и на факта, че имат нужда от постоянна смяна на обстановката.

По своята същност удовлетворението е състояние на мир или дори стагнация. За някой, който се стреми към постоянна промяна, удовлетворението се чувства почти като затворническа килия. Това може да бъде много разочароващо за тези, които обичат Близнаци, докато самите Близнаци не разбират какво правят грешно.

Лъв

На пръв поглед изглежда противоречиво, че Лъвът, огнен знак, управляван от Слънцето и който смело крачи от една победа към друга, ще бъде в този списък. Но именно тяхното желание и решителност водят до постоянно недоволство от другите. Колкото и внимание и комплименти да получават, никога не е достатъчно. Винаги има към какво да се стремим.

Същото е и в кариерата им - никога не се отпускат и не си правят почивки, защото се страхуват, че ако го направят, ще пропуснат златна възможност. В съзнанието на Лъва едно поражение може да анулира хиляди победи.