Сродната душа е човек, който идва, за да ви помогне да израснете като личност. Докато партньорът в живота е мъж или жена, които срещате, когато сте в мир със себе си и сте готови за връзката на живота си. И двете са изключително важни! Понякога е трудно да се направи разлика между тях. Ето защо в тази статия разглеждаме петте най-съществени разлики, които могат да помогнат за разграничаването на сродната душа от партньора в живота.

1. Сродната душа ви дава урок. Партньорът в живота може да остане завинаги.

Приятелите, роднините и интимните партньори са хората, които обикновено се превръщат в наши сродни души. Те влизат в живота ни, за да ни научат на нещо, което трябва да разберем. Щом научим урока, тяхната задача е изпълнена. Така че сега сродната душа може да напусне живота ви. Но за съжаление това коства много емоционални страдания. Напротив, половинката идва в живота ви, за да остане за постоянно. Партньорът ви в живота насърчава вашите интереси. Този човек е този, който ви подкрепя и ви мотивира да поемате рискове. За разлика от сродната душа, партньорът в живота остава независимо от обстоятелствата. Тези хора са духовно и емоционално привързани към вас. А връзката ви е невероятно чиста и лишена от всякакъв егоизъм.

2. Видовете връзки, които създаваме с тях, са различни.

С тези хора сме свързани чрез сърцето и ума. И заедно преминаваме през много добри и лоши неща. Връзките, които изграждаме с тях, са важни. Но за съжаление тези взаимоотношения рано или късно могат да приключат. Защото сродните души идват, за да преподадат кармични уроци, които трябва да бъдат научени в този живот. И след като урокът бъде даден, те могат да си тръгнат или да останат в живота ни като приятели. От другата страна на монетата са партньорите в живота, които пристигат в живота ни в момент, когато сме приели себе си и сме осъзнали своята самоценност. Вече не се нуждаем от човек, който да ни направи по-добри. Същото важи и за нашия партньор в живота. Вие и вашият партньор в живота сте две личности, които се чувстват пълноценни. А това помага за създаването на дълготрайна връзка.

3. Сродните души имат духовна връзка, а партньорите в живота се свързват интелектуално и емоционално.

Сродните души са много дълбоко свързани помежду си. Но както вече споменахме по-горе, нашата сродна душа може да бъде приятел, роднина и разбира се, партньор. Връзката ни с този човек е толкова силна, че дори можем да усещаме желанията му и понякога да четем мислите му. Сродните души нямат нужда да говорят, за да общуват помежду си. Те са твърде добре запознати с това, което чувства или мисли другият човек. Съжителите започват връзката си като романс. Първоначално те изпитват физическо привличане един към друг. След това се появява интересът да опознаят другия човек по-дълбоко. Връзката се развива, защото партньорите се чувстват добре заедно, имат общи интереси и се стимулират взаимно интелектуално и емоционално.

4. Сродните души ни помагат да израстваме като хора. Партньорите в живота ни дават комфорт.

Ако срещнете сродната си душа, ще се почувствате така, сякаш сте близки с нея от дълго време. Вие се разбирате изключително добре един с друг и мислите по един и същи начин. Възможно е също така да сте преживели същите неща като тях в живота си. И това е причината, поради която вие и вашата сродна душа бихте могли да изградите толкова въздействаща връзка помежду си. Не бива обаче да забравяме, че целта на сродната душа е да ни помогне да станем по-добри хора, а не да остане с нас завинаги. Връзката с партньора ви в живота обаче не е такава. На първо място, партньорите в живота са преживели различни неща. Обикновено те идват от различни среди. Но благодарение на това връзката между вас и партньора ви в живота е най-силна. Партньорите в живота не са като отворена книга един за друг и това прави съвместния им живот интересен. Нещо повече, те се чувстват комфортно един с друг през цялото време. Те не споделят само интимни моменти, а изграждат и приятелство.

5. Понякога сродната душа ни помага да продължим напред. Партньорът в живота идва, когато сме готови да се установим.

Друг момент, в който сродната душа може да се появи в живота ни, е когато трябва да продължим напред от нещо. Сродната душа може да е човекът, който да ни помогне да сложим край на проблемна връзка. Любовта на сродната душа обаче също не е лесна. Обикновено връзката със сродна душа е изпълнена с препятствия. Причината е, че трябва да научим важни неща. И след като сме научили това, което трябва, можем да продължим напред и от тази връзка. Връзката с партньора в живота е много по-удобна. Тя започва без усилие. И тази връзка става по-силна във времето. Фокусът е върху настоящия момент и няма тежести. Връзката с партньор в живота най-вероятно ще завърши със здрав брак. Просто и двамата хора са готови да създадат партньорство, основано на силна емоционална и интелектуална връзка.

Случва се сродната ни душа да е и наш партньор в живота. Тогава връзката между двамата партньори е дълбоко духовна, интелектуална и емоционална. Вие научавате житейските си уроци заедно. И оставате заедно, тъй като сте открили, че задоволявате взаимно нуждите си на всички възможни нива.

Но често партньорът в живота и сродната душа не са едни и същи хора.

Затова не бива да забравяме кои са най-съществените разлики между тях. Сродната душа е човек, който много прилича на нас и идва в живота ни, за да ни научи на ценни уроци. А партньорът в живота е човекът, с когото вероятно бихме прекарали времето си и когото ще срещнем, когато сме в мир със себе си.