Скорпион

Астролозите наричат ​​Скорпиона най-могъщият знак и роден лидер. Той е дълбоко вглъбен в себе си и рядко отваря душата си. В борбата той не само се мобилизира навреме, но и се измъква, когато другите се давят. Обича да бъде първи, но планира пътя към успеха предварително. Знае как да чака. Победата не е лесна и водният знак има нужда от възстановяване, за да се втурне отново в битка. Има огромна вътрешна сила, ефективност и устойчивост на стрес.

Козирог

Козирогът е сред най-мощните знаци заради способността му да убеждава. По духовна сила той практически не отстъпва на Скорпиона. Представителите на този знак са силни, уверени и отговорни хора. Козирогът ще поеме проблемите на близките си, ще се притече на помощ на приятел и ще победи врага със стратегия. Козирогът е търпелив, с рационален подход и трезв поглед към света. Умее да чака и не спира, когато всички около него са изтощени.

Овен

Жената Овен е най-мощната личност в астрологичния кръг. Тя е упорита, готова на жертви и върви право към целта си. Такава дама е финансово независима и умее да намира баланс между работата и дома. Мъжете от зодия Овен са бунтовници. Те са страстни, поставят си цели и заемат първите редове в рейтингите. Те са прекалено импулсивни и често се увличат от процеса, забравяйки за резултата. Тяхната слабост е искреността и детинщината, а силата им е оптимизмът.

Лъв

Лъвовете са сред първите четири зодии по сила на характера. Амбициозните мъже от тази зодия умеят да защитават мнението си и да довеждат нещата до логичния им край. Те обичат да се демонстрират, силни са, знаят как да обединяват хората и не се страхуват от отговорност. Убедителен е в словесните битки. Тяхната слабост е склонността им към ласкателство. Жената Лъв не е толкова властна като е мъжът поради внушителния си характер, самоувереност и неспособност да приема критика.

Телец

Телецът безспорно заслужава мястото си в първите пет най-силни зодии. Тези хора обичат да планират всичко и са много упорити. Те са привлечени от хармония, тихо щастие и живот според принципите на хедонизма. Те не обичат промяната и процъфтяват там, където цари стабилност. Всяка стъпка напред и нагоре те правят много трудно. Този знак изключително рядко променя работата, местоживеенето, навиците и брачния партньор. Желанието за последователност, прекомерната упоритост и липсата на гъвкавост са основните слабости на Телеца.