Риби е воден знак, управляван от Юпитер. Това е един от най-наелектризиращите знаци в зодиака поради съчетанието на променлива и емоционална природа.

За късмет на половинките Риби, Рибите могат да бъдат много щедър и грижовен знак, тъй като знаят как да накарат другите да се чувстват у дома си и комфортно. От друга страна, Рибите дават приоритет на другите пред себе си, което може да ги накара да се държат като мъченици. Рибите трябва да разберат как да бъдат по-егоистични, за да могат да възвърнат чувството си за контрол над света. Тъй като имат толкова топли и щедри сърца, те трябва да се научат как да поставят граници, за да внесат повече щастие в живота си и да правят разлика между това кой иска най-доброто за тях и кой не. Рибите са романтици и техният поглед върху взаимоотношенията може да ги направи прекалено оптимистични, което да им навреди в дългосрочен план.

Рибите са променлив воден знак и най-добрата сродна душа за тях е тази, която им помага да съзряват и да се развиват. Земните и водните знаци събуждат потенциала си, защото наличието на човек, който може да им помогне да се свържат емоционално, ще им позволи да се развият в най-добрата си същност. Когато в една връзка има търкания и борби, Рибите ще се хранят с тази негативна енергия и ще я отразяват. За да си възвърнат чувството за контрол, зрелите партньори ще ги научат на нови гледни точки и ще ги заземят.

Разбира се, всичко това зависи от това колко емоционално зрели са Рибите. Връзките им позволяват да се слеят с любимите хора на духовно и емоционално ниво.

Ето и петте зодиакални знака, които са сродни души на Рибите

1. Дева

Девата внася динамика, от която Рибите отчаяно се нуждаят. Те могат да ги научат на организация и самоконтрол, тъй като Рибите могат да бъдат импулсивни и са свободни духове. Девата внася структура, от която те се нуждаят в живота си. Хубавото е, че тя няма да ги накара да се чувстват прекалено задушени, както при съвпада със Сатурн.

Рибите са знак, който лесно може да се изгуби в главите си, а дозата реалност от Дева може да им позволи да бъдат по-свързани с практичната си страна. И двамата могат да се учат един от друг.

Съвместимост между Риби и Дева:

Секс: висока

Доверие: ниска

Емоционална връзка: висока

Комуникация: средна

2. Рак 

И при двете страни може да се осъществи приятна и силна връзка. Тези знаци са във водната стихия, така че те ще се разбират емоционално. Рибите се чувстват много добре с Раците, тъй като могат да им създадат защитна среда. Раците могат да им помогнат да се чувстват комфортно в кожата си. Благодарение на тази връзка Рибите ще бъдат насърчавани да проявяват въображение, творчество и ще бъдат оценявани за своя талант. Раците могат да бъдат най-добрите мажоретки за тях, докато Рибите внасят в света на Раците желаната от тях положителна енергия, връзка на лекота и комфорт, в която и те могат да се чувстват свободни.

Съвместимост между Риби и Раци:

Секс: висока

Доверие: средна

Емоционална връзка: висока

Комуникация: висока

3. Скорпион

Една от най-магнетичните и дълбоко страстни връзки, Рибите и Скорпионът имат сродно привличане, което може да накара другите да им завиждат за химията. Те искат да се слеят и да станат едно цяло, защото тази връзка е изпълнена с любов и желание. Скорпионът учи Рибите да бъдат по-честни със себе си и да се изправят лице в лице със света около тях. Скорпионът повишава увереността на Рибите, като подобрява чувството им за собствена стойност. Ако Рибите са честни със Скорпиона, тази връзка може да процъфтява в дългосрочен план.

Съвместимост между Риби и Скорпион:

Секс: висока

Доверие: ниска

Емоционална връзка: висока

Комуникация: висока

4. Телец

Телецът учи Рибите как да определят приоритетите си и да се грижат по-добре за себе си. Те също така могат да подхранват творчеството на Рибите и желанието им да усъвършенстват занаята си. От тази връзка се ражда безстрашен партньор. Рибите трябва да им покажат лоялност и връзката ще бъде безпроблемна за тях. Телецът образува секстил с Рибите. Земният и водният елемент се съчетават добре и оставят място за растеж, учене и взаимно разбиране.

Съвместимост между Риби и Телец:

Секс: средна

Доверие: средна

Емоционална връзка: средна

5. Стрелец

Привличането между Рибите и Стрелеца може да бъде или връзка на любовта от пръв поглед, или чиста токсичност. И двата знака са променливи и се управляват от Юпитер, като между тях има достатъчно експанзивна енергия. Стрелецът учи Рибите как да прекрачват границите. Рибите се възползват от изучаването на нови философии, които оформят възгледите им в дългосрочен план. Те придобиват сила чрез учене и повече вяра в себе си. Развитото съчетание между Риби и Стрелец ще донесе приключения, общуване и страст. Рибите търсят спътник, с когото да изследват света заедно, а Стрелецът подхранва тази мечта.

Съвместимост между Риби и Стрелец:

Секс: висока

Доверие: ниска

Емоционална връзка: средна

Комуникация: висока