Телец

Грешат ли понякога Телците? Да, като всеки от нас. Но дали Телците признават вината си е съвсем друг въпрос. Не напразно този знак е изобразен под формата на бик с внушителни рога - с които ще прониже всеки, който се съмнява в неговата коректност. Телците са уверени, че са най-разумните и логични представители на зодиака, които виждат през очите на другите. И дори да им дадете неоспорими факти, че са сгрешили, Телецът ще защитава гледната си точка до последно. Защо се случва това?

Факт е, че през целия си живот знакът се стреми да бъде авторитет за другите хора. Той иска да бъде влиятелна личност, чието мнение да е закон. Затова Телецът възприема всеки опит за спор с него като лична обида и накърняване на репутацията му. Затова дори не препоръчваме да защитавате правотата си в общуването със знака. Най-добрият вариант е да кимате с глава, но да останете на мнението си. В противен случай рискувате да вбесите знака и да загубите доверието му.

Лъв

Лъвовете са импулсивни личности, които неволно могат жестоко да обидят дори най-близките си хора. В същото време Лъвът никога няма да се извини. И въпросът е, че извинението изисква няколко качества - способност за самокритика, за да осъзнаете вината си, и смирение, за да дойдете при човека, когото сте обидили, и искрено да се покаете. Нито първото, нито второто са типични за Лъвовете. Те не са свикнали да губят време в размишления за чувствата на другите хора, защото за тях са важни само техните собствени чувства.

И все пак Лъвовете лесно обръщат всичко на шега и включват типичния механизъм на насилниците, казвайки: "Не съм те обидил, това е само в твоето въображение". Тук е много трудно да се защитите и единственото, което може да се направи, е просто да се примирите с факта, че Лъвъвт не признава вината си и ще продължи да живее, сякаш нищо не се е случило. Ако се опитате да докажете на Лъв, че е сгрешил, знакът може да отговори с агресия.

Скорпион

За разлика от други зодии в списъка, Скорпионите са наясно с вината си - но вие никога няма да разберете за това. Вместо да каже банално "съжалявам", Скорпионът ще предпочете да играе с вашите чувства в името на собствения си интерес. Това далеч не е повърхностен знак, който е добре запознат с психологията и разбира тайните емоции на другите хора. Затова той ще се опита да обърне всичко така, че вие ​​да сте виновни дори в ситуация, в която той очевидно трябва да се извини.

Ако не се поддадете на тази манипулация, тогава Скорпионът няма да се откаже и ще защитава правотата си до последно (или дори ще ви се обиди). И тук имате две възможности: можете смирено да се извините на табелата или демонстративно да откажете да играете тези игри. Във втория случай има шанс Скорпионът да прекрати тази връзка, тъй като не може да си позволи загуба. Но също така има шанс той да започне да ви уважава повече и да спре да играе на манипулатор.

Овен

Основното качество на Овните, което им помага да постигнат дори високи цели, е способността да отстояват позициите си. Но в личните отношения тази черта играе жестока шега на знака. Или по-скоро не със самия знак, а с неговите приятели, партньори и деца, които са принудени да търпят упоритостта му. Всичко трябва да бъде така, както е казал Овенът - в противен случай знакът ще започне да повишава тон и дори може да прибегне до обиди. И въпреки факта, че Овенът има чувство за справедливост и съжаление към близките, те няма да могат да признаят вината си, защото искрено ще си помислят, че вие ​​сами сте го принудили да изпусне нервите си.

Козирог

Козирозите наистина се чувстват виновни пред близките. И ако беше по тяхна воля, щяха да се хвърлят в краката ти с искрено покаяние. Но чувството на гордост на знака е толкова голямо, че той не може да си представи, че ще трябва да поиска прошка. Затова знакът дълго време ще пази чувствата си в себе си, ще поддържа дистанция от вас и няма да пророни нито дума, така че никога да не познаете каква буря бушува в него.

Ако все пак Козирогът реши да се извини, той ще го направи индиректно. Най-вероятно знакът ще поднесе някакъв подарък, ще сготви вечеря и ще почисти апартамента до блясък, както той знае как да прави. Като цяло той ще вземе всички заобиколни маршрути, само за да не изтръгне проклетото "прости ми".