Според основното определение интуицията е "способността да се придобива знание без доказателства, доказателствен материал или съзнателно разсъждение, или без да се разбира как е придобито знанието".

Когато просто знаете, че партньорът ви ще получи работата, за която току-що се е явил на интервю, или просто усещате, че ще се чуете с някого, с когото не сте разговаряли от месеци, това е вашата интуиция, която ви говори.

Интуицията ви е онзи малък глас, който всички имаме, но на който не обръщаме внимание. Това е интуиция, вътрешно усещане или възприятие, което не се е появило никъде.

А някои зодиакални знаци са се научили да възприемат и разбират интуицията си толкова добре, че е почти като техен медиум.

Ето какво казва астрологията за най-интуитивните зодиакални знаци.

1. Рак

За Раците интуитивността и силното осъзнаване на емоциите вървят ръка за ръка, така че не е изненадващо, че те ще се вслушват във вътрешните си гласове. Раците са способни не само да улавят емоциите на близките си хора, но са възприемчиви и към чувствата на напълно непознати. Интуитивността на Раците може би е причината, поради която толкова много хора се чувстват комфортно да разговарят с тях - те знаят, че Раците разбират точно какво чувстват, без да се налага да го обясняват.

2. Риби

Интуитивните хора са склонни към творчество, а Рибите са един от най-креативните зодиакални знаци. Понякога вдъхновението им идва от това, че са интуитивни. Те просто следват интуицията си, без да знаят защо, и тя ще ги доведе до създаването на нещо фантастично. Безсмислено е да се питаме откъде идва творчеството на Рибите, тъй като то започва някъде дълбоко в тях. Рибите също така са изключително чувствителни, така че могат да усетят кога нещо ще се случи, дори когато няма знак, че това ще стане.

3. Скорпион

Скорпионите са много интуитивни, особено когато става въпрос за други хора. Те практически могат да усетят лъжата. Няма значение какво правите, за да прикриете нещо, Скорпионите ще разберат истината. Те са много самоосъзнати и знаят мотивите си за всичко - знаят какво правят, какво мислят и защо. Не можете да заблудите Скорпиона, защото той не може да заблуди дори себе си. Може да се чудите дали вашият любим Скорпион може да чете мислите ви - толкова интуитивни са те.

4. Дева

Девите са изключително възприемчиви, което може би е отговорът на въпроса защо са интуитивни - те никога не пропускат нищо. Забелязват всяка дреболия, която се случва около тях, особено нещата, от които никой друг не се интересува. Девите не умеят да приемат нещата за чиста монета и са склонни да анализират прекалено много. За тях всичко е като мистерия и често се чувстват принудени да открият какво се крие под повърхността.

5. Везни

Везните са свръхнаблюдателни за всичко: за себе си, мислите, чувствата си и за това, което се случва със света около тях. Благодарение на интуитивните си дарби те са наясно и с потенциалните опасности в живота си, но това не ги прави по-малко оптимистични. Имат способността да виждат положителните страни на нещата, когато за другите те може да изглеждат безнадеждни и мрачни. Могат да видят всички гледни точки, особено когато става въпрос за спор и да виждат тънкостите на всяка ситуация. Везните отказват да гледат на нещата в черно и бяло, тъй като интуитивно знаят, че нищо не е толкова просто.

6. Близнаци

Близнаците са много общителни хора и инстинктивно знаят какво да кажат, за да успокоят другите или да предизвикат разговор. Знаят какво ще кажат още преди да са го казали, и често ще довършат нечие изречение, без да се замислят. Те са много гъвкави и интуицията им помага да знаят как трябва да се държат във всяка ситуация. Умеят да правят страхотно първо впечатление. Може да се дължи на това, че са интуитивни, а може да е от нещо друго, но Близнаците имат изключително ярки сънища. Получават ли послания от тези сънища? Само Близнаците знаят отговора на този въпрос.