Управлявани от Сатурн, планетата на границите, кармичните уроци и божественото време, хората със слънчевия знак Козирог са родени между 21 декември и 20 януари.

Известен като Козирога в астрологията, този земен знак е и кардинален знак, което означава, че те упражняват контрол в живота си по начин, който ги кара да се чувстват сигурни. Жената Козирог е отговорна и обича рутината.

Жената Козирог: Надеждна

Макар че мнозина смятат, че жените Козирог са затворени в емоционално отношение и са студени и скучни, тези дами са далеч от това. Тъй като са от земната стихия, те са склонни да бъдат надеждни и дисциплинирани, но остават разумни и амбициозни, движейки се напред, за да постигнат целите си. Въпреки стоицизма си и склонността си да бъдат песимисти, когато нещата не се случват по план, те са невероятно организирани, способни са да решават дори най-сложните проблеми и всъщност имат чувство за хумор, което се крие зад тяхната сдържана външност.

Жена Козирог в любовта и връзките

Жената Козирог не само има високи стандарти във връзките си, но и може да изглежда почти невъзможно един ухажор да спечели одобрението ѝ. Тя не бърза с намирането на партньор, като предпочита да изчака подходящия човек, а не най-удобния. Не е любителка на риска, тя избира сигурния подход и дава на потенциалната си връзка много време за самоанализ. След като жената Козирог започне да се влюбва, тя е лоялна до безобразие. По дяволите, тя дори няма да флиртува с други хора, ако вече си има партньор.

Ако тя се довери напълно на партньора си, той ще може да изпита състраданието и емоциите, които тя крие дълбоко в себе си, всъщност тя е невероятно чувствителна, така че идеалният ѝ партньор е някой, който допълва тази черта и същевременно проявява разбиране. Въпреки лоялността си обаче, тя може да се сблъска с проблеми в дългосрочните връзки по отношение на комуникацията и практичността. Жените Козирог са склонни да бъдат затворени и безразлични, когато се опитват да установят връзка, и въпреки че са надеждни, не правят компромиси, дори ако това означава да загърбят даден спор.

Сексуалност на жената Козирог

Макар да изглежда резервирана и сдържана, в секса и интимността жената Козирог знае какво иска в леглото. Освен ако не обича истински и не се грижи за някого, сексът с нея може да бъде неемоционален. Tя предпочита партньор, който уважава нуждите ѝ и разбира високите ѝ очаквания. Козирогът е склонен да остане рационален по време на секс, страхувайки се да бъде емоционално уязвим. Ето защо за нея е важно да не бърза да създава връзки, особено със сексуален партньор. Идеалното сексуално преживяване за нея е такова, което я удовлетворява, но ѝ дава това, от което всъщност се нуждае: малко любопитство и експериментиране.

Личностни черти на жената Козирог

Като най-трудолюбивия зодиакален знак в астрологията, Козирозите са педантични и силно амбициозни. Те имат агресивен подход към постигането на мечтите си, умеят да делегират и са склонни да си поставят високи цели, просто защото знаят, че могат да се справят. Жените Козирог също така са изключително лоялни към своите приятели, семейство и романтични партньори. Те ценят добротата и грижовността и са истински съпричастни към нуждите на другите. Този зодиакален знак е надежден по природа и винаги ще защитава тези, за които се грижи.

Жена Козирог: Кариера

Благодарение на силната си работна етика жената Козирог е перфектният професионалист. Тя е твърдо решена да си проправи път към върха чрез упорита работа, амбиция и умения. Тези жени са идеални служители, но са най-подходящи като тези, които отговарят за гладкото протичане на нещата. Козирозите са склонни да се хвърлят в работата си, посвещавайки времето и ресурсите си на завършването на даден проект. Всъщност няма значение колко време ще им отнеме, защото според тях те няма да спрат, докато всеки един аспект не бъде перфектен. Идеалните професии за жената Козирог включват преподаване, право, финанси, бизнес или мениджмънт - всяка професия, в която могат да разчитат, че околните ще изпълнят задачата, ще им окажат подкрепа и ще подходят към проектите със същия плам. Тя обаче трябва да внимава да не се изгуби напълно в работата си, което може да доведе до депресивни чувства, особено ако работата ѝ не я удовлетворява.

Жена Козирог: Семеен живот

Семейството е от първостепенно значение за Козирога и като съпруга и/или майка той дава всичко от себе си. Като майка тя е посветена на това да вдъхне чувство за надеждност и структура в живота на децата си. Най-често тя е доминиращият родител, но е майчинска в любовта и закрилата, които желае за своето отроче.

Жена Козирог: Приятелства

Подобно на семейството си, жените Козирог ценят високо своите приятелства. Въпреки че са склонни да се вписват в широк кръг от социални групи, те предпочитат най-близките си приятели пред тези, с които са просто познати. Те често са майката на своята приятелска група, като се грижат за всеки, който има нужда от помощ. За тези жени приятелствата им осигуряват цялата подкрепа, от която някога ще имат нужда, дори повече от романтичните им партньори. Жените Козирог ще поставят нуждите на приятелите си над своите собствени и са съсредоточени предимно върху тяхното щастие.

7 забавни факта, които правят жените Козирог най-добрите жени

  • 1. Жените Козирог знаят какво правят.

Тя знае как ще се справи с нещата, когато те неизбежно се объркат от време на време. Тъй като тя винаги е подготвена за всякакъв вид ситуации, можете да разчитате на нея, че нещата ще се получат.

  • 2. Тя е невероятно лоялна.

Ако ви е дала сърцето си, жената Козирог никога не вижда нужда да се отклонява другаде. Всъщност мисълта, че някой изневерява във връзката им, е достатъчна, за да накара кръвта ѝ да кипне.

  • 3. Жените Козирог са топли и радостни.

Въпреки склонността им да бъдат студени, любовта, която дават, е толкова силна, че може да разтопи всяко сърце. Щом обикнат някого, те са нежни и се превръщат в идеалния партньор.

  • 4. Можете да сте сигурни, че жените Козирог ще ви подкрепят.

Те винаги искат най-доброто за другите. Изборът на този зодиакален знак да бъде в живота ви означава, че имате безкрайно много подкрепа и лоялност.

  • 5. Жените Козирог слушат внимателно.

Тези жени винаги са насреща, за да предложат разумен съвет. Ако се нуждаете от помощ по объркан въпрос или от някой, който да ви изслуша, докато се разприказвате, този знак е човекът, който може да го направи.

  • 6. Тя е изпълнена със страст.

Ако жената Козирог на вашите мечти е избрала вас, нейните страстни целувки ще бъдат първата ви подсказка. Тъй като тя няма да ви каже направо истинските си чувства, целувките ѝ са смели и показват какво чувства отвътре.

  • 7. Тя не е материалистка.

Макар да е целеустремена в кариерата си и да работи усилено, тези жени знаят какво наистина има най-голямо значение в живота: любовта, лоялността и отдадеността.