Има хора, с които е невъзможно да се разбирате. Колкото и да се стараете, винаги има драма. Сякаш трудните хора просто изпитват огромно удоволствие да влизат под кожата на другите.

Кои личностни черти правят човека труден за разбиране? Ако сте труден човек, това не е само защото изразявате мнението си - а защото се опитвате да наложите мнението си на другите и вярвате, че вашият начин е единственият. Когато сте един от зодиакалните знаци, с които е най-трудно да се разбирате, това се дължи точно на тези черти.

Има някои трудни хора, които изглежда никога не са в добро настроение и винаги търсят кавга. Те просто не са щастливи, освен ако не спорят до смърт за нещо, дори то да не е в техен интерес. Трудните хора процъфтяват в конфликтите и разбъркването на обстановката. Те може да имат моменти на спокойствие, но тези моменти на хладнокръвие никога не изглежда да включват други хора.

Ето кои са най-трудните за справяне зодиакални знаци, с които е почти невъзможно да се разбирате.

1. Водолей

Бихте си помислили, че тъй като Водолеите са толкова приемащи другите хора и техните различия, те ще бъдат сдържани и лесни за разбиране. За съжаление, поради проблемите им с емоциите, с тях може да е много трудно да се разбирате. Предизвикателство е да водиш лична дискусия с някого, когато не можеш да изразиш напълно чувствата си или той ще се затвори. Водолеят не изпитва емпатия към другите хора, но въпреки това изисква от близките си да са наясно с чувствителността им. Водолеите няма да обсъждат какво ги притеснява или защо, но ще очакват да разберете, че каквото и да чувстват, то е от изключителна важност, дори и да отказват да говорят за това. Никога не знаете къде се намирате с Водолея и дали ви обича, или не може да ви понася.

2. Овен

Овните са забавни... стига да следвате примера им и да изпълнявате изискванията им. Те не се интересуват от чуждото мнение и рядко се замислят за последствията от действията си. Стига да не се притеснявате, че винаги сте в грешка, ако не сте съгласни с "винаги правия" Овен, може би ще успеете да се разбирате с тях. Ако обаче не обичате конфликтите, поемането на рискове и наличието на двусмислен морален кодекс, може да имате трудности с Овена. Те са взискателни към другите и буквално нямат търпение. Освен това те никога няма да признаят, че са допуснали грешка или са сгрешили, и вместо да си признаят, ще се впуснат в приключение и няма да се занимават с това. Ако имате проблеми с Овен, можете да забравите да се опитвате да говорите за това с тях, тъй като те несъмнено имат по-добри занимания.

3. Скорпион 

Скорпионите са известни с това, че вземат това, което искат, когато го искат. Скорпионите могат да бъдат крайно доминантни. Стойте колкото се може по-далеч от разгневен Скорпион, защото когато се ядоса, той се държи страшно. Когато ревнуват или негодуват, с тях не може да се разсъждава. Ако Скорпионът смята, че сте го излъгали или предали по някакъв начин, няма да има дискусия; той ще ви изхвърли от живота си и вероятно ще крои планове за отмъщение. Те умеят чудесно да откриват нечие слабо място и да се възползват от него.

4. Близнаци

Близнаците изглеждат толкова очарователни и лесни за общуване, но може да се окаже разочароващо и предизвикателно не само да ги накарате да ви изслушат, но и да задържите вниманието им. Близнаците са много чувствителни и могат да си представят болка там, където няма такава. Техният ход, когато смятат, че не ги уважават или се чувстват наранени, е да се преструват на безразлични. Близнаците ще кажат едно, а ще направят нещо съвсем различно. Никога не знаете на какво мнение сте с Близнаците и дали няма несъзнателно да направите грешен ход, който да доведе до пълна катастрофа.

5. Дева

Когато Девите се чувстват застрашени, те ще се обърнат срещу човека, който смятат, че ги заплашва - и няма да се сдържат. Девите могат да бъдат строги в критиката си и може да съжалявате, че сте ги помолили за бележки по даден проект. Освен това Девите могат да бъдат изключително осъдителни. Никой не иска да се чувства съден, когато се опитва да общува. Девите са придирчиви и понякога изглеждат така, сякаш търсят и най-малката грешка. Те знаят как трябва да се направи нещо и са доста убедени, че вие не го правите.

6. Телец

С Телците е трудно да се разбирате, защото са много упорити. Когато са се вкопчили в себе си, няма как да се справите с тях. Те не разбират понятието "компромис" и ще затворят съзнанието си за всякакви други идеи или мнения, ако вече са решили, че са прави. Изненадващо (или не), Телецът може да бъде груб и безразличен към чувствата на другите хора. Те ще сплескат емоциите ви толкова лесно, сякаш карат парен валяк. Разговорът с Телец често е толкова разочароващ, колкото и разговорът със стена.

7. Козирог 

Козирозите смятат, че знаят по-добре от всички и могат да бъдат изключително упорити. Те не обичат да поемат рискове или да излизат от зоната си на комфорт и ако се опитате да ги накарате, ще има проблеми. Козирозите могат да бъдат много затворени в себе си. Освен това са много по-чувствителни, отколкото изглеждат, и ако по невнимание ги нараните, няма да го обсъдят с вас, но това ще се отрази на начина, по който се отнасят с вас. Козирозите са склонни да бъдат контролиращи и властни, което ги прави един от най-трудните зодиакални знаци, с които да се разбирате.