Познати като Риби в астрологията, те са едновременно воден и променлив знак, като последното означава, че лесно се адаптират към промените и са гъвкави спрямо обстоятелствата.

Управлявани от Юпитер и Нептун - Юпитер е планетата на изобилието и експанзията, а Нептун е планетата на въображението, мечтите и заблудите - темите и на двете планети присъстват силно в личността на Рибите, като влияят на дълбокото им мислене и мистериозната им природа.

Като дванадесети и последен знак на Зодиака, Рибите са известни с това, че са най-мъдрите и уникални знаци в астрологията. Тъй като Рибите изостават от всички останали зодиакални знаци, те поемат енергиите на всички, които ги предшестват.

Като воден знак, Рибите са емоционални и интуитивни; подобно на дълбините на океана, те често могат да бъдат доста мрачни и загадъчни.

Жената Риби е идеалист. Тя живее в свой собствен свят, с глава в облаците, мислейки за хуманитарни начини да направи света по-добър. Не е чудно, че тя е първият човек, който подава ръка за помощ. Винаги състрадателна дарителка, жената Риби е истински безкористна, поставяйки нуждите на другите пред себе си. Тя е посветена на тези, които обича и обожава.

Но тъй като са толкова емоционални, жените Риби понякога са трудни за обкръжение, особено когато другите са в настроение да се забавляват и да не бързат. Тя също така може да се сблъска с проблеми заради желанието си да избяга от реалността и понякога да не успее да приеме истината.

Жената Риби в любовта и връзките

Когато търси идеалната половинка, жената Риби може да бъде малко спонтанна, склонна да опитва нови неща и да се среща с различни хора. Тя лесно се доверява, което може да бъде благословия и проклятие; ако попадне на човек с нечисти намерения, има вероятност да се възползва от него. Все пак тя е любителка на романтиката и се нуждае от потенциален партньор, който няма да я спира да бъде себе си.

Връзката с жената Риби е лесна и безконфликтна. Тъй като тя е миротворец, няма да предизвиква спорове или търкания, освен ако няма сериозна причина за това. Тя е вдъхновител в романтичните си връзки, като ги насърчава и подкрепя емоционално; ако обаче не чувства уважение, бързо променя мнението си. За съжаление, Рибите са склонни да правят това често, така че потенциалните ѝ половинки трябва да внимават, че тя може да изостави връзката им в търсене на нещо по-удовлетворяващо.

Когато се влюби, тя е невероятно щедра и ще отиде до края на света, за да направи партньора си щастлив. Тъй като е толкова безкористна, идеалният ѝ партньор е някой, който може да я защити и да я върне в реалността, тъй като понякога може да дава твърде много.

Тя е дълбоко загрижена за нуждите на партньора си, но влюбената жена Риби понякога може да загуби себе си. Тя също така не е толкова дълбоко обвързана като другите водни знаци Рак и Скорпион, така че ако магията на романтиката е изчезнала, тя не е над това да започне отначало с някой друг.

При съвместимостта на Риби този зодиакален знак си пасва добре с другите водни знаци Риби, Рак и Скорпион, както и със земните знаци Телец и Козирог.

Като водни знаци Скорпионът, Ракът и Рибите напълно разбират необходимостта от съпричастност, щедрост, творчество и емоции. Като земни знаци Телецът и Козирогът ценят уважението, стабилността и практичността, от които Рибите се нуждаят за балансиран живот.

 

Личностни черти на жената Риби

Жените Риби са интуитивни, нежни, интелигентни и съпричастни. Но те също така бързо се доверяват на другите, често формират комплекс на жертва, страхливи са и не са основани на реалността.

Рибите са креативни и се доверяват на интуицията си, като насочват творческите си идеи по положителен начин. Тя има дълбоко разбиране за света и хората около себе си и естествено знае какво чувстват другите хора. Това играе роля в нежната ѝ природа; Рибите са много чувствителни и лесно се нараняват, но са стълб на силата и нито за миг няма да се поддадат на слабост.

Освен това тя е доста съпричастна и романтична. Нейните емоционални наклонности обаче могат да я накарат да бъде зависима от другите и да се самосъжалява.

За съжаление, Рибите са също така нерешителни и нереалистични, като предпочитат идеализма пред реалността. Правят го, за да избегнат личните си проблеми и за да не бъдат наранени. Тя търси по-дълбок смисъл, свързан с нейния идеализъм, независимо дали става въпрос за нещо малко или в по-голямата картина на живота.

Освен това жените Риби са песимистични, потайни и лесно манипулируеми. Тъй като се доверява твърде лесно на другите, тя е склонна да се възползва от тях в много ситуации. Наред с мечтателската си личност, тя се държи настрана, за да защити емоциите си, които са комбинация от останалите единадесет зодиакални знака.

Жена Риби: Кариера

В кариерата си жената Риби се нуждае от работа, където може да бъде креативна и експресивна. Може да ѝ е трудно да се придържа към график и да изпълнява задълженията си, така че работата в офиси не е подходяща; по-скоро се нуждае от кариера, която позволява гъвкавост.

Като работник Рибите са склонни да поемат твърде много отговорности, което прави невъзможно да се справят сами! Освен това тя лесно се отегчава и може бързо да загуби фокус върху поставените задачи.

Перфектните кариери за Рибите са тези, които не само задоволяват нуждата ѝ от творчество, но и активно променят живота на другите. Това означава кариери в областта на правото, музиката, социалната работа, дизайна, медицината, лечението и изкуството.

Жена Риби: Семейният живот

Като майка жените Риби са истински възпитателки. Тя е даряваща и любяща и няма проблем да жертва своите нужди, за да могат децата ѝ да процъфтяват. За нея е важно децата ѝ да постигнат мечтите си и няма нещо, което да не направи, за да се случи това.

Въпреки това тя може да се затруднява да поставя граници или да дисциплинира правилно децата си, тъй като има по-скоро нагласа "да се остави на течението", дори и по отношение на възпитанието. Но майчините ѝ инстинкти прозират, вдъхва детско удивление на отрочето си и празнува малките победи в живота на семейството си.

Жена Риби: Приятелства

Рибите са невероятни приятели! Те не само са лоялни и мили, но и умеят да разгадават приятелите си, преди те да разберат, че нещо не е наред. Отдават цялата си енергия, за да помагат на приятелите си, и не се страхуват да изразяват чувствата си от страх от последици; всъщност в това отношение те са прекрасни комуникатори.

Когато приятелите им се нуждаят от помощ, те с готовност предлагат съдействие и проявяват съпричастност и емоционална подкрепа. Те са истински предани и поставят най-близките си приятели на първо място. И макар че могат да бъдат потайни и измамни, добрите им приятели не го приемат лично.

8 факта за жените Риби

1. Жените Риби са забавни

Макар че е човек, който понякога може да бъде сериозен, Рибите ще направят всичко, за да накарат приятелите и близките си да се смеят. Ако в живота ви има жена Риби, това е ежедневие на радост и смях.

2. Тя помага на другите да запазят спокойствие

Ако имате до себе си жена Риби, тя ще ви държи хладнокръвни и спокойни. Тя знае точно какво да каже, за да помогне на хората да преодолеят дори най-дълбоките си проблеми.

3. Жената Риби ще запълни онази дупка в сърцето ви

Тази странна дупка, която никога не сте били сигурни как да запълните, има името на жена Риби, изписано навсякъде. Тя предлага закрила и състрадание, като лесно лекува сърца, които са били разбити в миналото.

4. Всичко, което тя прави, е от място на любов и съпричастност

Тя винаги мисли за другите и поставя техните нужди пред своите собствени. Тя е състрадателна и любяща, мисли със сърцето и душата си и очаква същото в замяна.

5. Рибите са силна жена

Като се има предвид колко любящи са Рибите, може да си помислите, че тя е откачалка. Но не го изкривявайте - тази мацка е по-силна от всеки, когото сте срещали.

6. Рибите знаят колко е важно да се грижат за себе си

Поради това те искат в живота си само хора, които са позитивни и честни. Негативността ги поваля, затова отделят времето си само на тези, които ги правят щастливи.

7. Никога няма да ви се налага да се притеснявате, че сте перфектни

Рибите ще ви приемат такива, каквито сте, и ще ви уважават за това, че сте верни на себе си. Забравете за повърхностността! Този знак просто иска да бъдете истински.

8. Нейната любов е необикновена

Рибите са най-привлечени от Скорпиона. Друг воден знак, мистериозната личност на Скорпиона е много примамлива за мечтателните Риби. Те не само си приличат, когато става въпрос за чувственост и емоции, но и двата знака са творчески, усещат нещата силно и са лоялни към любимите си хора.

Можете ли да се доверите на жена Риби?

Тъй като жените Риби не са напълно приземени в реалността, истината невинаги е на лице. В стремежа си да защити себе си и чувствата си, тя може доброволно да скрие истината, особено след като може да бъде емоционално деликатна. Тя може да бъде нечестна, но да ѝ дадете възможност да каже истината означава да ѝ дадете подкрепата, която иска; в противен случай тя ще остане без желание да разкрие истинността.

Как се справяте с жена Риби?

За да се справите с жена Риби, трябва да знаете как да играете нейната игра. Вместо да я нападате за чувствата ѝ или за начините, по които действа, покажете ѝ, че си прекарвате добре, запалете се по това, което ви интересува, дайте ѝ пространство да бъде себе си и намерете начини, които да ѝ помогнат да изрази творчеството си.