Наличието на алфа и бета съществува открай време. В края на краищата това е най-лесният начин да поставите някого в една от двете категории въз основа на неговата личност. Но също така можем да поставим зодиакалните знаци в категорията алфа или бета, въз основа на това, което астрологията казва за тях.

Въпреки че всеки от зодиакалните знаци има своя уникална индивидуалност, която го прави различен от всички останали знаци, някои зодиакални знаци споделят сходни черти, които могат да ги поставят в групата на алфа или бета. Разбира се, дори ако това разграничение не съвпада напълно с вашата личност, то все пак може да опише вашия зодиакален знак в общ смисъл. И алфата, и бетата имат определени черти, които ги правят уникални.

И дори ако вашият зодиакален знак не се отнася до всички черти, все пак можете да бъдете алфа или бета жена като цяло. Нека започнем с алфа жените, тъй като те така или иначе обичат да са първи.

Алфа жената е човек, който е лидер на своя отряд. Тя е тази, която командва и влияе на всички, с които се сблъсква. Макар че това може да я накара да изглежда агресивна или да се бори само за себе си, тя всъщност е просто страстно запалена по това, което прави в живота си - каквото и да е, и не се страхува да си изцапа ръцете, за да получи това, което иска. Алфа жената е човек, който държи на своето; тя знае коя е и какво иска и е сериозна сила, с която трябва да се съобразява. Онова изтръпване, което усещате веднага щом тя влезе в стаята? Да, това е същото изтръпване на електричество, което получавате точно преди да удари мълния - това е знак, че тя може да ви повлияе дори без думи.

Алфа жените обикновено са много независими; може да им харесва да са част от екип, но са склонни да продължават да правят нещата сами. Алфите са откровени, уверени и често екстровертни. Бета жената е мила, грижовна и интровертна. Тя е тази, която предпочита да е част от екип, отколкото да се занимава с нещо сама. Бета жените са по-скоро от силните и мълчаливи типове, но ще кажат мнението си и ще го споделят, когато смятат, че е важно. Бетите са емоционални, духовити, пасивни и страхотни в общуването, но най-важното е, че се чувстват добре в кожата си. Когато говорим за алфи и бети, е важно да разглеждаме всеки от тях като положителен начин за описание на жените - а не да ги противопоставяме една на друга.

Алфите не са злобни или по-добри от бетите, бетите не са слаби или по-хубави от алфите; всяка от тях е специална по свой собствен начин. И въз основа на вашия зодиакален знак те са начини за описване на вашата личност.

Възможно е да проявявате някои алфа черти като бета и някои бета черти като алфа, но дълбоко в себе си всеки знак е или бета, или алфа жена, според астрологията.

ОВЕН

Овни, вие сте алфа-жена до мозъка на костите си. Преминавате през живота с високо вдигната брадичка и решителен поглед в очите, готови да ритате задници и да се изявявате. Макар че някои хора може да ви намират за малко плашещи (класическо алфа поведение), те не могат да отрекат, че вашата твърда, решителна позиция (също класическо алфа поведение) е невероятно вдъхновяваща. Разбира се, често можете да бъдете агресивни и властни, но това е само защото знаете, че заслужавате най-доброто в живота - и сте готови да направите всичко необходимо, за да получите най-доброто. Ако някой друг зодиакален знак има нужда от уроци по алфа, той трябва да дойде при вас.

ТЕЛЕЦ 

Това, което ви прави бета жена, Телец, е, че сте най-добрата най-добра приятелка. Вие сте от хората, които винаги подкрепят приятелите си, защото наистина цените приятелството. Не сте от хората, които могат да бъдат главното куче в отбора си, но все пак заемате много важна роля като експертно крило, страхотен слушател и най-доброто рамо, на което да се опрете. Като бета не сте луди по директните действия - конфронтацията, лидерството и други подобни не са вашата силна страна - въпреки това специалните умения, които притежавате, показват на другите, че можете да бъдете лидер по други начини. Подкрепа за приятелите ви, финанси, култивиране на взаимоотношения - вие сте професионалист във всичко това!

БЛИЗНАЦИ

Близнаци, това, което ви прави бета жена, е колко разбиращи и лесни сте. Вие сте от хората, които просто се появяват на събитията заради удоволствието от тях; стига да можете да се забавлявате с приятели, вие сте щастливи! Няма го това усещане "трябва да планирам, трябва да съм отговорен", което се среща при алфата. Основната ви цел във всяка ситуация е просто да се оставите на течението и да се забавлявате. Като бета сте гъвкави и адаптивни. Предпочитате да оставите някой друг да се разпорежда, отколкото да го правите сами, защото винаги има толкова голям натиск да успеете и да угодите на всички останали. С удоволствие ще заемете задната седалка и ще се наслаждавате също толкова много.

РАК 

Рак, способността ви да приемате всички емоции, които изпитвате, ви прави бета жена. Потискате истинските си чувства само поради факта, че да плачете пред някого е малко неудобно. На кого му пука, че се разплаквате по време на филми или че избухвате, след като някой ви е бутнал? Ще изразявате чувствата си, когато ги изпитвате. Много хора смятат това за отрицателна черта. Ако не можете да контролирате емоциите си, значи сте слаб, нали? Не е така! Да сте в контакт с емоциите си означава, че сте много по-съпричастни и чувствителни към другите и че никога не правите компромис с това, което сте.

ЛЪВ

Лъв, вие сте доминираща, самоуверена алфа жена, която обича да командва. Знаете, че има хора, които гледат на вас, и такива, които ви завиждат, така че използвате алфа статута си, за да им покажете кой е шефът. Като алфа най-вероятно ще покажете колко сте уверени и сериозни, като се изкачвате по стълбицата на успеха в кариерата и във взаимоотношенията си. Всяка нова ситуация, в която попадате, е възможност за вас да блеснете. Вие сте уверени, самоуверени и сте роден лидер. Но въпреки че има моменти, в които трябва да напомняте на хората, че вие сте шефът и не си играете, в крайна сметка сте алфа за себе си, за никой друг.

ДЕВА

Дева, вашият статут на алфа-жена идва от нуждата за пълен контрол. Няма как да стоите безучастно, докато някой друг поема инициативата. Вие сте от хората, които не само естествено влизат в ролята на лидери, но и търсите всякакви възможности, при които можете да командвате. Независимо дали кандидатствате за нова работа, или се срещате с нов потенциален партньор, веднага доказвате колко важен актив сте. Друго нещо, което ви прави алфа, е, че нищо не ви плаши - нито нови и страшни ситуации, нито внезапни промени, и със сигурност не хора, които се опитват да ви съборят. След като осъзнаете колко голяма власт притежавате като алфа, всичките ви страхове и съмнения изчезват.

ВЕЗНИ

Вие сте бета жена, Везни, защото вярвате в сътрудничеството и приятелството, а не в това всеки да се грижи сам за себе си. Вярвате, че да си добър приятел, да си мил и грижовен, са много по-добри качества от това да си студен и пресметлив. Докато много алфи имат скрити мотиви или планове, бетите просто искат да преминат през живота с възможно най-малко стрес и проблеми. Освен това проявявате класическата бета черта да избягвате конфронтацията. Цялата ви личност се върти около това да поддържате мира и да правите всички щастливи, а мисълта за конфронтация или спор ви плаши. Предпочитате посредничеството, да се оставите на течението и да игнорирате драмата.

СКОРПИОН 

Ако това беше социално приемливо (освен може би сега), щяхте да имате думата "АЛФА" с главни букви на лицето си, Скорпион. Не че някой може да го забрави - при вашата доминираща личност, нужда от контрол и любов към конфронтацията, когато нещата не вървят по вашия начин - но вие обичате да напомняте на хората с кого си имат работа. Макар че алфа-статусът ви може да бъде положителен, той може да бъде и отрицателен за вас. Когато нещата не вървят по вашия начин, вие сте склонни доста често да въплъщавате негативния алфа статус. Често се сблъсквате с хора, с които не сте съгласни или които не харесвате, но в същото време проявявате положителни алфа черти, като сте яростно лоялни и отдадени на хората, на които държите най-много.

СТРЕЛЕЦ

Стрелци, вие определено сте алфа жена, но вашият алфа статус понякога е склонен да бъде невзрачен. Може би това е така, защото не проявявате толкова много отрицателни алфа черти, колкото другите зодиакални знаци, но определено доказвате, че не е нужно да сте страшни, за да сте алфа. Като алфа живеете като единствено за себе си. Не се страхувате да бъдете осмивани или неразбрани, защото всичко, което чувствате като правилно, е правилният начин да живеете, според вас. Освен това вярвате, че трябва да отстоявате това, в което вярвате (независимо колко непопулярно може да е мнението ви), и се застъпвате за приятелите си и за себе си. Поради това много хора се обръщат към вас за съвет или за пример, така че винаги се опитвате да използвате алфа-статуса си за добро.

КОЗИРОГ

Козирог, вие сте алфа жена, за която хората не могат да не си шепнат, когато влезете в стаята. Не само че сте абсолютен зевзек, но сте и легенда за бетите и колегите алфи. Може да сте контролиращи и малко студени (предпочитате да използвате мозъка си пред сърцето си, за да вземате решения), но знаете, че трябва да сте твърди, за да се случват нещата. Една от най-възхитителните ви алфа черти е колко сте издръжливи. Животът може да ви поваля от време на време и понякога да се проваляте, но вие постоянно се съвземате и опитвате отново. Отказвате да се предадете и тази решителност доказва, че с вас не може да се играе.

ВОДОЛЕЙ 

Водолей, вие сте бета жена, обаче сте още един зодиакален знак, който може да се смята за невзрачна бета. Има части от личността ви, които могат да се считат за алфа, но дълбоко в себе си сте бета. Вие сте много интелигентни и духовни и ви харесва да можете да забавите темпото за малко и просто да проведете задълбочен разговор с някого. Също така сте склонни да бъдете интровертни и тихи, освен ако не сте сред приятели. Като бета предпочитате сътрудничеството и работата в екип пред това да действате самостоятелно. За вас животът е много по-удовлетворяващ, когато сте заобиколени от приятели, които се подкрепят независимо от всичко. Може да сте по-аналитични и общителни от повечето бети, но в сърцето си все още сте истински бета.

РИБИ

Риби, вие сте бета жена през цялото време. Не само че сте сладки, нежни и малко срамежливи, но също така сте много в час с емоциите си. Вероятно сте един от най-интуитивните зодиакални знаци; без значение какво решение вземате в живота, винаги следвате интуицията си. Инстинктите и чувствата са много важни за вас и ги използвате в кариерата, взаимоотношенията и личния си живот. Освен това проявявате класически бета черти с интровертната си личност. Комфортът е от ключово значение в живота ви - има голяма вероятност да смятате дома или спалнята си за свое убежище. За вас като бета човек е жизненоважно да разполагате с пространство, което ви кара да се чувствате сигурно и комфортно, когато имате нужда от това.