Всеки зодиакален знак и елемент има силни и слаби страни, които или се съчетават добре с другите, или са в пряк конфликт с тях. Ето защо разбирането на астрологичната ви съвместимост е от ключово значение за здравословния любовен живот и ви помага да откриете правилния вид любов за вас. То може да ви помогне да научите защо сте привлечени от един човек, а не от друг, въпреки че и двамата са чудесни кандидати. 

Овен 

Овенът е мъжки или "ян" огнен кардинален знак, което означава, че Овните обикновено са активни, страстни и независими, със силно изразено мнение. Те се нуждаят от партньори, които ги разбират и не се опитват да потискат огнената им природа. Огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец могат да бъдат добри партньори, но споровете са доста вероятни. Въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей подхранват огъня, но Везните са противоположни на Овена на зодиакалното колело, така че това съчетание може да донесе трудности. Близнаците са добър вариант.

Телец 

Телецът е женствен "ин" и земен фиксиран знак. Това означава, че Телците обикновено са вътрешно съсредоточени, практични и самонасочени, като понякога граничат с упоритост. Връзките със земните знаци Телец, Дева и Козирог могат да се получат, но е необходимо да се внимава тези партньори да не затънат в калта с чувство на депресия или затъване в рутината. Връзките с водните знаци Рак, Скорпион и Риби могат да добавят емоционална връзка, която е необходима за баланса, но мнението на Скорпиона може да доведе до сблъсъци. Ракът внася допълнителна грижа.

Близнаци 

Близнаците са въздушен знак "ян", което ги прави общителни, комуникативни и гъвкави. Те могат да бъдат доста интелектуални и обичат да мислят и разработват стратегии за повечето неща. Те се разбират добре с въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей, където има много разговори, но може да се появи и известно ниво на дистанцираност. С другите въздушни знаци Близнаците могат да живеят в някакъв абстрактен свят, но понякога не се получава почти нищо. Огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец са привлекателни, но при Стрелеца има тенденции за много промени, независимо дали ви харесват, или не. Най-добре би се получило съчетание с Лъв.

Рак

Ракът е "ин" кардинален воден знак, така че Раците обикновено са саморефлексивни, емоционални или подстрекателски настроени. Те намират подкрепа във водните знаци Рак, Скорпион и Риби; тези съюзи обаче понякога могат да бъдат много емоционални и трудни. Земните знаци Телец, Дева и Козирог могат да осигурят заземяването, от което емоционалните Раци се нуждаят, за да процъфтяват, но Козирогът може да бъде твърде сериозен или консервативен за Раците. Дева или Телец са добри перспективи.

Лъв 

Лъвът е "ян" фиксиран огнен знак, който е общителен, топъл и често има силно изразено мнение. Въпреки че са възможни добри взаимоотношения с други огнени знаци Лъв, Стрелец и Овен, споровете могат бързо да избухнат, тъй като огнените знаци са емоционално нестабилни. Съюзите с въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей могат да работят добре. Въпреки това и Лъвът, и Водолеят са склонни към фиксирани мнения, което може да доведе до конфликти. Връзките с Везни вероятно ще бъдат страстни и хармонични.

Дева 

Девата е "ин" променлив земен знак, който е внимателен, предпазлив и разбран. Девата може да се радва на добри отношения със земните знаци Телец, Дева и Козирог, но трябва да се предпази от затъване в рутина или от настъпване на скука. Водните знаци Рак, Скорпион и Риби могат да предложат истинско усещане за връзка, но понякога Рибите могат да бъдат прекалено сериозни. Отношенията със Скорпиона могат да бъдат фантастични, а с Рака вероятно също ще си паснат.

Везни 

Везните са "ян" кардинален въздушен знак, който обича красотата, мира, но най-вече любовта. Везните наистина са влюбени в идеята за любовта и могат да се радват на прекрасни взаимоотношения с други въздушни знаци, включително Везни, Близнаци и Водолей. Най-вероятният проблем обаче е, че понякога има известна степен на дистанцираност, така че има усещане, че не са основателни или практични. Огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец могат да бъдат добри партньори. Понякога обаче може да има силни сблъсъци с Овена. Лъвът вероятно ще подходящ.

Скорпион

Скорпионът е "ин" фиксиран Воден знак, който се фокусира върху вътрешните размисли и интензивните емоции. Скорпионите често са "магнетично привлекателни", а водните знаци Рак, Скорпион и Риби са добри партньори. В тези отношения обаче може да има много емоционалност, която да отведе и двамата партньори дълбоко в подсъзнанието. Земните знаци Телец, Дева и Козирог помагат на Скорпиона да се приземи в практическата реалност, но Козирогът може да изглежда малко консервативен за Скорпиона. Искрите прехвърчат с Телеца, който внася много страст в спалнята или в споровете. Девата може да бъде отличен партньор.

Стрелец

Стрелецът е огнен знак "ян", който е авантюристичен и експанзивен. Стрелецът се радва на свободата и се нуждае от партньор с отворени възгледи, така че огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец са добри потенциални партньори, въпреки че отношенията с тях могат да донесат както страст, така и нестабилност. Връзките с въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей могат да се развият много добре. Противоположностите се привличат, но понякога при Близнаците ще възникват огнени сблъсъци.

Козирог 

Козирогът е "ин" кардинален земен знак, който е солиден, надежден и като цяло трудолюбив. Взаимоотношенията със земните знаци Телец, Дева и Козирог могат да бъдат добри, тъй като и двамата се стремите към едни и същи неща. Съществува риск тези съюзи да бъдат затрупани от служебни ангажименти и сериозност. В идеалния случай бихте могли да се забавлявате повече с водните знаци Рак, Скорпион и Риби, които допълват Козирога. Съвпаденията с Рака понякога могат да донесат твърде много емоционалност за Козирозите, така че Скорпионът и Рибите са най-добрите залози за партньорство.

Водолей 

Водолеят е "ян" фиксиран въздушен знак, който е общителен, иновативен и хуманитарен. Въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей са добри партньори, а единственият риск е да говорите с часове и да не свършите много работа или понякога да се появи усещане за откъсване един от друг. Огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец могат да бъдат чудесни партньори, но Лъвът понякога може да изглежда малко прекалено самоуверен за Водолея. Лъвът понякога си мисли, че Водолеят е някъде в облаците.

Риби 

Рибите са "ин" променлив воден знак, който е емоционален, интуитивен и творчески. Водните знаци Рак, Скорпион и Риби са подходящи за дълбоки и страстни взаимоотношения, но понякога може да има твърде много емоции, които излизат на повърхността. Земните знаци Телец, Дева и Козирог осигуряват стабилност и заземяване, като внасят баланс, но за Девата интензивността на Рибите може да се окаже твърде голяма. Вероятно Рибите също невинаги оценяват твърде много логиката на Девата.