Финансовият хороскоп за май е позитивен и вдъхновяващ за повечето зодии. Възползвайте се от потенциала даден от звездите. Следвайте съветите на хороскопа, за да постигнете лесно личните си цели.

Овен

За Овните месец май ще бъде позитивен и вдъхновяващ. Очакват се подобрени позиции в работата, спорта, бизнеса и хобитата. Тези, които работят на стабилни, монотонни, стандартизирани работни места ще постигнат най-голям успех. Както отбелязва астрологичното издание Gotohoroscope, комуникативните умения и способността за създаване на връзки ще помогнат на Овните да решат редица финансови проблеми. Благоприятните аспекти на Юпитер, Марс и Меркурий показват възможност за дългосрочни инвестиции и бързи печалби.

Телец

Пролетният стелиум в знака Телец (април-май) обединява Уран с Юпитер и открива перспективи за представителите на втория знак във всички сфери на живота. Постиженията ще дойдат по-лесно, без много усилия, но трябва да сте готови за промяна. Очаква се просперитет и растеж в работата и финансите. Новолунието в Телец (7 май) ще ви напомни, че за да постигнете успех, трябва само да направите крачка напред. Май е идеалното време за засаждане на семена за изобилна реколта в бъдеще. Телецът ще започне нови проекти, ще изгради силни връзки и ще събере екип от съмишленици.

Близнаци

Май е сезонът на Близнаците. Навлизането на Слънцето в техния знак от 22 май ще даде импулс на творческата енергия, необходима за кариера и доходи. През последната десетдневка на май щедрата Венера ще влезе в Близнаци. Всичко това ще се отрази положително на финансовия сектор. Очакват се много пътувания, преговори, запознанства и споразумения, които ще ви помогнат да се изкачите по кариерната стълбица. Както посочва астрологичното издание Astrosage, Близнаците не са застрашени от парични проблеми. Плавният поток от финанси ще ви позволи да се отпуснете и да се насладите на живота.

Рак

Първите дни на май ще бъдат тревожни за Раците. Тогава измереният начин на живот ще надделее над суматохата. В допълнение към постигането на целите през май, Ракът ще успее да заздрави отношенията с колеги и ръководство. Приятното общуване ще вдъхнови съвместни проекти. Вероятно ще има смущения в потока на средствата и няма да има постоянство. За да изгладите всички колебания, не трябва да харчите спестяванията си, а правилно да планирате бюджета си за месеца.

Лъв

Финансовата страна на живота на Лъва ще бъде стабилна през май. Ингресията на Слънцето в знака Близнаци от 22 май ще даде прилив на енергия, ще повиши интелектуалната активност, ще донесе пътувания и контакти. Според астрологичното издание Indastro силните позиции на Юпитер и Сатурн в хороскопа на Лъва му откриват перспективи за стабилност и просперитет. Упорит труд и решителност ще му помогнат да постигне целите си през май. Тъй като Меркурий се върна в директна позиция на 26 април, сменете работата и професията си през май, купете земя и построете къща.

Дева

Девата ще има успешен и продуктивен месец. Тя ще може да решава въпроси, свързани със собствеността, недвижимите имоти и властите. Част от приходите ще отидат за издръжка на по-възрастни роднини и деца. Преминаването на Меркурий в знака на Телец в средата на май ще попълни паричните резерви и Девата няма да се тревожи. Както пише астрологичното издание Astroved, значителен успех очаква онези, които строят жилищни сгради и многоетажни търговски комплекси, отдават ги под наем и получават доходи.

Везни

През май Везните трябва да сменят традиционния подход към работата с нов, по-прогресивен. Решете заседнали сложни проблеми по други начини. Не се страхувайте от проверките, тъй като ще ги издържите успешно. Сигурно ще забавят нещата, но вие ще наваксате. Вероятна е реорганизация на предприятието, преход към ново място на работа или преместване в международното подразделение на компанията. Слънцето в Близнаци (от 22 май) ще направи този процес по-лесен и ефективен.

Скорпион

Ретрограден Плутон (от 2 май) ще изисква пълно изплащане на дълговете от Скорпион. Няма нужда да използвате чужди финанси, за да се обогатявате, те няма да донесат желаните резултати. Това не важи за заемни средства, насочени към развитие на глобален бизнес, покупка или строителство на недвижими имоти. През май наблегнете не на харченето, а на правенето на пари. Много Скорпиони ще бъдат повишени и ще изпълняват по-сложни задачи в нова роля. Може да постигнете успех и в социални проекти.

Стрелец

През май парите няма да дойдат сами, те трябва да бъдат спечелени, но това ще бъде лесно за Стрелците. Благодарение на свежи връзки и контакти той ще реши дългогодишни проблеми и ще постигне вътрешна хармония. Нови приятели ще станат бизнес партньори или ще се присъединят към екип, ръководен от Стрелец. Предсказуемостта на паричните потоци ще елиминира провалите. Не правете спонтанни покупки, планирайте всичко до най-малкия детайл. Ако искате да подобрите живота си, направете го. Повишаването на комфорта стимулира Стрелеца да печели още повече.

Козирог

През май Козирозите ще трябва да поддържат баланс между работа и личен живот. Ще има шанс да смените работата и местожителството си - купете или наемете жилище, подпишете договор с престижен работодател. Бизнес пътуванията са по-успешни, ако ги направите в началото на май. Финансовата подкрепа от близки ще се върне при Козирога под формата на подаръци и щастливи шансове. Инвестициите и покупките са успешни. Не заемайте изчаквателна позиция, действайте смело. Най-големи резултати ще постигнат тези, които работят в сферата на изкуството, храненето, образованието, пътуванията и модерните технологии.

Водолей

Ингресията на Венера в Близнаци през третата десетдневка на май ще се отрази благоприятно на финансите на Водолеите. В същото време не можете да харчите пари наляво и надясно. Дръжте джоба си заключен, отваряйте го само за седмично пазаруване. Не купувайте скъпи неща, тъй като те бързо ще се износят. Отложете подобни разходи за юни. Ще се появи източник на допълнителен доход. Използвайте го, за да спестите за лятната си ваканция. Не губете критичното си мислене и не се отпускайте, тогава в края на месеца ще се почувствате богат човек.

Риби

Новолунието в Телец (7 май) ще направи чувствителните Риби още по-мнителни. Страхът за финансово благополучие ще ви принуди да се втурнете в търсене на доходи. Няма място за притеснение, тъй като паричните постъпления ще бъдат стабилни. Ако искате да печелите допълнително, превърнете хобито си в източник на доходи. Най-голямо търсене ще имат продуктите за красота и дизайн, създадени от Рибите. Не изпускайте от поглед свързаните правни въпроси. Контролирайте застраховки, наследства, кредити и всякакви плащания, за да не останете без средства.