Характеристики на символа на 2024

Следващата година ще бъде управлявана от Зеления дървен дракон, петото от 12-те животни на източния календар. Официално новата година по източния календар (Китайската нова година) ще започне на 10 февруари 2024 г. и ще продължи до 28 януари 2025 г. Астрологът Сюзън Левит отбелязва, че това ще се случи в момента на новолунието във Водолей.

Както гласи легендата за появата на източния календар, драконът става пети в него само защото в маратона, организиран от император Ю-ди, той спасява хората от жега и наводнение. Символът на годината се характеризира със следните приоритети:

- Успех, късмет.

- Сила, лидерство.

- Чест, благородство.

- Ум, мислене.

Драконът е най-проспериращият символ на целия източен хороскоп. Той е единственият митичен и най-могъщ звяр в него. Драконът е в състояние да контролира дъжда и вятъра, да влияе на реколтата и да носи просперитет и просперитет на света.

Според славянския календар годината обещава да бъде положителна. Според списание Voice това ще бъде годината на Тъмния плуг (Елк), който покровителства откритията, кариерния растеж, стабилността в политическия и личния живот на обществото.

По-рано в годината на Дракона в света се случиха съдбоносни събития:

- извършени са първите трансатлантически полети на дирижабли (1928 г.);

- Ърнест Хемингуей написа бестселъра "За кого бие камбаната" (1940);

- Акира Куросава пусна "Да живееш" (1952);

- "Бийтълс" и "Ролинг Стоунс" свирят за първи път в САЩ (1964);

- Американски междупланетни космически станции кацнаха на Марс (1976);

- Маргарет Тачър постави рекорд за оставане на власт (1988);

- настъпва краят на старата ера и началото на новата (2000 г.).

Новата година на Дракона се очаква да бъде не по-малко успешна. По своите енергии той е подобен на 1964 г. Според астрологичното издание Astrosage то ще бъде под знака на дървото, което дава ново начало, растеж, успех, развитие и просперитет. Други символи на следващата година:

- Основната посока е изток.

- Сезон: пролет.

- Планета-покровител - Юпитер.

Какви са цветовете на символа 2024? Основният цвят е зелен. Лазурното, златното, сребърното, бялото и червеното също ще бъдат благоприятни. Синият цвят няма да донесе късмет.

За кого 2024 ще бъде добра година? Според астрологичното издание The Chinese Zodiac всеки, който е роден под егидата на Плъх, Петел и Маймуна, ще има късмет. Хората, родени в годината на Дракона, също ще успеят. Те ще развият качествата на умело сътрудничество и смирение, честност, лоялност и добро сърце. Волът, Кучето и Змията ще се сблъскат с трудности в кариерата, финансите и личния си живот.

Как Драконът ще повлияе на различни области от живота?

Такъв мощен и благоприятен период като годината на Зеления дървен дракон със сигурност ще засегне всички области от живота на хората. Кои промени ще бъдат най-значими?

Връзки и любов

Годината на Дракона ще бъде управлявана от мъжката Ян енергия, способна да подчини всеки на своята воля. То ще бъде омекотено от цвета и стихията на годината, което ще ви позволи да заобиколите острите ъгли в отношенията.

През цялата година романтиката и взаимността ще царуват в живота на утвърдените двойки. Тези, които са готови да забравят всички лоши неща, ще могат да направят това. Ще има рестартиране, връщане към благоговейни чувства и вдъхновение.

Гордостта на Дракона ще се превърне в пречка при изграждането на нови лични отношения. Всеки, който има натрупани оплаквания и отстоява позицията си, ще отблъсне любимия си. Необходимо е да се търси компромис, да се прояви търпение, такт и дипломатичност.

Годината на Зеления дървен дракон ще ви зарадва с висока раждаемост. Това ще бъде улеснено от огнения темперамент на покровителя. Децата, родени през следващата година, ще се нуждаят от повишено хранене, грижи и внимание, за да израснат в изключителни и пълноценни личности.

Кариера и финанси

Мощната енергия на Дракона е положителна, така че годината под негов контрол обещава да бъде по-просперираща и успешна. През 2024 г. собствениците на бизнес ще видят как техните хартиени проекти започват да се изпълняват в реалния живот. За да успеете в работата и финансите, вземете предвид препоръките:

- Не оставяйте финансовите въпроси нерешени до есента, тъй като те ще витаят до края на годината.

- Планирайте разумно бюджета си.

- Не разчитайте на ненужни хора. Те със сигурност ще ви разочароват, измествайки или разрушавайки плановете ви.

- Доверете се на точни професионалисти.

- През 2024 г. не трябва да теглите големи заеми. Проявявайки доброта, щедрост и изоставяйки лицемерието и клеветата, хората в годината на Дракона ще успеят и ще постигнат всичките си цели. Лидерите и ораторите ще бъдат по-успешни от другите.

Здраве

Всички хора ще започнат годината в приповдигнато и отлично настроение. Предпазителят ще продължи до октомври-ноември. През този период трябва да си починете или още по-добре да планирате почивка и да отидете в топлите страни. За да поддържате отлично здраве през цялата година, трябва да дадете предпочитание на прости, питателни и здравословни ястия. Особено полезно е да ядете зърнени храни, пресни билки и ябълки. Те ще укрепят сърдечния мускул, който ще бъде подложен на значително напрежение през 2024 г.

За да поддържате енергийните си нива високи, правете почивки през целия ден. Уверете се, че спите достатъчно. Упражнявай се всеки ден. Привържениците на нетрадиционните практики ще се възползват от дихателните техники на пранаяма, йога и медитация.

Хората, които са направили планове и са се подготвили за пробив, ще видят промени в сферата на работата, финансите и взаимоотношенията през новата 2024 година. Поддържането на вашето здраве ще бъде лесно. В годината на Зеления дървен дракон не се очакват специални сътресения. За много хора, напротив, това ще бъде период на растеж, развитие, подобряване на взаимоотношенията и укрепване на социалния статус. Обмислете препоръките на източния календар, така че следващите 12 месеца да преминат гладко.