Кога, ако не през най-горещите дни на лятото, биха могли да са родени представителите най-царствената зодия - Лъв (идеи за подаръци може да намерите в Market.dir.bg). Това обяснява донякъде една от характеристиките им - управляващата планета е Слънце (Слънцето дава живот, топлина, светлина, идеи, съзнание, дисциплина и лъчисто величие), a тяхната стихия е огънят.Advertisement

Лъвовете осъзнават социалната си роля и имат амбицията да я реализират. Представителите на зодията имат лидерски качества, креативни са и излъчват увереност. Могат да са сърдечни, весели и хумористични, в същото време са страстни и щедри.

Като техни слаби качества най-често се посочват надменност, егоцентричност и склонност към мързел. Последното е трудно доловимо от околните, тъй като Лъвът в същото време е амбициозен и има голямо доверие в себе си и собствените си възможности.

Обича да е заобиколен от приятели, към които е щедър и лоялен, както и да показва таланта си и да бъде в центъра на вниманието. Лъвовете обожават да приемат гости и да ги изненадват с щедри и пищни трапези. Парадоксалното е, обаче, че повечето Лъвове не обичат да готвят. Ако все пак го правят, е в големи количества. Идеалният вариант за тях е да ви поканят в хубав (скъп) ресторант.

Лесно печелят симпатиите на околните заради впечатляващата си аура - с огъня в себе си осветяват всичко наоколо с топлина и излъчване. Умеят да заразяват с идеите си и да убеждават в добрите перспективи на посоката си. 

В собственото си съзнание Лъвът е център на вселената. По-често от останалите зодии се чувстват нещастни, заради това, че се интересуват твърде много какво другите мислят за тях. Освен това трябва да са много добре подсигурени материално, за да се чувстват достатъчно сигурни в себе си. 

Движеща напред сила за тях е увереността в себе си, но и способността им да успяват професионално. Лъвът, стоящ най-отгоре в хранителната верига, иска да стои най-отгоре в живота и кариерата си, раздавайки заповеди. Не обича да изпуска контрола - недостатък, който понякога му носи неуспехи, ако не намери баланс.

Представителите на зодията яростно защитават своите идеи или принципи и трудно приемат други. За тях е трудно да признаят, че са сгрешили поради голямата им гордост. Егоцентричната природа на Лъва има силна склонност да прекалява. Съветът тук е активно да слушат и да отделят време за разглеждане на гледната точка на другите, за да регулират прекалено агресивното си или самофокусирано разположение. Могат да бъдат изключително честолюбиви, суетни и дори лицемерни. Не приемат "Не" за отговор, а негативна тяхна черта е и че често са повърхностни в оценките си. 

Заради егоцентризъм и високомерие са в състояние да отровят нечий живот - всички трябва да се въртят около Лъва и, ако е възможно, да работят вместо него, докато в същото време не може да разклати увереността в собственото му величие, важност и непогрешимост.

Затова пък постига целите си с лекота, а на хората им харесва да му помагат. Дисциплиниран, Лъвът умее да прилага властта си. Много отличителна черта е, че не приема второстепенна роля.

Още от деца проявяват независимост и упорство срещу всички правила, които се опитват да им натрапят. В процеса на израстването си младите Лъвчета стават все по-привързани към родителите си. Дори да са имали проблеми с тях обаче винаги ще ги уважават и ще се грижат за тях до края. 

Безспорно една от добрите им характеристики е, че са великодушни и нямат чувство за страх. Умеят да са верни, откровени и справедливи, а в същото време - благородни и изпълнителни. Или както повечето от нас - сбор от качества, които се засилват или притъпяват в хода на възпитанието, образованието, социалния статус и т.н. 

Девизът на Лъва е "Аз искам". А какво би могъл да иска за рождения си ден (между 24 юли - и 22 август)? На базата на това, което знаем за тях, подбрахме няколко предложения.  

Дамски бански от две части от Market.dir.bg 

Купи

Ако човекът, на когото трябва да подарявате подарък за рожден ден или по друг повод, ви е близък, и това е дама, защо да не я зарадвате с красив бански костюм, като използвате знанието, че нейният цвят е червеният. Надзърнете деликатно в номера на дрехите ѝ и изберете спокойно от многото варианти (S, M, L, XL), които предлага Market.dir.bg. Имайте предвид, че това е личен подарък, подходящ най-вече за ваш много близък човек - особено, ако искате да е изненада. 

Фотодисплей за монтаж на стена Exbibit от Market.dir.bg

Купи

Както разбрахте по-горе, Лъвът е център на вселената в собственото си съзнание. По тази причина обича да е заобиколен със снимки от своите щастливи моменти и обичани хора. Рамките за снимки обаче са по-скоро "изтъркан" вариант, затова пък фотодисплеите са на почит, ако искате да зарадвате представителите на зодията. Във варианта на Exbibit, който е за монтаж на стена, могат да се поберат пет снимки - две с размер 10 х 15 см и три - 13 х 18 см.

Wireless Говорител от Market.dir.bg

Купи

Независимо дали е Лъв или не, кой мъж не си пада по "джаджи". Моделът говорител LF-S50G е със семпъл, но стилен дизайн с LED часовник и представлява страхотна комбинация между висококачествен 360-градусов звук и смарт функция, благодарение на Google Assistant. Притежателят му ще се наслаждава на чист звук и богат бас във всеки ъгъл на стаята - още една препратка към едно от любимите неща за Лъва - да посреща гости. Интересното при тази система е, че звукът може да се регулира без докосване, а само с помахване. Благодарение на вградения Google Assistant, зарадваният с подобен подарък ще може да си пуска музика, да задава въпроси за времето, часа, за рецепти, докато готви, да управлява своя смартфон и мн. други.

Фруктиера етажерка Felix от Market.dir.bg

Купи

Както разбрахме, Лъовете обичат гости, но не и да готвят. Ето защо тази елегантна фруктиера в черно (един от подходящите цветове за тази зодия), е подходяща за всички представители на зодията. Те могат просто поставят плодове, бонбони или други изкушения вътре и така да демонстрират стил и класа при сервирането и подредбата на масата. Първият етаж е подходящ за печива като мъфини, кексчета, брауни и т.н., вторият - за сладкарски изделия, като трюфели, сърца от марципан, пръчици от нуга и др., а третият отдел е за ядки, като бадеми, макадамия, шамфъстък.

Трастена вино от Ягоди с мента от Market.dir.bg

Купи

Виното по подразбиране е подходящ подарък за всеки пол и зодия. Но специално за виното Трастена могат да се могат да се напишат цели поеми: Полу-сладко вино от български ягоди, подбрани с внимание и съчетано с най-високо качество мента. Невероятна охлаждаща напитка, перфектна и за основи на летни коктейли. Обичащите да посрещат гости Лъвове могат да изпъкнат и добрия си вкус, ако споделят тази вкусна напитка с приятели.

Стъклен буркан Milano от Market.dir.bg

Купи

Подходящите за Лъва камъни са кехлибар, елмаз, рубин, топаз, оникс, хризолит, есмералд. Може да изберете стъкления буркан на Milano, който с блестящия си кехлибарен капак е идеален в своята второстепенна функция, а именно като купа за ядки, бисквити и сладкиши. Голямото цилиндрично тяло от цветно опушено стъкло поема основната задача - като ваза или за съхранение на бисквити, макарони, бонбони, ядки или цветни близалки. Това е продукт, отбелязан със знака "Нулев отпадък", което го прави още по-подходящ за отговорния Лъв.

Смарт часовник от Market.dir.bg

Купи

Както казахме, мъжете обичат джаджи, а смарт часовнокът е аксесоар, който почти всеки желае, но не всеки си позволява да има. Зарадвайте Лъв рожденик с такъв и ще ви е благодарен, докато отброява стъпките си към успеха. Много е важно обаче, когато подарявате часовник, винаги да искате на човека отсреща паричка - може и да е монета от 5 ст., но идеята, че така новият му собственик си го откупува.

Дамска нощница Ingrid от Market.dir.bg

Купи

Цветята, подходящи за Лъва, са божур, невен, гладиола и хризантема. Ако нямате букет за дамата, подарете ѝ тази сладка нощница, за да не ѝ е горещо в летните нощи. Пижамата и нощницата са неща, за които човек най-рядко се сеща да обновява. Който и да ги подарява, винаги са добре дошли. Разбира се, ако нямате интимни намерения към получаващата го, обяснете ѝ мотивите за избора си на подарък, за да не стават "инциденти". 

Каскадно колие с висулка в злато от Market.dir.bg

Купи

Златистият цвят също се нрави много на Лъва. Каскадното колие в златисто е подходящо за ежедневен стайлинг и за специални поводи. Подобен подарък, освен това, не ви обвързва с личен мотив и е чудесен вариант за приятелка, роднина, любима или съвсем далечна позната, особено, ако не знаете какви са нейните предпочитания. 

Мъжки маратонки Skechers Uno-Immediate от Market.dir.bg

Купи

Ако предстои рожден ден на мъж Лъв, може да го зарадвате с тези красиви маратонки. Подходящи са не само, защото сте спазили предпочитаните от представителите на зодията цветове, но и защото са изключително удобни. Мъжките маратонки Skechers Uno-Immediate Action имат подходящ грайфер за града, здрави и издръжливи са. А ако добавите още един артикул от Market.dir.bg, може да се възползвате от опцията за безплатна доставка за поръчки над 150 лева.

Спортни обувки за момиче от Market.dir.bg 

Купи

Нека не забравяме и малките представители на зодията, за които знаем, че също са суетни от съвсем ранна детска възраст. Както вече посочихме, един от цветовете за Лъва е златистият. Обувките ще допълнят идеално визията на една малка кокетка. Имат цип и връзки, което ги прави лесни за обуване. Стилът им е ежедневен, а могат да се носят и в почти всички сезони. Моделът е в блед розов цвят с метален отблясък и малката Лъвица ще се влюби в тях от пръв поглед.

Жълта поло тениска за момчета от Market.dir.bg

Купи

Чудесно предложение за момчета пък е тази жълта поло тениска. Топлите цветове допринасят чудесно към способността на Лъва да грее като слънце. Тениската е подходяща за сезон/пролет лято и е от 100% памук. Памукът, за разлика от повечето синтетични тъкани, абсорбира потта от тялото и ѝ позволява да се изпари без да запарява. Освен това той има свойството да държи хладно през лятото (както и топло през зимата).

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.