Краят на годината е важен етап и време за равносметка. Какви изненади очакват всеки знак, кой ще има късмет през декември?

Овен

Целият месец декември е добър за вашия професионален живот и кариера. Меркурий в десети дом ще ви тласне към това. От 13-ти довършете това, за което не сте имали време. Какъв е декемврийският хороскоп за Овен? Първите две седмици са успешни и продуктивни, но след 20 декември ретроградният Меркурий в Козирог ще забави плановете ви. Решете основните задачи в първите дни и оставете края на месеца за обобщаване на резултатите. През декември запознайте любимия човек с родителите си. До 31-ви се отпуснете сред природата, отидете на спа.

Телец

Според астролога Нина Кан, Меркурий в Козирог от 1 декември го настрои за работа, а Венера в Скорпион от 4 декември ще добави дълбочина към романтичните отношения. Раздайте енергията си в любовта и работата, тогава декември ще бъде успешен и качествен. Първата половина на месеца ще е по-спокойна и премерена, а в средата ще дойдат финансови и кариерни предизвикателства. Очаквайте връщане на дълг и подаръци от родителите. Обърнете внимание на здравето.

Близнаци

Романтичните отношения на Близнаци ще се променят към по-добро през декември. Необвързаните ще намерят хармоничен партньор, семейните двойки ще станат по-силни. Здравето няма да ви подведе, а притокът на финанси ще ви позволи да изберете най-добрите подаръци. Близнаците могат да очакват кариерно израстване и повишаване на авторитета в екипа. До 20-ти ще има много работа, която ще предизвика раздразнение. Отървете се от него с медитация и водни процедури.

Рак

Ретрограден Меркурий ще внесе смут в романтичните и бизнес отношения на Рака. Хората от миналото ще се върнат, за да изплатят морални и материални дългове. Марс и новолунието на 12 декември ще променят живота ви към по-добро. Раците ще почувстват подобрение в здраве и финансите си. От 4 декември до 29 декември Венера ще донесе страст и по-добър имидж. Пълнолунието в Рак (26-ти) ще ви помогне да постигнете целта си.

Лъв

Астрологичното издание Sky Horoscope обещава на Лъва приятен месец - минимум работа и максимум развлечения. Той ще се радва на резултатите от годината, отделяйки време за подготовка за празниците. Отделете време за децата и семейството си, тъй като Сатурн във Водолей ще ви помогне да заздравите връзката си с тях. Свободните Лъвове ще срещнат истинската любов. През първата половина на декември избягвайте физическата активност и престоя навън. Подсилете имунната си система.

Дева

Девата е заобиколена от суматоха и раздразнени хора. Тя ще влезе в декември весело, но рискува да се измори от токсичната среда. Дистанцирайте се, за да не хабите енергия в караници. Отделете време за себе си и за тези, които обичате. Обърнете внимание на здравето си, то ще отслабне поради настинка на краката ви. Витамините и грижите от любящ човек ще ви върнат на правилния път. Ще се отворят перспективи за кариера. Не бързайте да се съгласявате с всички предложения, вземете почивка до първите десет дни на януари. Финансовият сектор ще донесе удовлетворение

Везни

Изданието Astrologyk съветва да се правят планове. Везните ще завършат навреме започнатите проекти и ще спечелят благодарност в парично изражение. Не се карайте с колеги. Пикът на късмета в кариерата ще настъпи по време на Пълнолунието. До края на месеца ще настъпи умора. Възстановете силите си, вземете витамини и си вземете почивка. Венера във Везни ще ви помогне да избегнете кризисни ситуации в любовта. Меркурий в Козирог ще премахне предателите от живота и ще укрепи приятелските връзки.

Скорпион

След като Венера влезе във вашия знак, отпуснете се с любимия човек, а ако сте необвързани, отидете на среща. От 6 декември купете подаръци за себе си и любимите си хора. Новолунието в Стрелец на 12 декември е идеалният ден да поискате увеличение на заплатата и кариерно израстване. Уговорете среща с началниците си. Във вторник, 26 декември, си вземете почивен ден и го посветете на себе си. Рестартирането на тялото и мозъка ви в спа центъра ще подобри здравето ви.

Стрелец

През първата седмица на месеца Нептун ще ви накара да направите амбициозен план за годината и да преразгледате отношенията с близките. Във вторник, 12 декември (новолуние) се откажете от старите навици и хората, които ви дърпат назад. Докато Меркурий е ретрограден, не подписвайте важни документи. От 21 декември ще можете да постигнете успехи в работата, хобитата и образованието. Когато Юпитер стане директен на 30 декември, правете желания и давайте подаръци.

Козирог

Нептун в дома на общуването от 6 декември ще ви помогне да постигнете споразумение с началството. Обърнете внимание на пророческите сънища и интуицията, това ще ви позволи да правите пари. Ретроградният Меркурий от 12 декември ще си почине от бизнеса и ще ви потопи в семейния живот. Пригответе се за празниците, изберете подаръци. Пълнолунието в Рак (26 декември) ще ви тласне към търсене на любов и удоволствия. Венера в Стрелец (29 декември) ще ви научи на стойността на почивката или ще ви вкара в болнично легло. По-добре си вземете почивен ден и отидете на лекар.

Водолей

Какъв е хороскопът за декември 2023 г. за Водолеите? През първите десет дни на декември изградете отношения с приятели и членове на семейството, докато Сатурн е в дома на комуникацията. Това е времето за разширяване на връзките и спечелване на покровители. Финансите няма да създават притеснения, те са достатъчни за светли празници и подаръци. В навечерието на Нова година има вероятност да срещнете човек, който ще преобърне света ви с главата надолу. Може би Водолеите ще се оженят през 2024 г. Ако усетите болка и мускулни крампи, отидете на масаж и добавете микроелементи към диетата си.

Риби

От 2 декември Венера в Скорпион ще ви принуди да се откажете от общуването с негативни хора. Ретрограден Нептун в Риби ще промени приоритетите в работата и ученето. Добър момент да смените професията и посоката на развитие. Най-щедрият и печеливш ден е 12 декември. Вземете награди под формата на бонуси и подаръци на работа и в семейството си. От 21 декември посетете приятели и роднини, поканете ги у вас. В навечерието на Нова година посетете козметик и стилист, промяната на вашия образ ще бъде успешна.