Рибите са зодиакалният знак, който олицетворява адаптивността, духовната връзка, чувствителността, романтиката и творчеството. Не е лош сезон, в който да влезем! Рибите, които се управляват от Нептун, влияят най-много на въображението. За творците това е пиков сезон, в който да извадят творческите си инструменти и да се захванат за работа. Те ни позволяват да се чувстваме уверени в нестандартните си идеи и ни вдъхват способността да бъдем себе си, напук на това, което светът иска да бъдем. Освободете ума си и останалото ще последва... Енергията на Риби ни позволява да се чувстваме уверени в това. Всеки зодиакален знак може да извлече големи ползи през този сезон.

Хороскопи за сезон 2023 г. за всички зодиакални знаци, 19 февруари - 20 март:

Овен

Вашата управляваща планета Марс ще остане в зодиакалния знак Близнаци през целия сезон на Рибите, което означава, че комуникацията може да остане проблематична. За ваше щастие, благосклонната планета Юпитер е във вашия зодиакален знак до края на годината, така че независимо от това в какви неприятности ще се забъркате през сезона на Рибите, ще намерите начин да се измъкнете. Венера ще влезе в зодиакалния ви знак ден след началото на хороскопа за сезон Риби 2023 г., така че ви очаква късмет в любовта, а може би и с парите. Сезонът на Рибите винаги е бил добре дошъл момент в живота ви, тъй като се наслаждавате и оценявате успокояващото въздействие, което има върху вас. Видели сте достатъчно трудни моменти за годината... а е само февруари! Вече се нуждаете от почивка и това е справедливо; работите много, емоциите ви могат да понесат само толкова, преди да почувствате, че ще се счупите. Ще откриете, че през следващия месец сте в състояние да насочите огнената си енергия на Овен към нещо много по-умерено и в това ще откриете своя успех.

Телец

Лошият късмет се превръща в добър късмет, тъй като няколко планети се подреждат в Овен в началото на тазгодишния сезон на Рибите. Венера, вашият управител, ще навлезе в Овен на 20 февруари и ще се свърже с Юпитер, което може да донесе съдбовно събитие, произтичащо от минала среща с бивш или бивш бизнес партньор. През сезона на Рибите ще бъдете подтикнати към действие. Това е добър момент да започнете да се отнасяте сериозно към нещата, Телец, защото ще бъдете призовани. Въпреки че Плутон ще навлезе във Водолей едва на 23 март 2023 г., това, което изглежда особено добре за вас, е работата. След като сезонът на Рибите се залюлее, това ви носи промяна в перспективата, която ви позволява да видите професионалния си живот като нещо, в което искате да бъдете силно ангажирани. Тъй като отношението ви ще се промени, ще се промени и заплатата ви... разчитайте на това. Това е много продуктивен сезон за вас.

Близнаци

Можете да очаквате много самоанализ и учене благодарение на помощта на Марс, който се съединява с Меркурий в началото на сезона на Рибите. Заради собствения си дуализъм ще искате да поставяте под въпрос най-вече всичко, което се изправи пред лицето ви. Това не е нито хубаво, нито лошо, но за ваше щастие Меркурий е директен и не навлиза в период на сянка до април. Така че засега презрението е това, което трябва да направите, за да претеглите нещата заради тяхната стойност. Вие сте здраво стъпили на земята и реалисти и макар че може да изглеждате твърде аналитични, знаете, че имате своите основания. С доверения Юпитер във вашия сектор на приятелството ще виждате доброто и щастието чрез логиката и реализма през сезона на Рибите през 2023 г.

Рак

На 7 март има пълнолуние в Дева, което отбелязва края на зимата и началото на пролетта. Това лунно събитие е тежко, тъй като Луната е в квадрат със Слънцето и Марс, докато се противопоставя на Нептун в Риби. Възможно е нещо в началото на сезона на Рибите да ви потиска; сякаш той е почти "прекалено" обширен и тъй като е толкова добър в това да ни кара да мислим, да си представяме и да се чудим, може да се почувствате малко изгубени. По природа вие жадувате за домашното пространство; имате нужда от своите удобства и ежедневни задължения и получавате известна подкрепа от Уран, който по това време хармонизира с Луната. Това може би ви доближава твърде много до дивите пространства на въображението; това означава, че когато искате нещата да са прости и лесни, те могат да се окажат по-заплетени и сложни, отколкото бихте искали.

Лъв

Има няколко дни, които да отбележите в календара си през сезона на Рибите. От 13 до 15 март Луната е в Стрелец, което насърчава вашия усет към всичко допълнително. Пригответе се да съберете всички тези ваши невероятни мисли, защото ви предстои творческо пътешествие. Творческите блокажи си отиват, когато Сатурн пресече прага, за да навлезе в Риби на 13 март, а трансформиращият Плутон е само на косъм зад него в 29-ия градус на Козирога. Сякаш магическа пръчка ви потупва по главата, защото ще се развихрите, що се отнася до творчеството. Това е и идеалното време за пролетно почистване, което се отнася както за живота, така и за дома ви. Възможно е да откриете, че започвате да почиствате, да изхвърляте много неща и да осъзнаете, че сега разполагате с много чисто, празно пространство... което да запълните с чудесни идеи и нови проекти, в които да се впуснете.

Дева

Слънцето, Новолунието и Сатурн се намират в седмия ви дом на партньорството и сериозните взаимоотношения. Излишно е да казвам, че сезонът на Рибите разкрива чувствителната страна на вашата природа и може дори да се засмеете колко състрадателни изведнъж се чувствате към хората, от които обикновено бихте избягали. През този сезон вие придобивате известна степен на равновесие, след като Меркурий се откъсва от интензивността на Плутон. И макар че рационалността невинаги е най-силната ви страна, вие ще играете тази игра с карти с финес и стил. Ще бъдете достъпни и приятелски настроени и може би дори ще си позволите да се наслаждавате на всичко това. Продължавайте, не се лишавайте от любовта и живота, които заслужавате.

Везни

Тъй като Рибите управляват въображението, илюзиите и мечтите, ще започнете да се чувствате много, много добре по отношение на концепциите и плановете, върху които сте започнали да работите, от началото на годината. Това е моментът, в който нещата започват да се подреждат за вас и вие няма да ги оспорвате или да се съмнявате в тях. Познавате добрата мисъл, когато я видите, а Рибите сякаш "искат" да ви поднесат оптимистични сценарии, в които да повярвате... и да ги следвате. Това е продуктивно време за вас; останете здрави, за да можете да постигнете всичко, което искате.

Скорпион

През сезона на Рибите ще си подарите позитивизъм, което означава, че имате избор дали да вървите по този път, или да се върнете към негативното. Макар че сте Скорпион и в природата ви е да бъдете донякъде строги, дори към себе си, ще усетите как плавността на Рибите ви залива. През следващия месец няма да приемате нещата толкова сериозно, защото ще осъзнаете, че не всичко е толкова важно, колкото сте го изкарвали досега. Този сезон ще ви донесе заслуженото чувство на лекота. 

Стрелец

Ще бъдете щастливи да разберете, че сезонът на Рибите ще внесе баланс в живота ви; вече няма да изпитвате нужда да обръщате прекалено внимание на нещата, които са ви притеснявали, но ще останете чувствителни и осведомени за всичко, което ви заобикаля. Нивото на творчеството ви ще се повиши и като че ли няма да спадне... нямате нищо против да сте сами, а през сезона на Рибите ще откриете, че когато сте сами, вършите най-добрата си работа. Изключително интересно е, че това е времето, в което голяма част от онова, което ви е тормозило в миналото, се разтваря в ефира. Сега сте свободни, Стрелци. Насладете се на сезона.

Козирог

Сезонът на Рибите ви носи приемане. Всичко, през което сте преминали емоционално до този момент, ще бъде признато от вас за минало и вече не струва много за вас. Ще се почувствате толкова свободни и освежени, защото сте приели, че някои неща в живота ви никога няма да се променят и ако трябва да е така, то нека бъде така. Това, което няма да правите, е да се тревожите повече. Ще си подарите творчеството; вашият творчески, емоционален блок вече е изчезнал. Това е вашето време да блеснете.

Водолей

Сатурн най-накрая напуска вашия знак през сезона на Рибите, за да навлезе във вашия сектор на парите и личната собственост. Ако вие сте носител на водата, а Рибите са рибите, тогава ще можете да осмислите сезона така: във вас е светът. Енергията на Риби ви помага да се докоснете до този свят. Винаги сте били свръхизобретателни и готови да приемете най-странните неща, а през този сезон ще откриете, че единственото, което наистина искате да правите, е да изследвате вътрешните пространства. Доверявате се на себе си и на ума си, а Рибите ви вдъхновяват по начин, който може да се прояви само като създаване на нещо съвсем ново и красиво, през този сезон.

Риби

Това е вашият сезон и вие го обичате. Вашият рожден ден разкрива най-доброто у всички около вас и любовта изглежда безгранична. Животът ви е много добър и макар че вашият зодиакален знак управлява Слънцето и небето, вие ще придобиете лидерски умения благодарение на Сатурн, който навлиза във вашия зодиакален знак този месец. Сатурн демонстрира, че сте роден учител и през това време ще помагате на толкова много хора. Състраданието по принцип е второто ви име и щедрата ви страна се изразява лесно, докато Юпитер е в Овен. Очаквайте да работите с животни и деца през този сезон, особено след като на 7 март настъпи пълнолунието в Дева.