Неусетно стигнахме до предпоследния месец от годината, а с него и до зодия Стрелец и родените между 23 ноември и 22 декември. Ако представител на този зодиакален знак ви е поканил на рожден ден, със сигурност ще е добре да знаете какъв подарък би му харесал. Затова ще ви помогнем, като посочим някои техни характеристики, които ще ви подскажат в каква посока да се движите.

Това е деветият знак от зодиака, който след пречистващите дълбини на Скорпиона ни извежда далеч в небесната шир - там, където са звездите. Стрелецът се управлява от Юпитер, често определян като най-щедрия благодетел сред планетите в слънчевата ни система. Макар и газов гигант, той се движи с достатъчно бърза скорост по своята орбита и обикаля всички знаци от зодиака за приблизително 12 години.

Снимка: Unsplash

Стрелецът е огнен знак, а качеството му е подвижност. Пословичен е със своята способност да вдъхновява и не само защото е представител на огнената стихия. Неговата жажда за знание излиза извън рамките на училищния двор и се преместват символично в университетската библиотека, където знанието е безгранично. Стрелецът се стреми да разбере какво има отвъд видимия свят, да се опита да обясни необяснимото и да натрупа колкото се може повече знания за него. В този знак се крие и вярата, че освен нас, във вселената съществува по-висша сила, изразяваща се чрез образа на Бог.

Стрелецът е изключително целенасочен. Когато силно повярва в нещо или го пожелае, той е способен да прояви истинска изобретателност, за да го постигне. Разбира се, по пътя е много важно да въвлече колкото се може повече хора, тъй като има нужда от съмишленици, които да вдъхновява.

Щедростта на този огнен знак е пословична, ако, разбира се, в него не се е настанил Сатурн или няма някакъв друг ограничаващ го фактор. Той е готов да раздава без свян, тъй като вътрешното му усещане е свързано с изобилието. Това му качество понякога му изиграва лоша шега, превръщайки го в безрасъдно широкопръстие.

Снимка: iStock by Getty Images

На представителите на Стрелеца не липсва самочувствие. Те обичат истински да пътуват и не рядко са авантюристи. Определяни са и като полиглотите на зодиака, защото езикът е изключително важно средство за общуване, което отваря пред него нови и нови светове.

С изключителния си позитивизъм Стрелците могат да превърнат всяка неприятна ситуация в поносима. Като подвижен знак, те са лесно адаптивни, търсят добрите черти у събеседниците си и не рядко са чудесни разказвачи заради богатството от знания, което притежават.

Както всеки друг знак, така и Стрелецът обаче има своите негативни качества. В ниското си проявление той се превръща в дървен философ, незчитащ мнението на другите. По повод финансите и всякакви други ресурси, които притежава, включително и емоционалните, деветият зодиакален знак е способен да разходи бързо, без да се замисля за последствията. Способен е да се вдъхновява за секунди, но и със същата скорост да преминава към следващото вдъхновение, преди да е успял да реализира предното. Както всеки друг огнен знак, така и в ниските си проявления Стрелецът би изразил с лекото тщестлавие и суета.

Сега нека видим какви изненади да поднесете на представителите на деветия знак от зодиака, така че наистина да ги зарадвате.

Сет за смесена кожа от Market.dir.bg

Снимки в колажа: iStock by Getty Images и Market.dir.bg

Купи

Както стана ясно по-рано, като последен огнен знак Стрелеца е суетен, макар и не толкова, колкото някои други здиакални знаци. Затова винаги може да се издигнете в очите им, ако им подарите продукти за грижа за кожата.

Този сет за смесен тип кожа, включващ серум с ниацинамид и околоочен крем. Той ще овлажни и защити една от най-уязвимите части на тялото, що се отнася до външни влияния. Ще придаде на кожата еластичност, ще я матира и ще стимулира естественото производство на колаген.

Мъжко яке Columbia от Market.dir.bg

Снимки в колажа: Market.dir.bg

Купи

В студените месеци не е никак лоша идея да подарите на по-близък човек топло яке, но ако той е зодия Стрелец, в никакъв случай не трябва да бъде със стандартна визия. Представителите на тази зодия не рядко проявяват лек ексцентризъм, затова няма да сбъркате с по-интересна кройка или шарки.

Мъжко спортно долнище от Market.dir.bg

Снимки в колажа: Market.dir.bg

Купи

Един от любимите цветове на деветия зодиакален знак е пурпурното, а това долнище е идеален избор за онези рожденици, които обичат да прекарват повече време спортувайки.

Дамски ефирен шал от Market.dir.bg

Снимки в колажа: Market.dir.bg

Купи

Шалът е чудесен подарък както за по-близки приятели, така и за такива, с които тепърва започвате да развивате приятелство и ви трябва малко повече време да ги опознаете, за да изберете по-санитиментален подарък. Бялото също е сред любимите цветове на Стрелеца, ето защо няма да сбъркате с него.

Дамски вълнени ръкавици от Market.dir.bg

Снимки в колажа: Market.dir.bg

Купи

В студените дни няма нищо по-хубаво от топли ръкавици. Когато са стилни обаче, те се превръщат в подходящ аксесоар, който да допълни визията.

Естествените материи предпазват значително по-добре кожата от неблагоприятните атмосферни условия. Вълната запазва топлината и носи истински комфорт. С нашето предложение вашата приятелка Стрелец ще се чувства изключително добре в студените дни, дори в по-официален тоалет.

"Да обичаш света" - книга от Market.dir.bg

Снимки в колажа: Market.dir.bg

Купи

Търсенето на отговори отвъд физическия свят силно занимава Стрелеца. Ето защо, ако изберете за подарък книга, която да го провокира да размишлява в тази посока, със сигурност няма да сбъркате.

В този откровен разказ за вътрешния живот на един будистки учител Йонги Мингюр Ринпоча - авторът на "Да обичаш света", ни предлага безценните уроци от своето близко до смъртта преживяване. Нещо повече, той показва, че дилемите и проблемите на търсещия ум не са чужди дори на човек с богат духовен опит, като същевременно ни разкрива как можем да трансформираме страха от смъртта в живот, изпълнен с радост.

За теб, приятел - персонализирана книжка от 30 карти за дописване от Market.dir.bg

Снимки в колажа: Market.dir.bg

Купи

Търсите ли сантиментален подарък, който да остане за спомен? Ако е така, значи тази персонализирана книжка от 30 карти, дописани от вас, са идеалният избор.

Стрелеца е искрен в отношенията си и обича да казва нещата направо, дори понякога на събеседниците да не им допада това, което излиза от устата им. Сега е ваш ред да бъдете откровени с тях и да се посмеете заедно с този изключително забавен подарък.

Декорация за стена от Market.dir.bg

Снимки в колажа: Market.dir.bg

Купи

Едно от любимите занимания на Стрелеца е да пътува и опознава света. Тази оригинална декорация за стена във формата на световната карта е с магнитна повърхност, което позволява вашият приятел да отбелязва местата, които е посетил. Този подарък е идеален за по-санитменталните Стрелци, събиращи малки спомени под формата на самолетни билети, картички или салфетка от кафене в Париж например, където е прекарал незабравима сутрин.

Кожен колан от Market.dir.bg

Снимки в колажа: Market.dir.bg

Купи

Коланът е друг универсален подарък за онези Стрелци, които не познавате толкова добре. Марката, на този, който ви предлагаме, ви е добре позната, а най-хубавото му е, че е изработен от 100% телешка кожа. Това го прави изключително издръжлив, но в същото време стилен и елегантен.

Туристическа раница от Market.dir.bg

Снимки в колажа: Market.dir.bg

Купи

Вече отбелязахме, че едно от любимите занимания на Стрелеца е да не се задъжа вкъщи. Ако рожденикът е негов ярък представител, е твърде вероятно да има един подготвен сак с най-необходимото за непредвидени пътувания (каквито са повечето им всъщност). В този случай няма по-идеален подарък от туристическата раница - верен приятел на деветия знак от зодиака.

Този модел е удобен, не много голям и подходящ за леки и средни преходи. В тази раница се побира всичко необходимо, за да бъдат изкарани ден-два в планината с всичко необходимо за това.

Всеки има някъде Стрелец в своята натална карта и където се намира той, т.е. в който дом попада, точно в тази сфера на живот ще прояви неговите качества. Трябва да знаем, че ние не сме зодията си, а съвкупност от цяла една вселена, събираща в себе си още 7 планети, 2 светила 11 знаци и купища аспекти между всички тях.

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.