Ако се чудите как да отслабнете, лесно е да се объркате от огромното количество информация. При положение, че всяка втора седмица се появява нова диета, може да е трудно да определите какво ще работи за вас. Най-добрият начин да започнете пътя си към намаляване на теглото и към по-здравословен начин на живот е да обмислите своята личност. Тук се намесва вашият зодиакален знак. Той може да ви помогне да разберете какво ще ви накара да станете и да се движите и да запазите мотивацията си. Ето и няколко насоки, които да ви помогнат да преминете към по-здравословен начин на живот.

Овен

За Овните най-добрият начин да започнат и да се справят с тренировките или с плановете за диета е да използват конкурентното си предимство. Най-трудната част от отслабването за Овните е, че те обичат да започват проекти, но им е трудно да ги следват. Състезанието е начин да мотивирате Овните, когато те иначе биха започнали да се отпускат. Те са мотивирани да опитват нови неща и да бъдат първите, които използват нещо. Oбичат да получават най-новия продукт на пазара, който да им помогне в тренировките или храненето. Кухните им са пълни с блендери, кухненски роботи или други приспособления. За съжаление те използват тези неща веднъж или два пъти и след това им омръзват или ги мързи. Най-доброто нещо за Овните е да намерят приятел или партньор, който да им помага в отслабването и тренировките. Това са тайните на жените, които тренират всеки ден.

Телец

Телецът може да бъде много хедонистичен, което затруднява редовното спортуване и спазването на диетични планове. Представителите на тази зодия са склонни да бъдат бавни, методични и закостенели. Освен това обичат сладкишите и калоричните храни. По принцип всичко вкусно или луксозно ще привлече Телеца, така че ако тренировките или диетата са направени по някакъв начин да изглеждат бляскави, на Телеца ще му е много по-лесно. Ако се чувстват добре около това, което носят, и намират смисъл в това да похарчат парите за ексклузивно членство, това може да ги мотивира да станат и да отидат във фитнеса. Така че фитнес зала с допълнителни удобства, като басейн, сауна или достъп до масажисти, би била идеална за Телеца. 

Близнаци 

Близнаците обичат да ходят, да ходят, да ходят. За техен късмет това означава, че да останат отдадени на тренировъчния режим не би трябвало да е твърде трудно. Най-добрата дейност за Близнаците е бягането или бързото ходене. Те обичат да са в движение. Ще им бъде от полза и възможността да разговарят или да общуват с друг човек, докато тренират или да си намерят приятел, с когото да ходят или тичат.Близнаците също така са чудесни мултитаскинг специалисти, така че ако не могат да намерят партньор, който е готов да пробяга няколко километра с тях, винаги могат да запълнят тишината, като слушат музика или подкаст. 

Рак

Раците са естествени домакини, така че за тях преобразяването на кухнята е най-доброто място, откъдето да започнат. За Раците е важно да преработят ежедневното си меню и диетата си, за да отслабнат. Те обичат да готвят. Също така обичат да се хранят комфортно, за да скрият истинските си чувства. Те биха били мотивирани да отслабнат, ако диетата и храненето се превърнат в семейно дело, в което всички участват в приемането и поддържането на здравословни навици. Раците ще намерят забавление в диетата, като проучат нови рецепти или се научат как да приготвят любимите си ястия по по-здравословен начин. Не става въпрос за отнемане на храната, а за това да се уверят, че леснодостъпната храна е полезна за тях. Ако до тях е семейството им, за да ги подкрепи, няма съмнение, че ще подобрят здравето и физическата си форма. 

Лъв

Лъвът обича да общува и обича да е в центъра на вниманието. Най-добрият начин да накарате Лъва да отслабне е да го включите в някакъв отборен спорт като футбол или баскетбол. Отборните спортове позволяват на Лъвовете да изразходват цялата си натрупана енергия. Освен това те предоставят на Лъвовете чудесна комбинация от групови упражнения и възможност да се изявят като изключителни играчи. Поговорете с приятелите си за организиране на няколко pickup игри или се присъединете към група, която би приветствала допълнителен играч. 

Дева

За Девите чертата, която ги прави успешни, е и чертата, която може да ги провали: перфекционизмът. Девите могат да се чувстват лесно обезкуражени, ако не получават веднага желаните резултати, но това забавено удовлетворение може и да ги подтикне към повече усилия. Повечето Деви не се нуждаят от помощ или мотивация, за да се придържат към здравословен хранителен режим и физически упражнения. Вродено им е да бъдат здрави, така че те са естествено самомотивирани. Най-добрият начин Девите да постигнат желаните резултати в отслабването е да се придържат към това, което обичат най-много, а именно стабилността. Te обичат рутината и ритуалите, така че лесно могат да се пристрастят към каквито и да е здравословни навици, които си създадат - невинаги е лошо да поддържат темпото. 

Везни

Везните няма да се възползват от крайностите. Радикалните нови диетични планове или тенденции в тренировките ще ги отблъснат. Най-добрият подход е средният. Везните искат неща, които ще им позволят да поддържат чувство за баланс и равновесие в живота си. Искат да знаят, че каквото и да правят, може лесно да се впише в нормалното им ежедневие. Най-добрият начин за Везните да отслабнат е да си намерят партньор- някой, с когото могат да си сътрудничат и да споделят времето си, когато тренират. Те не винаги обичат да са сами. Харесва им да могат да разговарят със съмишленици и да споделят това преживяване заедно.

Скорпион

Когато става въпрос за отслабване, Скорпионът е пълна противоположност на Везните. Ако Везните са зодиакалният знак, който не обича крайностите, то Скорпионът е знакът, който трябва да стигне до крайност. За тях това е всичко или нищо. Те обичат да правят всичко, което е интензивно. Искат да се занимават с нещо като кикбокс или някъде, където могат да използват бойния си дух. Разбира се, плановете за бързи диети никога не са добра идея и винаги трябва да знаете личните си граници, когато тренирате. Но за Скорпиона всичко, което е впечатляващо и силно, като вдигането на тежести, ще свърши работа. Скорпионите не просто ще търсят предизвикателен тренировъчен режим, а може да искат да променят изцяло начина си на живот. Този знак няма да има проблем да се придържа към целите си. Всъщност рутинната програма за отслабване вероятно ще ги промени завинаги. 

Стрелец 

Упражненията няма да свършат работа на Стрелците, ако те се чувстват като задължение. Най-добрият начин за Стрелеца да отслабне е да маскира усилията си като нещо забавно. Стрелците искат нещо, което е приключенско. Те обичат да поемат рискове, така че вероятно искат да опитат нещо ново и различно. Туризъм, катерене по стени, конна езда - неща, които ще им дадат усещане за приключение, когато тренират. Освен това те се нуждаят от голямо разнообразие в тренировъчната си програма, защото много лесно се отегчават. Ако Стрелецът истински се наслаждава на физическата активност, която извършва, той няма да има причина да иска да спре програмата си за отслабване.

Козирог

Козирогът е по-екстремната версия на Девата. Козирозите са много строги и много регламентирани, така че вероятно също няма да имат твърде големи проблеми да се придържат към рутинната си програма. Козирозите ще отделят време, за да планират ежедневните си усилия за отслабване. Те искат да подходят отговорно- например да ядат повече органична храна и да намалят сладкото, защото приемат всичко много сериозно. Ако сте Козирог и нямате фитнес зала на работното си място или в близост до него, тогава включването на бягане рано сутрин преди работа ще бъде най-добрият вариант за вас. Козирозите обичат и се гордеят с работата си, така че всичко, свързано с този аспект от живота им, ще бъде много значимо.

Водолей 

Водолеите не само познават най-новите тенденции в тренировките и диетите, но и тези, които още не са се появили в новините. Водолеите не обичат нищо повече от това да избухват сами. Индивидуализмът им трябва да се прояви в усилията им за отслабване, за да останат всеотдайни. Те няма да правят нещо, което правят всички и всеки друг, а искат да правят нещо, което е много авангардно, много различно и много уникално. Съчетаването на форма на изкуство с движение би било идеалният начин да накарате Водолея да отслабне. 

Риби

За Рибите физическите тренировки си струват само ако са умствено стимулиращи. Този знак се грижи повече за здравето на ума и духа, отколкото за това на тялото. Рибите искат да са сред природата, защото това ще ги вдъхнови да се движат. Медитацията, тай чи, цигун, йога - те не са почитатели на силните физически натоварвания, както Овните. Йогата или горещата йога са чудесни начини за Рибите да поддържат тялото и душата си във форма и здраве. Тъй като Рибите са воден знак, плуването също би било чудесно упражнение.