Ефектът "Мерилин Монро" е способността да демонстрирате високо ниво на увереност и магнетична енергия. Наречен на способността на Норма Джийн без усилие да влиза в образа на неустоимо привлекателната и съблазнителна Мерилин Монро, този феномен използва езика на тялото, за да изглежда уверен и необезпокояван, дори (и особено) когато се чувствате точно обратното.

Мерилин Монро е използвала енергията на своя изгряващ знак, за да създаде този ефект. Вашият изгряващ знак се нарича изгряващ знак, защото вие се издигате в него, а той е вашата висша същност. От астрологична гледна точка изгряващият знак всъщност е знакът, който е изгрявал на източния хоризонт, когато сте се родили, и описва социалната ви личност или "лицето, което представяте пред света", което може да е различно от основната ви същност, която е представена от вашия Слънчев знак.

За Монро е бил изгряващ Лъв, който "е човек, който излъчва увереност. Тези хора карат всички да се взират в тях; те буквално са Слънцето и планетите се въртят около тях. Те знаят, че са в центъра на вниманието на всички. 

Как да постигнем "ефекта Мерилин Монро" с помощта на астрологията

 

Нека разгледаме 12-те изгряващи знака и качествата, които можем да използваме, за да извлечем максимума от нашите черти по отношение на това да бъдем най-излъчващата си същност и да привличаме другите. За да разберете кой е вашият Асцендент или изгряващ знак, използвайте калкулатор на рождената карта, за да генерирате натална карта, като използвате деня, месеца и часа на раждането си.

Изгряващ Овен

Тези хора са напористи и притежават увереност в себе си. Те са страстни по отношение на нещата, които обичат, и имат силни и като цяло позитивни, ентусиазирани и енергични личности.

Изгряващ Телец

Това лице обикновено притежава грациозен, мил и нежен външен вид и нрав. Като цяло те са спокойни, миролюбиви, лесни за общуване и лесно достъпни, което ги прави харесвани.

Изгряващ Близнаци

Изгряващите Близнаци са весела, бъбрива и дружелюбна личност, която се чувства у дома си с почти всеки тип хора. Те са много общителни и обичат добрите разговори и обмяната на идеи.

Изгряващ Рак

Тези личности обикновено са спокойни и нежни, интуитивни, настроени към другите и искрено заинтересовани от другите и тяхното благополучие. Те са лоялни и закрилящи най-близките си хора и са едни от най-добрите домакини и домакини, когато става въпрос за забавление и посрещане на други хора.

Изгряващ Лъв

Изгряващият Лъв е естествен артист и обича да бъде център на внимание. Те притежават магнетизъм, който привлича другите, обикновено имат добър външен вид и излъчват своя собствена харизма, която привлича другите към тях.

Изгряваща Дева

Изгряващите в Дева обикновено имат деликатен и младежки вид. Те имат голяма наблюдателност и използват това в своя полза. Те са организирани и изглеждат като хора, които винаги са наясно с действията си.

Изгряваща Везни

Възпитани и доста чаровни, приятелски настроени и любвеобилни, изгряващите Везни имат нежна и позитивна природа и обичат общуването. Те са равнопоставени хора и могат да се съчетаят с всеки. Обичат да изглеждат добре и да се обличат добре.

Изгряващ Скорпион

Тези хора притежават замислен, но харизматичен вид чар, който лесно привлича другите към тях. Те притежават мощна сексуална енергия и интензивна и дръзка личност. Някои от тях притежават трансформиращи качества, които могат да променят живота им, заедно с интензивно духовно израстване през живота, което могат да използват, за да променят живота на другите.

Изгряващ Стрелец

Слънчевият и ярък нрав обикновено е първото качество, което забелязвате у родените с изгряващ Стрелец. Те са оптимистични, весели и обичат приключенията; големи или малки, което привлича всички типове към тях.

Изгряващ Козирог

Тази личност изглежда като човек, който наистина е подредил живота си и излъчва голяма лична увереност. Притежават устрем, упоритост и непринуден, уверен тип поведение, което привлича другите. Те ценят мира, материалния свят и често имат земен тип сексуалност.

Изгряващ Водолей

Те имат широк поглед върху света и обичат да общуват с различни типове хора. Какъвто и да е случаят, тези хора са уникални сами по себе си и не се интересуват много от това какво мислят другите за тях. Обикновено лесно се разбират и искрено се интересуват от всички, което привлича другите към тях. Те обичат да разказват истории.

Изгряващи Риби

Те са нежни и често имат уникален, далечен тип поглед. Повечето от тях са интуитивни и могат лесно да се свързват с другите, тъй като притежават голяма емпатия. Имат сладка природа и често са артистични по някакъв начин, а понякога се обличат по много артистичен или необичаен начин, който привлича вниманието.

Асцендентът показва инстинктивното ви поведение или как се представяте пред другите и света и ние често "действаме като" нашия Асцендент, понякога дори повече от Слънчевия знак, и той определено играе важна роля в хороскопа, която включва личния външен вид.