В астрологията Асцендентът, Слънцето, Луната и Венера могат да бъдат точки в нашата карта, които да ни покажат от какво се нуждае сърцето ни, за да се чувстваме емоционално удовлетворени в любовта. Венера, планетата на ценностната ни система, страстта и романтиката, може да покаже какво искаме в едно партньорство. Слънцето и Асцендентът могат да ни помогнат да открием какво може да ни вдъхнови или подтикне да преследваме любовта.

Всеки знак има специфична сила, когато става въпрос за проявление на любовта. В редовете по- долу ще разкрием техники, които могат да се използват, за да се доближим до това, което сърцето ни желае.

Как да проявите любовта, според зодиакалния си знак

Овен

"Овните обичат приключенията и вълненията, а това може да бъде чудесен начин да проявите любовта..."

Овенът е страховит като опонент, защото умее безмилостно да преследва това, което желае, и може да приложи това в любовта. Овенът просто трябва да подхранва своя оптимизъм, за да привлече в живота си някого, който ще може да го катапултира към нови висоти. Всичко започва с това, че те използват смелостта си да преживяват и да се оставят да попаднат в потока на романтиката.

Телец

"Ако сте Телец и искате да проявите любов, съсредоточете се върху сетивата си."

Телецът трябва да се научи да бъде по-търпелив и аналитичен, когато си търси партньор, и да се доверява на интуицията и сетивата си. Тъй като обаче това е знак, управляван от Венера, те трябва първо да разберат своята стойност, преди да влязат във връзка. Когато научат, че материалното не е толкова важно, Телецът трябва да се съсредоточи върху проявяването на изобилие в любовта, за да може да доведе партньор, който да отговаря на енергията и желанието му.

Близнаци

"Един от начините, по които Близнаците могат да проявят любовта, е чрез естествената им способност да общуват."

Управлявани от Меркурий, Близнаците могат да очароват всекиго с речта си. Това е и най-добрият начин да се сближите с този знак. Те искат да усетят връзка, която да ги накара да се замислят и да поставят под въпрос всичко около себе си. Партньор, който е готов за добър дебат, ще бъде човек, когото те искат да проявят.

Рак

"...Разчистването на пространството, за да може някой да влезе в живота ви, е чудесна енергийна отправна точка."

Заради дълбоката си емоционална връзка с партньорите си този знак трябва да се научи първо да създава граници, преди да се опита да прояви това, което иска в партньора си. Това е знак, който е много целенасочен по отношение на това, което иска, и когато проектира своята основа, ще може да привлече някого, който отговаря на нуждите му.

Лъв

"Използвайте креативността си в своя полза, когато става въпрос за любов. Напишете писмо до Вселената, в което да покажете благодарността си... напишете за плановете си за бъдещето."

Лъвовете са визуални и творчески личности. Те могат да се проявят, като научат какво искат от партньора си, така че да не се повтарят грешките от миналото, а вместо това да въведат бъдеще с някого, който само ще им помогне да заемат централно място с повече увереност и гордост от себе си.

Дева

"Един забележителен начин, по който Девите могат да се свържат с Вселената и да привлекат с магнит сродната си душа, е като напишат Космически списък за пазаруване."

Авторът повдига страхотен въпрос, защото Девите обичат организацията и планирането, така че създаването на списък с това, което искат в партньора, може да им помогне да се проявят. Това също така ще даде възможност на Девите да знаят какво искат, така че да не влизат във връзка, опитвайки се да променят партньора си или да изградят своя тип личност.

 

Везни

"Мощен начин за проява на любов за Везните е да се отнасят към себе си така, както биха искали да се отнасят към тях."

Това е ценно и е свързано със запазването на тяхната автентичност чрез разбиране на независимата им и индивидуалистична природа. Везните трябва да се научат да се освобождават от зоната си на комфорт и да се научат да поставят себе си на първо място, преди да влязат в нови взаимоотношения, и да продължат да поставят себе си на първо място в съществуващите връзки.

Скорпион

Скорпионът ще има полза от любовни утвърждения, които утвърждават вярата му в себе си и в способността му да обича и да бъде обичан.

Като воден знак Скорпионът може да бъде малко медиум, така че проявлението за него може да бъде по-лесно. Скорпионът трябва да се съсредоточи върху партньор, който да му носи изцеление, спокойствие, увереност и любов. Като знак, управляван от Марс, те са решени да намерят правилния партньор, поради което за Скорпиона може да е лесно да прекъсне връзките с хора, които не са в съответствие с неговата идеология. Скорпионите трябва да отворят сърцата си, за да поканят любовта в живота си.

Стрелец

"По ирония на съдбата независимостта е начинът, по който Стрелецът може да намери своята сродна душа."

Знак, който обича да изследва и да научава повече за другите, независимостта в тази ситуация може да означава да научи повече за себе си в своята същност, така че да може да запази своята индивидуалност и ценности, без да прави компромиси с тях, когато е във връзка.

Козирог

"...те могат да проявяват любовта по най-различни начини. Един от тези начини е да предприемат действия... да си създадат списък със задачи и да си поставят постижими цели."

Козирозите ще постигнат повече успехи, когато активират стремежа си към постигане на победа. Въпреки че могат да се проявят чрез действие, те трябва да обмислят и какви характеристики трябва да притежава партньорът им. Козирозите също така трябва да имат повече емоционална уязвимост, преди да влязат във връзка.

Водолей

"Водолеите са креативни и визуални, което е мястото, където в чата влиза дъската за визия на сродната душа."

Дъската за виждане ще позволи на Водолеите да определят точно какво искат и какво не искат в една връзка. Те също така трябва да имат някой, който да споделя визията им, за да може да стане част от техния приятелски кръг. Развиването на доверие и разбирането на тяхната съвместимост ще им позволи да бъдат по-уязвими с партньорите.

Риби

"За да проявите любовта си, като Риби, ключът е да прегърнете интуицията си."

Това може да бъде един от начините, по които Рибите могат да проявят любовта. Те също така трябва да се научат как да се освободят от своята съзависима страна. След като Рибите могат да видят колко добри са сами, те ще могат интуитивно да разберат какво работи за тях във взаимоотношенията. Любовта може да помогне за укрепване на убежденията на Рибите и да им вдъхне кураж.