Зодиакалните знаци Лъв са хората, родени между 23 юли и 22 август. Не е изненадващо, че хората, родени със Слънце, Луна или изгряващ знак в Лъв, имат физически характеристики, които приличат на истински лъв.

Как изглежда един Лъв?

Ако погледнете глифа на Лъва, ще видите, че той прилича на страничен профил на лъв със славна грива. Хората, които имат силно разположение на планетите в Лъв, имат и силно изразени характеристики, наподобяващи грива. Но има и много допълнителни характеристики, които се разкриват, когато гледате Лъв.

От силна нагласа до смели физически характеристики, Лъвовете трудно могат да бъдат пропуснати. Може дори да забележите личността на даден човек в Лъв, когато се научите да забелязвате маниерите му - Лъвовете са смели, грациозни, свирепи и царствени. Не е трудно да забележите кога е налице Лъв - просто погледнете Дженифър Лопес, Барак Обама или Деми Ловато: те имат големи чела с гъста коса и сурова привлекателност.

Дори хората, които се съмняват в астрологията, намират за странно, че всички Лъвове изглеждат по определен начин.

Да, дори външният ви вид може да бъде анализиран и поставен в контекста на космоса. Ето как изглежда един Лъв според астрологията.

Физически черти на Лъва

Тези олицетворения на лъвове имат силен рев. Гласът на Лъва е също толкова гръмогласен и всеобхватен, колкото и техните нагласи. Лъвовете не са гневни или крещящи през цялото време, но са шумни. Те не просто искат да бъдат чути, те трябва да бъдат чути. Като изпълнители на зодиака, Лъвовете естествено прожектират гласа си, сякаш са в театър. Те не молят за внимание, а го изискват.

Зодиакалният символ на Лъва е лъв, затова не е изненадващо, че Лъвовете имат котешки черти. Очите им са широки и пронизващи, носовете им са малки, а косата им наистина е повече грива, отколкото коса. Лъвовете често имат гъста, понякога непокорна коса. Те се гордеят с външния си вид, така че гривата им може да се прояви и чрез начина, по който я оформят. В края на краищата котките са известни с това, че се гримират сами.

Лъвовете обичат да се изразяват навън и да правят шоу, особено когато става въпрос за дрехите, които носят. Те не се страхуват да поемат рискове, което прави модния им вкус по-авангарден. Дори когато вървят по задачи, Лъвът ще избере смели щампи и цветове, а може би и малко блясък. Те могат да се съчетаят в привличащ вниманието ансамбъл, независимо от ситуацията.

Личностни черти на Лъва

Лъвовете са забележимо уверени и горди хора. Те не могат да не излъчват гордостта си чрез осанката и плавната си крачка. Не бъркайте с това, че са с изпънати във въздуха носове. Лъвовете са могъщи, а не надменни.

Като един от трите огнени знака на зодиака, Лъвовете са смели и обичат да бъдат забелязвани. Когато един Лъв влезе в стаята, той я владее, но не по притежателен, а по магнетичен начин. Те са съблазнителни и го знаят.

Отново по линия на емблемата на лъва, Лъвовете са склонни да бъдат доста грациозни. Тяхната увереност прави всяка тяхна стъпка сигурна и точна, а плавният им чар се превръща в грация в движенията им. В съответствие с естествените им изпълнителски способности и грация, Лъвовете често са танцьори като Дженифър Лопес.