Колкото и да сме различни, всеки човек на планетата иска едно: да разбере как да бъде по-щастлив. Но въпреки че има някои общи стратегии, които можем да използваме в стремежа си към щастие - от това да разберем целта си и да намерим хората- това, което наистина работи за нас, зависи от нашия уникален и астрологичен състав. Нашите слънчеви знаци играят голяма роля в определянето на това, което ни кара да се чувстваме щастливи, и на това, което може да превърне всеки от нас в най-щастливия зодиакален знак.

Как може да бъдете по-щастливи?

Овен: Поемете инициативата

Овните са естествени лидери, така че са най-щастливи, когато могат да ръководят, да демонстрират новаторския си дух и да следват изцяло импулсите си. Имайки предвид това, хората, родени под този знак, се радват на възможността да направят нещо първи. Независимостта и поставянето на себе си на първо място са ключови за това да са доволни. Овенът също така намира радост в това да бъде по-големият човек, което обикновено означава да се оттегли от по-малките кавги и ненужните борби. Този зодиакален знак може да бъде истински щастлив само когато преодолее чувството на неудовлетвореност или гняв, така че това е цел, върху която си струва да се работи! Вашият изгряващ знак също може да повлияе на цялостното ви щастие.

Телец: Започнете значима колекция

Като земен знак Телецът е привлечен от стабилността и сигурността. Така че не е изненадващо, че за да бъде този знак най-щастлив, той трябва да се чувства точно така - стабилен и сигурен. Управляван от Венера, Телецът има склонност да се интересува от лукс и пари, така че може да открие, че щастието идва от това да има достатъчно, за да си осигури комфортен начин на живот.

За никого не е тайна, че този знак цени вещите си и намира в тях дълбоко чувство за сигурност и принадлежност, дотолкова, че е склонен да намира щастието си в дреболии и сантиментални предмети. Антиквариатът и пазаруването могат да бъдат много целенасочени за Телеца, а създаването на значима колекция, на която да се възхищават, може да ги накара да се чувстват по-щастливи у дома.

Близнаци: Провеждайте задълбочени разговори

Управлявани от Меркурий, планетата на общуването, Близнаците са благословени с дар слово. Този знак никога не губи думи и винаги има най-добрите истории, с които да забавлява тълпата. Освен това обичат да четат, да пишат и да споделят интелектуални прозрения с другите. Но те често не успяват да се справят с изпълнението, което може да им отнеме част от щастието. Ако Близнаците искат да постигнат щастие, ще трябва да се съсредоточат върху това да доведат докрай това, което са започнали. Воденето на планер и поставянето и проследяването на целите им може да им помогне да се доближат до финалната линия и да се почувстват истински удовлетворени.

Рак: Укрепете взаимоотношенията си

Ракът е свързан с Луната, дома и семейството, което означава, че хората със зодиакален знак Рак са склонни да се чувстват най-щастливи, когато инвестират емоционално в домашния си живот. Поддържането на връзка с членовете на семейството или създаването на уютно жилище ще помогне на Рака да се чувства емоционално удовлетворен. Декорирането с цвета на тяхната зодия може да увеличи щастието още повече. В допълнение към физическия им дом, за Раците е важно също така да преоценят приятелствата си и да се обграждат с хора, които ще ги подкрепят.

Лъв: Откажете се от гордостта

Като най-щастливият зодиакален знак, Лъвът смята, че чувството за щастие е едно от задължителните му условия. И тъй като вече има солидна основа за щастие, може да се съсредоточи върху него още повече. Тъй като Лъвът се управлява от Слънцето, той би се чувствал най-добре, когато бъде признат за своята харизма, таланти и весел нрав. Имайки предвид това, Лъвовете са най-щастливи, когато изразяват себе си. Да бъдат център на внимание ще подобри настроението на Лъва, особено ако може да се съсредоточи върху своите страстни проекти и хобита. Ако искат истинско щастие обаче, ще трябва да се откажат от гордостта си и да научат, че похвалите, които търсят, могат да бъдат заменени с това колко невероятно е усещането просто да изразяваш себе си. 

Дева: Ограничете перфекционизма си

Девите имат естествено желание за перфекционизъм - и това може да се окаже наистина изтощително, ако не се научат да поставяте граници. По-спокойният подход към живота може да бъде от голяма полза за цялостното им здраве и щастие. Ако поставянето на граници на техния перфекционизъм е твърде голямо предизвикателство, те могат да го правят стъпка по стъпка. Девите могат да намерят най-много щастие в простотата, така че прекарването на известно време сред спокойствието на природата бързо ще повиши чувството им за благополучие. Други идеи могат да включват изпробване на заземяваща медитация, която да им позволи да се отпуснат малко повече, или да се заемат с нова дейност, за чието усъвършенстване е необходимо време- например грънчарство.

Везни: Работете върху връзката със себе си

Знакът на Венера обича любовта, така че Везните обикновено са най-щастливи, когато са с някого, който им е равностоен като приятел, любовник или нещо повече. За да процъфтяват истински и да постигнат дългосрочно щастие, Везните трябва да работят върху създаването на връзка със себе си - точно както правят с приятелите си. Този зодиакален знак трябва да постигне баланс между вътрешните и външните приятелства, за да стане по-щастлив. Те могат да направят това, като отделят време за самостоятелни занимания, независимо дали става въпрос за спа вкъщи, самостоятелен обяд или посещение на музей. Може би дори ще искат да си намерят ново хоби.

Скорпион: Изследвайте интелектуалната си страна

Скорпионите са склонни да се борят с щастието, тъй като Скорпионът се управлява от две много интензивни планети: Марс и Плутон. В резултат на това този знак е склонен да изпитва щастие на крайни и променливи вълни. За да бъде истински щастлив, Скорпионът трябва да се откаже от борбата за власт, деструктивните тенденции и заплетеността. Също е важно да се освободи от обидите и да се съсредоточи върху това да живее собствения си живот, вместо да се опитва да осъществи някакво отмъщение. Скорпионите трябва да помислят за изследване на скритите истини на живота, да се гмурнат по-дълбоко в интелектуалната страна за по-дълбоко удовлетворение и щастие. Скорпионите могат да направят това, като гледат документални филми за световната история, прочетат книга на тема, която ги интригува, или дори да започнат подкаст за любимите си интелектуални теми.

Стрелец: Опитайте нови неща

Стрелецът може да открие, че щастието идва естествено за него. Въпреки това той е най-щастливият зодиакален знак, когато изпитва чувство на свобода, което му позволява да се движи, да пътува, да изследва и да преживява. Макар да свързваме тези желания с излизане от къщи, става дума за много повече от това. Стрелците имат нужда да се развиват и да преживяват нови неща - духовно, интелектуално и не само. Това може да изглежда като четене на вдъхновяващи книги, размисъл за целта на живота, курс, който разширява съзнанието им, или - разбира се - пътуване и посещение на далечно място.

Козирог: Поставяне на постижими цели

Подобно на Скорпиона, Козирогът може да се бори да намери щастието, тъй като се управлява от стоическия Сатурн. Те са склонни да бъдат изключително строги към себе си, което може да им попречи да се чувстват удовлетворени. Що се отнася до истинското щастие, този зодиакален знак трябва да се съсредоточи върху това, което е постигнал благодарение на упоритата си работа. За Козирозите възприетият успех играе важна роля за тяхното удовлетворение и ги мотивира да продължат по правилния път. Създаването на табло с цели е фантастичен подход, който ще позволи на Козирога да има визуална представа, която да погледне назад и да се възхити, когато плодовете на труда му узреят.

Водолей: Бъдете себе си

Подобно на Козирог и Скорпион, Водолеят е склонен да се бори с намирането на щастието.  За Водолея щастието идва от увереността, особено по отношение на тяхната индивидуалност, ексцентричност и странности. Те могат да развият чувството си на увереност, като си позволят да бъдат по-изразителни, независимо дали става въпрос за начина им на обличане или за музиката, която слушат. Освен това Водолеите могат да се съсредоточат върху това да бъдат по-благосклонни към себе си и да практикуват упражнения за увереност, като например всеки ден да записват по едно нещо, което харесват в себе си, в дневник на благодарността и да се връщат към него при необходимост. Чувствайки се уверени, Водолеите могат да навлязат в истинската енергия на щастието и да се чувстват по-спокойни със себе си и света около тях.

Риби: Изразете творческите си способности

Известни като един от най-мечтателните зодиакални знаци, Рибите обикновено могат да постигнат щастие, когато се потопят в мечтите, фантазиите и артистичните си желания. Тъй като Рибите се управляват от експанзивния Юпитер и магическия Нептун, щастието може да дойде от причудливия живот. Хората със слънчеви знаци Риби са склонни да правят всичко, до което се докоснат, мечтателно - от начина, по който украсяват домовете си, до изкусно изработения си гардероб. Като мечтатели на зодиака, Рибите може да се впуснат прекалено много в това, което се случва в съзнанието им, и поради това да не успеят да превърнат тези мечти в реалност. Но ако Рибите са в състояние да присъстват повече в реалността, този зодиакален знак може да извлече щастие чрез изкуство, музика, поезия и други форми на творческо изразяване.