Гневът и отмъщението ни карат да правим неочаквани неща. От време на време всички се поддаваме на тъмната си страна и й позволяваме да ни завладее. Когато сме толкова наранени и просто се нуждаем от нещо, което да ни накара да се почувстваме по-добре, някои от нас показват тъмната си страна, за да се почувстват по-добре. Въпреки че отмъщението всъщност не решава проблеми или не ви дава нещо повече от моментно щастие, това е нещо, което повечето от нас правят. Нуждата от отмъщение е по-високо при някои хора в сравнение с други и това има много общо с техния зодиакален знак и техните зодиакални личностни черти.

Овен

За съжаление да ядосате Овен не е никак трудно. Сред негативните му качества са импулсивността и нравът. Овенът се запалва бързо като кибрит, но ще изгасне и също толкова бързо. Когато гневен той може да ви угорчи много, защото трудно контролира емоционалността си, което често плаши хората около него. След като му мине, той ще започне да се извинява, но това няма да заличи грозните думи, които ви е наговорил.

Телец

Ако нараните Телеца, той може да бъде много отмъстителен. Тъй като са търпеливи, те изчакват да се объркате отново, за да ви ударят. Трудно е да ги накарате да ви простят, но това е възможно - просто бъдете готови да работите върху това. Хубавото при нуждата на Телеца от отмъщение е, че те са много директни и открити в това отношение. Той ще се изправи срещу вас директно и ще ви каже точно къде се намирате. Те могат да забравят за лошите си чувствам към вас, но ако не се извините, те дълго време ще пазят злобата си.

Близнаци

Обикновено те прощават много, но ако сте направили грешката да не се извините, може да се подготвите за отмъщението на Близнаците. Те планират злото отмъщение, но в същото време могат да бъдат много непредсказуеми.

Рак

Въпреки емоционалната си природа, Раците могат да бъдат отмъстителни, особено ако някой от любимите им хора е наранен по някакъв начин. Те са склонни да очакват най-лошото. Когато някой направи нещо, което засяга Раците по негативен начин, те могат да се сдобият с идеи за отмъщение. Идеята им за отмъщение обикновено е много по-мека от тази на Скорпиона, но все пак може да ви ужили. В допълнение към това, че правят всичко, което трябва да направят, за да защитят близките си, Раците са по същия начин, когато става въпрос за защита на дома им, и ако това означава да отмъстят на човека или хората, които са ги накарали да го загубят, то това е напълно оправдано.

Лъв

В повечето случаи Лъвовете са добронамери освен ако не им вземете нещо, което смятат, че е тяхно, или не ги накарате да ревнуват. Те могат да бъдат много притежателни, което означава, че ако откраднете нещо или някого, Лъвът ще използва всичките си ресурси, за да си ги върне и да ви накара да си платите. И това ги прави едни от най-отмъстителните зодиакални знаци, както и, вярвате или не, големите задкулисни играчи на зодиака. След като веднъж са взели решението си е изключително трудно да ги накарате да го променят. Ако Лъвът дружи с някого, който го предаде, той никога няма да му прости. Никой не се заиграва с Лъва и не му се разминава.

Дева

Това е една от най-отмъстителните зодии. Освен, че те няма да забравят какво сте им причинили, тя ще използва всички удобни моменти, за да напомни вината ви. Ще трябва само да мине малко време, за да задействат плана си за отмъщение. Привидно те може и да реагират спокойноко, но яростта в самите тях ще бъде огромна. Ако се наложи ще обърнат целия света, но в крайна сметка ще отмъстят както на теб, така и на близките ти. 

Везни

Везните са изключително сложни натури. Техните планове за отмъщение са също толкова сложни, колкото тях самите. Тяхната толерантност към несправедливостта е много ниска, особено ако тази несправедливост има нещо общо с тях. Добрата новина тук е, че колкото и отмъстителни да да са те ще го преживеят доста бързо.

Скорпион

За Скорпионите е невъзможно да забравят обида или болка, която сте им причинили, което ги прави изключително отмъстителни. Те са най-отмъстителните от всички зодиакални знаци. Никога не лъжете Скорпиона и не го предавайте. Скорпионите са много чувствителни и лесно могат да бъдат наранени и по някаква причина единственият начин да се почувстват малко по-добре е да потърсят отмъщение на човека, който ги е наранил. Те притежават всички необходими умения за отмъщение - умни са, достатъчно интуитивни, за да знаят къде да ударят, така че да причинят най-голяма болка, потайни са до такава степен, че никой да няма представа какво планират, и са манипулативни, като принуждават хората да им помагат.

Стрелец

Стрелците не са много злопаметни и повече пъти предпочитат да продължат напред без да мислят план за отмъщение. Те не приемат нещата лично, но ако все пак ги атакувате със сигурност ще бъдете застигнати от гнева им.

Козирог

Трудно е да разгневиш Козирог,но ако някой ги нарани, те избират възможно най-унизителния начин. Определено ще ви накарате да платите за това, че сте им причинили болка. Това е една от най-отмъстителните зодии и е добре да помните това, за да не ви дойде като гръмн от ясно небе. Те няма да оставят нищо недовършено. Козирозите са хора, които не вярват в прошката.

Водолей

Водолеите не се поддават лесно на емоции. Освен това те са дипломатични в подхода си към живота, работата, приятелите и семейството. Ако са истински разгневени, обикновено не бързат да си отмъщават. Но Водолеят не е точно прощаващ знак и е известен с това, че носи омразата си в гроба. Обикновено отмъщението на Водолея се изразява в това да даде на противника си акъл с остър като бръснач език, който може напълно да отсвири някого. В повечето случаи те биха заключили, че имате "лоша енергия", и със сигурност ще ви вкарат в черния списък завинаги.

Риби

Рибите са най-чувствителният знак на зодиака и лесно могат да бъдат наранени и да се почувстват унизени, което обикновено е последвано от пристъп на гняв и инстинктивно отмъщение. Те може да не изглеждат като заплаха, защото по принцип Рибите не биха наранили и муха. Дори и след като отмъстят, те едва ли са доволни и са известни с това, че се дуят известно време. Освен това Рибите често се ръководят от интуицията си и може да имат "лошо предчувствие" за някого или нещо.