Д-р Браян Вайс, хипнотерапевт и психиатър, вярва, че научаването на уроците от живота може да бъде лесно, ако вярвате в прераждането и следователно в безсмъртието. Прераждането в основата си е безкрайната миграция на душите от едно тяло в друго в различни времеви цикли, което предполага, че човечеството винаги ще се преражда, събирайки уроци и травми по дългия си жизнен път.

За да погледнете в миналото си, просто създайте вашата натална карта с помощта на автоматичен генератор и погледнете позицията на лунните възли. Лунните възли не са планети или небесни тела, а две изчислени точки, които се намират между слънчевата еклиптика и орбитата на Луната. Те са тясно свързани с кармичния, еволюционен път на човешката душа. Докато Северният (Възходящ) възел се смята за дело на душата ни в текущото въплъщение, Южният (Низходящ) възел има смисъл да се проверява за индикатори за дейност в минал живот.

Южен възел в Овен

Овенът е свързан с голямата аркана в картите Таро като Императора. Най-вероятно в миналото си сте били войн, пионер или безстрашен лидер. Родили сте се калени, вече знаете как да се жертвате и да издържате. Никой друг не е толкова добър като вас в превръщането на гнева в жизненост, за да постигнете целта си.

Южен възел в Телец

Телецът притежава най-мъдрото ласо в системата на Таро - Йерофанта. Южният възел в Телец се счита за индикатор за минал живот, живян от талантлив художник или друг талантлив творец. Вие сте родени с дълбоко осъзнаване на вашите възможности и разумно оценявате силата на тактилните усещания и талисманите.

Южен възел в Близнаци

Сред главните аркани на Таро, Близнаците са синоним на картата Любовници. Това обикновено означава живот, изживян като майстор разказвач. Вие сте добър събеседник и знаете от минал опит как да извлечете подходяща информация от хората, която да използвате за себе си или за общественото благо.

Южен възел в Рак

Таро картата на Рак е Колесницата. С Южен възел в Рак вие идвате от минало, в което сте били главата на семейството и истинският хранител. Чрез вашата вродена загриженост и в замяна на безопасност сте запазили вашето семейство или племе живо и обединено, така че днес имате разбиране как да се обедините и отстъпите в името на интересите на обществото.

Южен възел в Лъв

Лъвът олицетворява картата на Силата, а Южният възел в този зодиакален знак е знак за новооткрита слава или наследена кралска власт. Вие със сигурност сте живели кралски или сте бил човек, който е постигнал прехвалената си позиция от нулата. Чрез словото, актьорската игра или изкуството вие знаете как да плените публиката си.

Южен възел в Дева

Отражението на Девата в Таро е Отшелникът. Хората с този южен възел са живели като служители и пазители на храмове. Вие сте истински експерт в преминаването през страданието и използвате този опит, за да придобиете полезни знания за себе си. За вас не е новост да използвате болката на практика, за да намерите философски, кармичен смисъл в нея.

Южен възел във Везни

Везните се свързват с главния аркан на Справедливостта. В минал живот сте били миротворец, дипломат или човек призован да решава проблемите на другите. Хората са разчитали на вас да хармонизирате това, което пропада в живота им или не върви добре в екипа, виждайки във вашата фигура мъдър и честен човек.

Южен възел в Скорпион

Скорпионът се смята за синоним на картата Таро, наречена Смърт. С Южния възел в този зодиакален знак вероятно сте живели като детектив, магьосник, престъпник или човек, свързан с властта. Вие сте познали всички крайности и основи на човешката душа, сблъсквайки се с много неща по пътя на живота си. Следователно вие сте надарени с развити инстинкти за оцеляване от раждането.

Южен възел в Стрелец

Стрелецът се управлява от картата Таро Умереност. В предишното си прераждане сте били търсач, неуморен изследовател, пират или номад. Стремежът към истината е това, което ви е водило цял живот и ви е давало тласък да натрупате ценен опит. По същество вие сте се стремили да разберете света около вас, използвайки го като начин да разберете себе си.

Южен възел в Козирог

От гледна точка на системата Таро, Козирогът принадлежи към картата Дяволът. Вие сте живели като родител, строител или стратег, така че сте по-наясно от другите със силата на властта над хората и имате специална връзка с времето. Знаете как да правите планове правилно и да създавате нови неща, за да спечелите, а не да загубите.

Южен възел във Водолей

В главните аркани на Таро Водолеят е свързан със Звездата. В миналото сте били брилянтен изобретател или революционер, чиито идеи не са били признати, защото са изпреварили времето си. Живеейки винаги отделно от тълпата, дори и като социално активен човек, можете трезво да оцените човечеството отвън и да създадете планове за светлото му бъдеще.

Южен възел в Риби

Главният аркан на Рибите в картите Таро е Луната. Този мистериозен архетип от минал живот е, защото сте живели като успешен лечител и мистик. Инстинктивно знаете какво е да се изгубите във времето и пространството и да се откажете от очакванията си. Вие сте сериозни в разбирането на тайните на Вселената и се разпознавате като един от нейните компоненти.