Казват, че някои неща са написани в звездите; замисляли ли сте се някога дали вашият начин на възпитание не е един от тях? Ако чакате бебе или сте нова майка или баща, вероятно сте любопитни какъв тип родител ще бъдете. Дали прогнозата на звездния знак и родителските качества е вярна? Прочетете и вие преценете!

Овен 

За един Овен идеята да има дете може да е по-привлекателна от ежедневната реалност. Самите Овни са донякъде деца по природа и избягват отговорността. Могат да бъдат и родител, който излага детето на много нови възможности. Овенът може да бъде чудесен модел за подражание на децата поради естествените си лидерски умения, но тъй като бързо се гневи, той трябва да полага специални грижи, за да обуздава разочарованието, когато не може да удовлетвори нуждите на детето си.

Телец 

Яростно лоялен и отдаден на комфорта, родителят Телец ще се стреми да създаде идеална среда и начин на живот за своето дете. Ще научи детето на ценността на самооценката и на това да постъпва правилно. Телецът трябва да избягва да харчи прекалено много пари, за да задоволи всяко желание на детето си и да внимава да не го разглези.

Близнаци

Близнаците са многословни и любопитни личности, които обичат да учат. Техният основен приоритет за детето им е образованието. Те ще искат често да четат на детето. Близнаците виждат и образователната стойност на общуването. Родителят може да насърчи детето да прекарва време с братовчеди, близки роднини и съученици, за да се учи и развива. Тъй като Близнаците много искат да наставляват детето си, те трябва да са наясно как общуват. 

Рак

За Рака няма нищо по-важно от семейството и домашния живот и той ще предприеме всички мерки, за да създаде топла, любяща и подкрепяща атмосфера. Родителите Раци може да обичат да планират и приготвят сложни семейни ястия като начин да споделят качествено време с децата си. Те обаче може да са склонни към свръхпротекция. Често родителят Рак ще задуши детето с любовта си и това може да накара детето да се разбунтува. Тези признаци показват, че може да е токсичен родител.

Лъв

Родителят Лъв има потенциала да бъде игрив и забавен. Лъвовете обичат енергията на детето и може да пожелаят и да имат повече от средния брой деца. Те се радват на живота и винаги се опитват да гледат от добрата страна, затова се отнасят толкова добре към децата. Лъвовете могат да бъдат детски настроени, като това е начин Лъвът да запази младостта си. Любимото им занимание е да предприемат ваканции или пътувания през уикенда с детето си.

Дева

Девите имат чудесен баланс между логика и сърце - практични, но чувствителни. Хората от този знак могат да станат перфектните родители. Те се съобразяват с емоциите на детето си. Единственият потенциален капан може да бъде желанието на Девите за съвършенство- те трябва да внимават да не поставят невъзможни високи стандарти на детето си. Родителят Дева може да иска да контролира ежедневните навици на детето.

Везни

Тъй като Везните са знакът, който най-добре се справя с управлението на взаимоотношенията, те са склонни да бъдат най-добри в съвместното родителство. Разбират добре семейната динамика и са в състояние да разрешат повечето семейни спорове с относителна лекота. Везните предпочитат да използват мили думи, за да говорят с детето, вместо да прибягват до гняв или авторитет. Единственото нещо, от което родителят Везни трябва да се пази, е всепозволеността; той може да бъде твърде небрежен и да позволи на детето да се възползва от него.

Скорпион

Родителят Скорпион може да научи детето да бъде силно и да отстоява това, в което вярва. Тъй като са знак с впечатляваща решителност, Скорпионите очакват децата им да развият същите качества. Въпреки че предаването на този вид сила е от решаващо значение, твърдата любов има своите граници. Скорпионът трябва активно да поддържа определено ниво на чувствителност, в противен случай може да претовари децата си.

Стрелец

Стрелците се стремят да се забавляват. Те обичат да пътуват и да преживяват нови неща и предават това чувство на странстване и радост в живота на детето си. Те ще го насърчават да изследва собствените си желания. Макар че децата имат нужда от свободна ръка и чувство за приключения, те се нуждаят и от стабилност. Децата разчитат на структурата и точно тук родителят Стрелец може да се окаже недостатъчен. Детето често може да има усещането, че няма постоянна опора- нещо, за което този тип родители трябва да работят. За щастие, детето на родител Стрелец ще се възползва от многобройните възможности да разшири съзнанието си за богатството и чудесата на заобикалящия го свят.

Козирог

Тъй като подхождат към собствения си живот като към "всичко за работа, нищо за игра", Козирозите могат да станат строги родители. Те жадуват за успех и постижения и искат децата им да се стремят към съвършенство. Родителите Козирози могат да бъдат строги и да третират децата си като войници, като налагат силно структуриран и дисциплиниран начин на живот. Този стил на възпитание може да доведе до различни резултати. Някои деца реагират добре и това може да ги вдъхнови да постигнат големи успехи. Но дете, което не е готово или достатъчно силно да отговори на очакванията на родителите си, ще се пречупи под натиска. Тази силна нужда от контрол и дисциплина от страна на родителя Козирог може да сплаши детето, а също да доведе и до развиване на саморазрушителни навици, като например пристрастяване.

Водолей

Водолеите са силно индивидуални и особени, поради което им е трудно да намерят общ език с другите - дори със собственото си дете. Родителите Водолеи често могат да бъдат по-малко откровени в чувствата си, дори да споделят любовта си с детето си. Това може да доведе до слаба или откъсната връзка между родител и дете. За Водолеите разцветът на родителския им живот настъпва по-късно, когато детето порасне и е способно да се изразява на по-зряло ниво. На този етап родителят Водолей отново ще се ангажира. За него е важно детето да използва своята логика, гениалност и умствени способности, за да остави своя отпечатък в света.

Риби

Известни като изключително съпричастни, Рибите са естествено настроени към чувствата на децата си. Те са отлични родители, тъй като са надарени да се грижат за другите. Капанът за Рибите е, че могат да раздуват нещата до неузнаваемост. Тъй като изпитват емоции толкова силно, родителите Риби могат да реагират прекалено остро на ежедневните трудности и да се намесват в живота на детето, когато то може да научи повече от това да решава проблемите си само. За съжаление, това може да го обърка.