Въпреки че наскоро "The Post" определи "Капитан Марвел 2" като "най-лошият филм от "Киновселената на Марвел" излизал досега", ние все още имаме шанса да намерим на всеки зодиакален знак подходяща суперсила на супергерой (или суперзлодей).

Овен

Суперсила

Честен, оптимистичен и прям, Овенът получава една от най-известните сили в комикса - суперсилата. Този смел знак може да се изправи срещу чудовища и да унищожи лошите с лекота. Суперсилата на Овен включва още самозапалване, убийствено откровение и канализиране на гнева (техният възобновяем ресурс) в електричество.

Телец

Гравитационна манипулация

Като фиксиран земен знак, символизиран от рогат товарен звяр, Телецът е известен с това, че е дълбоко заземен и абсолютно негъвкав. Манипулирането на гравитацията, което позволява на индивида да привлича предмети към себе си или да ги отблъсква, е вид метафора за Телеца, който е страхотен в поддържането на граници и държането на хората на една ръка разстояние.

Други суперсили на бика включват безшумно лечение, опаковане на достатъчно закуски, за да оцелее в ядрена зима, блокиране на хора и процъфтяване през зимен сън.

Близнаци

Езикова асимилация или многоезичие

Близнаците се управляват от Меркурий, планетата на ума и покровител на езика. Естествената адаптивност и променливост на този знак е по-скоро вътрешна черта, отколкото външна. Перфектното прилягане на естествената харизма и гъвкавост на Близнаци е способността да говори с всеки, независимо от езика. Никога да не се налага да млъквате или да се чувствате изолирани си е сбъдната мечта.

Алтернативните суперсили за Близнаците включват промяна на формата, както е показано от Камала Хан, известна още като Мис Марвел, канализиране на вредните изпарения на клюките във вятърна енергия и подмамване на нищо неподозиращите да повярват в техните способности, теории или пирамидални схеми.

Рак

Емпатия

Ракът е воден знак, управляван от Луната, което изостря способността им за възприятие и интуиция. Тези мрачни души лесно се влияят от умствените състояния и "настроения" на хората около тях. Естествено чувствителни, съвсем логично е те да преминат на следващото ниво, ако притежават суперсили.

Във "Вселената на Марвел" Емпат е мутант от комикси, който манипулира чувствата на другите за своя собствена изгода. Чрез преодоляване на неговите емоционални мозъчни вълни, той е в състояние неусетно да командва или да сведе цели групи до състояние на податлива кататония, което е тайната фантазия на всеки влюбен Рак по света.

Вторичните суперсили на Рака включват индукционно печене и предизвикване на вина.

Лъв

Пирокинеза

Лъвът се управлява от Слънцето и поради това представителите на тази зодия често възприемат себе си като център на познатата Вселена. За тях малко блясък и искри никога не са излишни. Независимо дали са на рок концерт или влизат в театъра, способността им да предизвикват и контролират огъня при поискване е както удобна, така и в съответствие с екстремността на този архетип.

Други суперсили на Лъва включват PR манипулация, фалшифициране, плач по сигнал и невероятна способност да пренасочват всички субекти към себе си.

Дева

Изцеление

Символизирана от покровителката на храма, Девата управлява шестия дом на службата и ритуала. Въпреки че са по-малко топли и размити от своите двойници Рак, Девите оглавяват списъка за обгрижване. Използвайки чай, който смесват, зеленчуци, които отглеждат, и животинска отрова, която набавят, Девите са готови да положат големи и странни усилия, за да излекуват проклятията и да облекчат болестите.

Алтернативните суперсили за Девите включват остро наблюдение и изпепеляващ поглед. Във "Вселената на Марвел", Сребърният сърфист проявява способността да лекува себе си и всички други органични вещества и живи организми.

Везни

Четене на мисли

Везните са склонни да доставят удоволствие на хората и способността да четат мисли би им позволила да рационализират усилията си и да гарантират офанзивите си. Вече умело да знаят от какво се нуждаят хората и да предоставят или отказват тези нужди по желание, способността да чете мисли би подпомогнала политическите стремежи на Везните и кампаниите за популярност и власт.

Вторичните суперсили на Везните включват контуриране, аранжиране на цветя, социално катерене и измъкване от всичко.

Скорпион

Неуязвимост

Управлявани от Плутон, планетата на смъртта, сеизмичните промени и регенерацията, Скорпионите са трудни за убиване и са създадени да издържат. Подхранвани от съмнение и поддържащи жизненост чрез отмъщение, те продължават да ритат дори, когато шансовете са срещу тях. Точно като бронирания скорпион, представителите на тази зодия са издръжливи и имат необходимата решителност да се изправят след всяко предизвикателство. Ако бяха супергерой, щяха да могат да се справят с всичко и да продължат.

Виждаме принципите на Скорпиона за таене на злоба, владеене на власт и държане на скъпия живот, изразени в суперзлодея Дар-Бен с люлякова коса, раздробяващ космоса.

Стрелец

Телепортиране

Възможността за избягване на обвързване, наказание или обща отговорност телепортирането позволява на Стрелците да се измъкнат с повече, докато правят по-малко. Скитниците и бунтовниците, способността да обикалят надлъж и шир в един момент отговаря на нуждата и скоростта на често летящия пътник на зодиака.

Вторичните суперсили на Стрелеца включват безцелно бягане, безгрижие, трафик на наркотици и хумор като отклонение.

Козирог

Телекинеза

С техния подпис "по моя начин или по се махай, стани богат или умри, опитвайки се", Козирогът сдържано живее, за да накара други хора и неодушевени предмети да изпълняват техните поръчки. Отговорна и самоконтролирана, телекинезата изисква прецизност, която само Козирогът може да приложи, и също така съответства на тяхната интензивност и стремеж.

Както при всички концентрации на власт, тя се губи за всеки, който не се идентифицира като Козирог.

Вторичните суперсили на козата включват финансова стабилност, добър вкус, комплекс за превъзходство и хладнокръвие.

Водолей

Летене

Като неподвижен въздушен знак, Водолеят често се откъсва от физическия план, яздещ високо над биковете върху килим, направен от станиол и мъх за сушене, и това е точно начинът, по който го харесват. Когато бъдат помолени да участват в живота, да говорят за чувствата си или да управляват нечии други, те биха предпочели да се засилят и да излетят, превръщайки полета в своята крайна суперсила.

Други водоносни суперсили включват изчезването, любезното приемане на странността на другите и носенето на достатъчно висока водолазка и владеенето на достатъчно интриги, за да се прочете като гений.

Риби

Астрална проекция

Като променлива вода Рибите са нещо като комбинация от всички уроци, енергии и знаци, които го водят. Капитан Моника Рамбо, известна още като Фотон, също е способна да абсорбира и интегрира, тъй като е благословена със силата да вижда, трансформира и опитомява всякакъв вид енергия от електромагнитния спектър.

Зодия Риби е духовно заредена и в хармония. Тяхната сила, по подходящ начин, би им позволила да напуснат телата си и да изследват. Бягството е методът на действие на Рибите и какъв по-добър начин да се отделите от астралното проектиране към по-зелени пасища и други измерения?