Когато става въпрос за модни тенденции, социални норми и всичко между тях, често се увличаме в опити да бъдем като всички останали, а забравяме да бъдем себе си. Макар че няма нищо лошо в това да харесваме същите неща, които харесват всички останали, важно е да бъдем себе си.

Животът е прекалено кратък, за да бъдем просто поредното копие на всички останали. Да откриеш това, което те прави различен и уникален, е едно от най-големите удоволствия в живота. Вашето специално умение може да е да разсмивате всекиго или пък да знаете какво искат хората, без да го казват на глас.

Каквото и да е специалното ви умение, приемете го! Никой не може да бъде вас, освен самите себе си, и е лесно да се изгубите в опитите си да се впишете и да бъдете като всички останали, докато истинското умение е да се научите да се чувствате удобно в собствената си кожа. Много е изтощително да се опитвате да бъдете някой, когото мислите, че другите хора ще харесат.

Искаме да знаем, че се "вписваме", като сме различни. В действителност единственото утвърждаване, което има значение, е това което даваме на себе си, защото винаги ще има някой, който не е щастлив от това, което сте, или някой, който иска да се опита да ви отнеме щастието.

Невинаги можем да предвидим кои са положителните хора в живота ни и кои са отрицателните, но когато се научите да се обичате такива, каквито сте - нещо, което изисква много практика - в крайна сметка сте много по-щастливи в дългосрочен план. Не винаги е лесно да разчупиш модела на приспособяване и да приемеш това, което те прави различен, но винаги е важно.

Накратко, винаги ще има хора, които не искат да ви видят успешни, точно както винаги ще има хора, които не искат да се чувствате комфортно с това, което наистина сте. Много по-добре е просто да правите себе си, не мислите ли?

Ето какво ви прави различни в зависимост от зодиакалния ви знак.

ОВЕН

Това, което ви прави различни от всички останали, е вашата смелост, Овни. Родени сте с любопитен, авантюристичен дух, но това е само началото. С напредването на възрастта сте осъзнали какво е най-важно за вас и не се страхувате да отстоявате нещата, на които държите. Когато на други хора може да им е неудобно да опитват нови неща, вие винаги сте готови да вървите смело в неизвестното. Смелостта и готовността ви да бъдете лидер във всяка ситуация не само ви правят различни, но и ви карат да се възхищавате от всички, които ви познават.

ТЕЛЕЦ

Много хора виждат в упоритостта ви повод за оплакване, Телец, но това е само защото не познават истинския ви характер. Да, явно сте упорити като бик, но това е по основателна причина! Това, което ви отличава от останалите зодиакални знаци, е, че няма нещо, което да ви попречи да отстоявате това, в което вярвате. Предпочитате да бъдете известни като зодиакален знак, който е упорит и волеви, отколкото като човек, който винаги променя мнението си, за да се впише в обстановката.

БЛИЗНАЦИ

Близнаци, вие се различавате от останалите зодиакални знаци, защото сте толкова любопитни и любознателни. Вие сте като малко кученце, което винаги се оказва в беда заради любопитството си. Някои хора ви възприемат като любопитни, но всъщност вие просто се учите цял живот. Като въздушен знак интелигентността и ученето са две много важни неща за вас. Винаги сте залепени за нова книга, подкаст или статия, научавате нещо ново и разширявате хоризонтите си. Оставете хората да мислят каквото искат - никога не оставяйте любопитната си природа да почива.

РАК 

Единственото нещо, което ви прави уникални и различни, Рак, е това колко сте внимателни. Вие не само се грижите дълбоко за своето семейство, но също така се грижите много и за приятелите си. Дори някой да не е говорил с вас от месеци или години, вие винаги имате добро отношение. Вашата грижовност наистина показва на хората, че всеки е специален за вас. Като чувствителен воден знак вие също така сте много добре настроени към другите хора, което е уникално умение. Вие сте толкова внимателни и свързани с другите, защото постоянно се отнасяте към техните емоции и слушате как те се отварят пред вас. Невинаги е лесна работа да поемате чуждите емоции, тревоги и мечти, но вие бихте направили почти всичко за хората, които обичате, нали?

ЛЪВ

Вашето неподправено отношение и искреност са това, което ви прави различни от останалите зодиакални знаци. Разбира се, има и други честни зодиакални знаци, но никой не е като вас. Не само че ви е достатъчно грижа за хората, за да им кажете истината, но и никога не се криете зад фалшиви думи или измислени личности. Хората знаят, че Лъвът, който виждат, е Лъвът, който получават. Вие отстоявате това, в което вярвате, показвате на хората истинското си лице и никога не сте по-малко от 100 процента автентични. Трябва да се гордеете с това, че сте различни. Вие сте добър модел за подражание за тези, които имат проблеми да бъдат такива, каквито са.

ДЕВА

Това, че сте толкова целенасочен и методичен зодиакален знак, наистина ви се отплаща, Деви. Това не само ви прави едни от най-грижовните хора, но и ви кара да се отличавате от всички останали. Вие сте различни заради това колко внимателни и грижовни сте. Изглежда, че знаете точно от какво се нуждае някой, когато се нуждае, защото винаги се стараете да накарате хората да се чувстват щастливи и обгрижвани. Освен това обслужването е в природата ви. Показвате любов и уважение, като правите неща за другите, което ви поставя в собствена лига.

ВЕЗНИ

Някои хора имат смелостта да ви нарекат придирчиви или нерешителни, но това е само защото не са отделили време да ви опознаят. Всъщност вие просто сте отворени до такава степен, че не искате да вземате решение, докато не се уверите, че всички участници са доволни. Готови сте да положите много усилия, за да включите всички и да накарате хората да се чувстват добре дошли в плановете ви, дори ако това означава да пренасрочвате споменатите планове отново и отново. Това със сигурност ви прави уникални, но това не означава, че не е и трогателно и важно качество, което трябва да притежавате.

СКОРПИОН

Като воден знак, Скорпион, вие сте много чувствителни към емоциите на другите хора. Не само усещате какво чувстват другите, но и почти можете да го предвидите, преди да се случи. Сякаш четете мисли или имате шесто чувство за емоциите на хората. Това обаче не е единственото нещо, което ви прави различни. Вие сте и много интуитивни. Знаете кога хората лъжат или казват истината, можете да откриете всяка малка промяна в езика на тялото на някого и сте добри в разбирането на истината зад социалните сигнали, когато другите не го правят.

СТРЕЛЕЦ

Хората могат да ви наричат груби или брутално честни, ако това ги кара да се чувстват по-добре, но вие няма да скриете кои сте, Стрелци. Това, което ви прави различни, е способността ви винаги да оставате истински, независимо от ситуацията. Предпочитате да сте честни с другите, защото това означава, че не се страхувате да покажете на хората истинското си аз. Освен това означава, че уважавате хората в живота си достатъчно, за да им кажете истината, вместо да ги лъжете. Не всеки може да приеме откровеното ви отношение, но вие сте просто такива!

КОЗИРОГ

Вие не сте от хората, които зависят от другите. За вас е почти като да дължите услуга на някого всеки път, когато поискате помощ или съвет. Освен това вече имате доверието на десет души, така че да бъдете независими и отговорни е просто лесно за вас. Говорейки за отговорността, другото нещо, което ви прави различни, е как винаги поемате отговорност за живота си. Добри или лоши, винаги правите необходимото, за да признаете грешките си, да поемете отговорност за бъдещето си и за себе си. Не се нуждаете от някой друг, на когото да се опрете, защото не сте такъв, какъвто сте.

ВОДОЛЕЙ

Това, което ви прави различни, Водолеи, е... ами да бъдете различни! Никой не е като теб, колкото и да се старае. Не позволявайте това да ви се стовари върху главата, просто знайте, че хората се възхищават на способността ви да възприемате индивидуален начин на живот. Уникалното във вашата способност да се различавате е, че не ви пука дали се откроявате от тълпата. Достатъчно смели сте да бъдете себе си, когато останалата част от тълпата е нещо друго. Вашата автентичност е глътка свеж въздух.

РИБИ 

О, Риби. Има толкова много прекрасни качества у вас, че е трудно да се посочи само едно, което ви прави различни. Подобно на риба във водата, вие се стремите да вървите напред, защото това е най-естественото за вас. Тази способност за адаптиране към почти всяка ситуация ви прави уникални. Там, където другите може да се противопоставят на промените и бъдещето, вие имате идеалистично усещане за света, което другите намират за уникално. Виждате светло бъдеще за себе си и за всички останали - стига и те да могат да го видят!