Определени астрологични разположения в рождената карта могат да разкрият динамиката, която имаме с другите, включително и отношенията ни с родителите ни. Например зодиакалният знак на майка ви може да има дългосрочно въздействие върху вас, а вашият лунен знак може да разкрие какъв тип взаимоотношения може да имате с нея.

В наталната карта Слънцето представлява бащата. Астрологичният дом, в който попада вашият Слънчев знак, както и аспектите, които той прави в картата ви, могат да дадат представа за това каква е връзката с баща ви и как обикновено функционират взаимоотношенията.

Какво казва разположението на Слънцето в дома ви за връзката ви с баща ви

Слънце в 1-ви дом

Може би не само приличате на баща си, но и вероятно имате сходна личност в много отношения и се разбирате доста добре.

Слънце във 2-ри дом

Баща ви може да окаже влияние върху това, което правите, за да живеете. Вероятно сте сходни и по отношение на начина, по който гледате на парите и разходите. Вероятно се възхищавате на неговата работна етика и се учите от нея.

Слънце в 3-ти дом

Баща ви вероятно е имал огромно влияние върху начина, по който общувате с другите и мисленето си. Възможно е да имате много роднини от страната на баща ви.

Слънце в 4-ти дом

Тъй като четвъртият дом обикновено управлява майката, това не е най-доброто разположение за Слънцето и бащата може да е бил принуден да действа като двамата родители или да влезе в традиционната роля на майката по някакъв начин. Това разположение е също така представително за ограничаващ или свръхпротективен баща.

Слънце в 5-ти дом

Това представлява къщата на приятелите, която е начинът, по който виждате баща си. Вероятно правите много забавни неща заедно и искрено се наслаждавате на компанията си.

Слънце в 6-ти дом

Тъй като шестият дом управлява служенето на другите, Слънцето в 6-ти дом може да показва баща, който може да окаже голяма помощ в живота ви. Той може да окаже влияние и върху много от решенията ви, свързани с работата. Освен това шестият дом управлява здравето, което означава, че баща ви може да страда от заболявания.

Слънце в 7-ми дом

Седмият дом представлява партньорите в живота и Слънцето тук би означавало, че сте много близки с баща си и дори бихте могли да станете бизнес партньор в някакъв момент.

Слънце в 8-ми дом

Тъй като това е домът на наследството, вероятно е да наследите от баща си или от неговата страна на семейството. В някои случаи това разположение представлява баща, който изглежда много мистериозен, драматичен и потаен, а в най-лошия случай отсъства.

Слънце в 9-ти дом

Това разположение показва баща, роден от друга националност, който е пътувал много. Това е също така домът на духовността, философията и образованието и бащата ще окаже голямо влияние върху тези области от живота ви.

Слънце в 10-ти дом

Десетият дом обикновено управлява бащата, така че Слънцето е добре разположено тук. То показва дълбоко вкоренено уважение към баща ви. То оказва влияние и върху кариерата ви. Възможно е да имате същата професия като баща си, който вероятно се представя за доста светски и мъдър.

Слънце в 11-ти дом

Тъй като този дом управлява приятелите, надеждите и желанията, баща ви може да повлияе на тези области от живота ви по много начини. Възможно е той да се проявява повече като приятел, отколкото като баща.

Слънце в 12-ти дом

Дванадесетият дом се отнася до скритите неща и трудностите в живота, така че Слънцето в 12-ия дом може да представлява отсъстващ или починал баща или такъв, с когото не сте тясно свързани. Особено мъжете с това разположение може да изпитват трудности в отношенията си с други мъже.

Астрологични аспекти, които влияят на връзката ви с баща ви

Определени аспекти в рождената карта могат да ни дадат повече информация за бащата и за връзката ви с него.

Слънцето в труден аспект към Слънцето

Въпросите, свързани с властта, може да са на преден план при бащата, като това разположение разкрива чести разногласия. При лек аспект би трябвало да се разбирате доста добре, освен ако нещо друго не блокира отношенията ви.

Меркурий в силен аспект към Слънцето

Това разположение е представително за трудна комуникация с бащата. От друга страна, Меркурий в лек аспект би означавал добра комуникация.

Венера в тежък аспект към Слънцето

Това разположение може да доведе до прекаляване с удоволствията по някакъв начин, но Венера не е изключително вредна. В лесен аспект тя означава любов и добри взаимоотношения.

Марс в тежък аспект към Слънцето

Това означава труден баща, а в най-лошия случай - баща, който е физически или насилствен. В добър аспект това е енергична връзка.

Юпитер в тежък аспект към Слънцето

Това разположение може да означава прекомерна снизходителност, а в най-лошия случай може да доведе до насърчаване на другия в неразумни дейности. В лесен аспект то насърчава любовта, уважението и почитта към бащата.

Сатурн в тежък аспект към Слънцето

Това разположение води до студени, страшни или отсъстващи отношения с бащата. В лек аспект Сатурн може да показва велик учител.

Уран в тежък аспект към Слънцето

Това представлява хаотичен и непредсказуем баща. В лек аспект означава интересна връзка и бащата може да бъде възприеман като гений или да изпреварва времето си по някакъв начин.

Нептун в тежък аспект към Слънцето

Това може да означава объркваща или отсъстваща връзка с бащата, който може да се бори с проблеми, свързани с пристрастяването. В лек аспект може да означава творчество и духовност, както и психическа връзка между двамата.

Плутон в тежък аспект към Слънцето

Това разположение показва контролиращ баща и много емоционални проблеми, които могат да се проявят по време на връзката. В лек аспект бащата може да има голямо влияние и да бъде трансформираща фигура в живота.