Овен

Ако сте представители на първия зодиакален знак, тогава Алабай ще бъде най-близо до вашата натура. По природа тези кучета са любопитни, смели и независими. Алабай също така е много упорито куче. Ако реши нещо, значи точно така ще бъде.

Телец

Вашият двойник в света на кучетата е Басет. Тази порода заема почетно първо място сред най-необучаемите кучета в света. Но всъщност басетът изобщо не е глупав. Ако поеме по следата, той със сигурност няма да я изостави и ще намери собственика на миризмата. Точно както Телците, за които след като една идея се настани в главата им, всичко, за което могат да мислят, е как да приложат плановете си в действие.

Близнаци

Ако Близнаците бяха кучета, определено щяха да са Сибирски хъскита. Тези животни са изключително умни и красиви. Те съчетават любопитство и търпение, което е много рядко. Хъскитата са дружелюбни и много обичат цялото семейство на собственика. Но те обикновено имат по-близки и по-дълбоки отношения само с един човек.

Рак

Коли - идеално отговаря на характера на Рака. Основната задача на кучетата от тази порода е да съберат цялото стадо заедно и да го придвижат в правилната посока. Колитата са едни от най-лесните за дресиране породи кучета. Раците, подобно на колитата, са отлични стратези. Имат отлични аналитични умения, което им помага много в живота.

Лъв

Според хороскопа Лъвовете най-много си приличат с Йоркширските териери. Тези бляскави кучета винаги са в центъра на най-важните събития, те са независими и уверени. Йоркширските териери са много умни кучета, но понякога не са лесни за обучение. Те често имат много независим характер, както всъщност и много Лъвове.

Дева

Ако по хороскоп сте Дева, значи имате много общо с Ризеншнауцера. Тези кучета са дяволски хитри и обичат да доминират. Ако Ризеншнауцерът не се контролира като кученце, то в зряла възраст животното може да стане напълно неконтролируемо и опасно. Кучетата от тази порода се отличават с невероятно търпение, което е много странно съчетано с нахален характер.

Везни

Ако Везните бяха кучета, щяха да са Чихуахуа! Тези малки беззащитни бебета просто искат да бъдат пазени. В света има толкова много опасности, така че чихуахуа са много подозрителни към непознати. Понякога кучетата от тази порода, както Везните, могат да бъдат твърде несигурни и чувствителни. Те много се страхуват да останат напълно сами.

Скорпион

Доберманът е една от най-величествените породи кучета. Смята се, че доберманите са много зли. Но нападат само когато усетят, че семейството или имуществото им е в опасност. Подобно на Скорпионите, те са умни, красиви, лоялни и безстрашни. Доберманите са може би най-чувствителните кучета от всички. Те разпознават всеки нюанс на настроението на собственика си. Кучетата от тази порода са много активни, така че винаги са в движение.

Стрелец

Стафордширският териер е много мило и любящо куче. Винаги е щастлив и готов за приключения. Стафордширските териери са упорити, внимателни и безстрашни. Тези кучета са много чувствителни. Те се нуждаят от собственик, който може да отстоява властта си над тях.

Козирог

Немските овчарки са силни, уверени и решителни кучета. Те са безстрашни защитници и верни приятели. Немската овчарка ще направи всичко за собственика си. Те се разбират добре с децата. Не е препоръчително да оставяте немска овчарка сама за много дълго време, защото се нуждае от постоянна комуникация с човек. Тази порода има много спокоен характер. Немските овчарки са трудолюбиви, любопитни, но в същото време и послушни.

Водолей

Водолеите са точно като Джак Ръсел Териерите. Кучетата от тази порода са забавни, весели и игриви. Те имат решителен и независим характер, така че е доста трудно да се спечели уважението на кучето. Джак Ръсел Териерите са много активни и имат невероятна енергия. Те са доста упорити: постоянно ще оспорват лидерството си в "глутницата".

Риби

Афганистанските хрътки са игриви кучета, които обичат човешкото общуване. Но, подобно на Рибите, те периодично имат нужда да бъдат напълно сами. Не се стремят да се сприятеляват с първия срещнат и предпочитат да спазват дистанция.