Последният огнен знак на зодиака, чертите на Стрелеца не приличат на никой друг знак на зодиака. Те са напълно уникални. Това, което прави Стрелеца толкова уникален, е неговата динамична смесица от страст, любопитство, интензивност и адаптивност. Стрелецът не се страхува да използва лъка и стрелата си, за да изследва обширен терен, търсейки отговори на места и пространства, на които другите не биха се осмелили. Независимо дали се спускат рафтинг по реката на някое неразкрито място, или предприемат поклонническо пътуване до свещено място, за да разкрият тайните на древна цивилизация, стремежът на Стрелеца към знание не познава граници.

Стрелецът е променлив знак, което означава, че се свързва с адаптивността и гъвкавостта. Това напълно отразява дълбоко вкорененото желание на стрелците за промяна. Стрелците са родени да изследват и е изключително важно тези стрелци да имат свободата да се движат. Подхранвани от жаждата за пътешествия, тези стрелци могат да бъдат открити да обикалят всички краища на света в експедиции, търсещи тръпка, преследвайки географски, интелектуални и духовни приключения. Стрелците са в постоянно търсене на знания, което ги прави невероятни разказвачи на истории, артисти и творци. Не всичко обаче е само забавление и игри: Стрелецът е известен с характерната си прямота, а неговата "брутална честност" често може да доведе до недоразумения, сривове в комуникацията и много наранени чувства. Но добрата новина? Стрелецът не приема нищо прекалено на сериозно, така че е трудно да се разсърдите на тези оптимисти.

Снимка: iStock by Getty Images

Управляващата планета на Стрелеца е Юпитер, планетата на изобилието. Тя разширява всичко, до което се докосне. Така че, естествено, този знак иска да има всичко. Думата "достатъчно" не съществува в речника на Стрелците. Когато Стрелецът е заинтригуван от нещо - независимо дали става дума за новооткрито интернет увлечение или нещо друго, той се впуска в него. Това е така, докато нещо друго не привлече вниманието им. Като променлив знак, Стрелците не се задържат твърде дълго в едно увлечение, те имат толкова много страсти и интереси, че постоянно прескачат от една идея на друга. Нещо повече, от 2020 г. насам слънчевите и лунните затъмнения активират оста Близнаци-Стрелец, така че за този огнен знак се наблюдават множество движения и трансформации.

Снимка: iStock by Getty Images

С какво е известен Стрелецът?

Това не би трябвало да е изненада: Знаменити Стрелци като Майли Сайръс, Ники Минаж, Бритни Спиърс и Джей-Зи са известни с духа си, по-голям от живота. Стрелците са завладяващи личности, които могат да озарят всяка стая с вълнуващите си истории, заразителния си смях и динамичния си чар. Без усилие те лесно привличат приятели с вродения си хумор. Стрелците определено са комедиантите на зодиака, които изпълват всички свои разговори с характерното за тях отношение "без глупости". Те са забавни и изключително философски настроени. Безпроблемно преплитат истории, като сливат теми, вариращи от квантовата физика през литературата на XVIII век до съвременната попкултура на знаменитостите. Защо? Стрелецът се интересува от абсолютно всичко. Техният дух се подхранва от страстта им към знанието, така че те се радват на възможността да станат експерти по... ами по всичко.

Кои са слабите страни на Стрелеца?

Разбира се, Стрелците не трябва да забравят да контролират острия си език. Въпреки че знаят много, те не знаят всичко  и ако не внимават, могат да изглеждат претенциозни или арогантни. Стрелците нямат филтър (като че ли всъщност той не съществува), което прави този огнен знак толкова невероятно забавен, интелигентен и динамичен, но също така е и причината, поради която в един лош ден могат да изпепелят дори най-близките си приятели и семейството си. Нещо повече, поради ненаситната жажда за скитничество на Стрелеца, този знак трудно се обвързва.

Снимка: iStock by Getty Images

Постоянството е предизвикателство за тези огнени стрелци и въпреки че не идва от лоши намерения, другите зодиакални знаци могат да възприемат Стрелеца като непостоянен и ненадежден. За да смекчат това, Стрелците трябва да се уверят, че не обещават прекалено много, което неизбежно ще доведе до недостатъчно изпълнение.