През август 2023 г. ни очакват две лунни представления под формата на две супер пълнолуния. Луната на Есетра, първото от пълнолунията през месеца, изгрява на 1 август в знака на Водолей.

Второто пълнолуние през август, наречено Синя луна, тъй като се случва в същия месец като друго пълнолуние, изгрява на 30 август.

След август тази година предстои още една суперлуна, с което общият брой на суперлуните ще достигне четири (първата беше през юли).

Ето какво трябва да знаете за астрологичното въздействие на пълнолунието на 1 август.

Как можете да видите първото пълнолуние през август 2023 г.?

Луната достигна пика на лунната активност около 14:32 ч. българско време, като Луната и Земята се намират в непосредствена близост в аспект, наречен перигей. С тази лунна орбита в действие ще усетим емоционалната интензивност на душевно ниво.

Какво е астрологичното значение на пълнолунието през август 2023 г.?

В астрологията пълнолунието се смята за време на освобождаване и облекчение. От астрологична гледна точка пълнолунието придобива вибрациите на други космически събития, които се случват по същото време, като ретроградната Венера.

Експанзивната планета Юпитер споделя напрегната енергия с Луната във Водолей. Космосът иска от нас да разберем как се вписваме в определени взаимоотношения и групи. Най-близките ни партньорски и приятелски отношения ще бъдат подложени на изпитание.

Суперлуната настъпва едновременно с метеоритния дъжд от южната делта на Водолея. Тъй като Луната във Водолей подчертава нашите надежди и цели във връзка с общността и взаимоотношенията, това е чудесна възможност да посадим семена за бъдещето. Пожелайте си нещо под падащите звезди - мечтите ви може да се сбъднат.

Как пълнолунието през август ще се отрази на вашия знак

Овен

Преосмисляте групата си от връстници и се освобождавате от енергии, които не вибрират с вашите. Вместо да се фокусирате върху това какво могат да направят за вас, вземайте решения за това как приятелите ви ви карат да се чувствате. Тези, които са доказали, че са истински приятели, са пазители. Тези, чиито мотиви са съмнителни, не са.

Телец

Това е чудесно време да преоткриете себе си, Телец. Имате възможност да се съобразите с нови професионални цели и стремежи. Дайте си възможност да мислите нестандартно и да определите какво искате за в бъдеще, като същевременно направите планове за постигането им. С вашата решителност можете да направите всичко възможно!

Близнаци

Прегърнете въображението и страстите си! Позволете на съзнанието си да блуждае и да изследва мечтите ви. Колкото повече мислите за света с различна оптика и изследвате фантазиите си, толкова по-лесно ще ви бъде да ги осъществите - но само ако наистина вярвате в тези видения и в себе си.

Рак

Вероятно знаете колко важни са границите - защото се мъчите да ги спазвате. Придържайте се към това, което казват и искат приятелите, семейството и половинката ви в този момент, в опит да уважите чувствата им.

Лъв

Суперлуната ще освети любовния ви живот. Това е чудесно време да дадете повече грижи на партньора си. Ако сте необвързани, трябва да помислите дали да не се изложите в приложение за запознанства, за да се свържете с някого, което може да прерасне в нещо повече през следващите месеци.

Дева

Премахването на старите навици е предизвикателство за всички - но особено за човек като вас, който процъфтява в рутината. Добрата новина е, че след като се отървете от определени поведения, ще можете да запълните живота си с по-позитивни дейности. Освободете се от излишния багаж.

Везни

Намираш се в деликатно положение, когато става въпрос за романтика, ето защо е важно да формулираш и изразяваш чувствата си със съчувствие и внимание. В замяна на това се надявате да възстановите връзката си с тези, които обичате, по един значим начин. Не позволявайте на себе си да застанете на пътя към постигането на щастие с друг.

Скорпион

Тъй като сте мощен зодиакален знак, искате да управлявате света и всичко, което правите. Проблемът е, че не можете да поемете повече отговорности, отколкото в момента имате на плещите си. Научете се как да приоритизирате задачите си, за да си осигурите място за постигане на всичките си цели.

Стрелец

Това пълнолуние ви моли да направите крачка назад, преди да изкажете мнението си по въпросите. Това ще ви принуди да забавите ход и да осъзнаете, че наистина не знаете всичко за личния бизнес и живот на другите хора - въпреки че си мислите, че знаете.

Козирог

Финансите ви са били в движение, но сега имате проницателност, за да вземете най-добрите решения, въз основа на съветите, които наскоро сте получили от доверен приятел. Занапред разполагате със средствата и проницателността да помогнете на банковата си сметка да разцъфти, а не да намалява стойността си в този момент.

Водолей

Пълнолунието ви подтиква да развивате ума и сърцето си. Докато суперлуната озарява със светлинното си сияние, ще ви напомня, че трябва да сте в хармония с емоционалната си природа. Опирайте се на вътрешните си чувства и дайте израз на чувствата си.

Риби

Това е време за размисъл, в което трябва да се свържете с вътрешната си същност. Отделете малко време и се изключете от външния шум и шумотевица, за да се съсредоточите върху оздравяването на личния си свят. Медитацията и осъзнаването ще ви помогнат в процеса на разкриване на истинската ви същност по време на пълнолунието.