В Оксфордския речник подобен човек бива определян като: "Сапиосексуалният е човек, който смята интелигентността за най-сексуално привлекателната черта." Наистина има много хора, които са привлечени от мозъка, а не от външния вид! Особено сред представителите на тези пет зодии:

Дева

Девите може да посрещат хората по облеклото, но определено ги изпращат въз основа на техния интелект. За да изградите дълготрайни отношения с представители на тази зодия, трябва да сте образована и многостранно развита личност. Девите обичат да научават нещо ново, не пропускат възможности за самоусъвършенстване, така че се възхищават само на тези, които ги вдъхновяват да надграждат. Девите се нуждаят от мотивиращ партньор, а не просто от красиво допълнение.

Близнаци

Момчетата Близнаци могат да бъдат привлечени от яркия ви външен вид, но момичетата от този зодиакален знак преди всичко обръщат внимание на интелигентността на потенциалния партньор. Близнаците обичат да говорят... за всичко! Те могат да прекарат часове в обсъждане на новата прическа на съседа от другия вход, а след това да прекарат дни в размишления върху мистериите на сътворението на света. Затова и партньорът на представителите на тази зодия трябва не само да може да поддържа всеки разговор на правилното ниво, но и да намира отговори на многобройните въпроси на любознателните Близнаци.

Козирог

Козирозите предпочитат умните хора пред мускулестите - това е факт! Рационалността и логиката са стълбовете на съществуването на представителите на тази зодия, така че те просто не могат да си позволят да "изключат мозъка си" и да изберат книга по корицата, тоест да се влюбят в красив човек с празно съдържание.

Водолей

Водолеите прекарват целия си живот в безкрайно търсене на знания, затова сред представителите на тази зодия има толкова много гении - спомнете си само Галилео Галилей, Чарлз Дарвин, Дмитрий Менделеев или Луис Карол.

Тъй като самите Водолеи са умни, те обичат да срещат някой, който е на същото интелектуално ниво като тях. Ако партньорът не "отговаря" на техните стандарти, тогава Водолеите започват да се отегчават и скоро прекъсват връзката.

Скорпион

Да, Скорпионите силно се привличат от външния вид. Но ако говорим за дългосрочни връзки и още повече за брак, тогава представителите на тази зодия няма да изберат красиви, но празноглави за свои партньори. Ако в главата на избрания от Скорпион има "пукнатини", тогава това е проблем. Скорпионите са в състояние да се привържат към човек за дълго време само ако установят дълбока връзка (не само сексуална, но и психологическа), така че търсят емоционална интелигентност в бъдещите си избраници.