Всяка зодия има причини да пести пари, но някои са особено ревностни в това. Прекалената им пестеливост се дължи на житейски приоритети.

Козирог

Според рейтинга, съставен от News9live (водещият информационен ресурс на Индия), най-алчният зодиакален знак е Козирогът. Той омаловажава богатството си и никога не разкрива размера на спестяванията си. Той се облича умишлено скромно, не пилее пари и се задоволява с малко. Козирогът е обсебен от работата, не е склонен към празен живот и спестява пари за черни дни. Това му дава усещане за сигурност. Както пише астрологичното издание Astroved, Козирогът е егоцентричен и не е склонен да споделя богатство с други хора.

Дева

Девата е една от най-малко егоистичните зодии, но се смята за алчна. Според астрологичното издание Astrotalk нейните материалистични желания произтичат от практическата природа и желанието за съвършенство. Девата предпочита качеството пред количеството и е готова да инвестира само в неща, които ще подобрят ежедневието й. Този знак знае как да цени парите, но рядко става богат. Причината е пестеливостта, която никога не води до увеличаване на благосъстоянието.

Рак

Изданието Voice отрежда на Рака трето място в класацията на алчните зодии. Причината за скъперничеството му е фокусът му върху дома и семейството. Той няма да си позволи да прави твърде много, ако къщата не е достатъчно удобна. Добре е, ако членовете на семейството споделят желанието на Рака да инвестира в ежедневието, спестявайки в други сфери на живота. В противен случай това ще доведе до конфликти. Всякакви мисли за харчене на пари за приятни, но не практични неща, ужасяват Рака. Домът е неговият замък, така че трябва да купите съдове, възглавници и домакински уреди. Всичко останало е самоугаждане и разхищение.

Телец

Телецът може да бъде грижовен и щедър, но никога не жертва пари. Основната му слабост е любовта му към лукса. Преследвайки я, той става алчен. Когато става въпрос за купуване на неща или харчене на пари за други хора, Телецът тегли чертата. Винаги пресмята колко е важен човек и дали си струва да инвестира лични средства в него. Както пише астрологичното издание Eastrohelp, Телецът е една от най-скъперническите зодии, тъй като неговият елемент е Земята. Той е реалист, който не е подвластен на емоциите, но знае как и обича да печели пари в името на стабилността.

Риби

Докато финансите на Рибите са в баланс, те са готови да споделят и дават подаръци дори на непознати. Щом почувстват, че финансовата им стабилност е разклатена, започват да пестят от всичко, включително и от храната. Най-лошото е за близките хора, живеещи с Риби под един покрив. Те трябва да отчитат всяка монета. За щастие, когато финансовата ситуация се изравни, Рибите отново стават щедри.

Близнаци

Близнаците са пресметлив знак, който ясно планира разходите, разпределя бюджета и спестява по-голямата част от спечелените пари. Те се ръководят от логиката, така че спонтанното закупуване на чифт нови обувки или палто е невъзможно. Ако тези неща не са в месечния бюджет, тогава Близнаците ще се откажат да харчат до по-добри времена. Дори преподаряват подаръци, които са им се оказали ненужни. Единственият начин да насърчите Близнаците да направят подарък е да го поискате публично

Скорпион

Според астрологичното издание Astrologify Скорпионът е роден скъперник. Плутон и Марс го правят неспокоен и амбициозен, лишавайки го от чувство на удовлетворение. Скорпионът е постоянно недоволен от финансовото си състояние и търси начини да спестява, печели и често краде. Той жадува за пари, статус и влияние. Той е алчен дори за внимание, което близките трябва да насочват само към него. Скорпионът свързва парите с власт и никога няма да ги загуби. Този знак ще запази всичко най-добро за себе си.

Везни

За да живеят комфортно, Везните се нуждаят от много пари. В същото време те ще оценят лукса и комфорта, който може да се получи за тях. Така те стават алчни, опитвайки се да натрупат достатъчно пари, за да изпълнят собствените си желания и нужди. Ако не се контролират, лесно задлъжняват, забравят да вземат ресто от магазина, вярват на всяка реклама и купуват ненужни неща. Представителите на въздушния знак са щастливи да пилеят и чужди пари. Везните изобщо не ги съжаляват.

Овен

Както отбелязва социалното издание Medium, Овните са доста алчни хора. Това се дължи на желанието им да имат най-доброто. Ако Овен си постави за цел да спести пари за нова кола, луксозно имение или скъп часовник, тогава никой и нищо няма да го принуди да похарчи дори стотинка от спестеното си богатство. Овенът има материалистично отношение към живота. Той измерва стойността си с количеството пари в банковата си сметка. Ако за да повишите статуса си, трябва да затегнете колана си и да пестите, то Овенът ще го направи.

Лъв

Лъвът е обсебен от консумацията. Иска да се наслаждава на най-доброто от всичко и може да се състезава с други хора, за да покаже, че има най-доброто от него. Колкото повече има, толкова повече иска да има в близко бъдеще. В името на луксозния начин на живот той извлича най-доброто от другите хора. Следователно работата под Лъв не е приятно удоволствие. Неговата алчност може да се крие зад пристъпи на щедрост. Но ако Лъвът срещне по-богат състезател, той просто полудява, мислено пресмятайки финансите си.

Водолей

Водолеят е алчен, но не в традиционния смисъл на думата. Той се стреми да спечели нови връзки, статус, знания и възможности, така че яростно грабва всички налични ресурси за себе си. Обича парите, но обича повече това, което те дават - свобода и възможност за развитие. Във всички останали случаи този знак е способен да даде последното. Той не взема предвид цената на подарък за любимия си приятел и харчи много пари за модерни джаджи. Обича да прави изненади на членовете на семейството, дори да са скъпи.

Стрелец

Стрелецът се счита за най-малко алчния знак от зодиака. Той обича да се показва, затова ще похарчи последните си пари за почивка за приятели и познати. Това поведение се оправдава с инвестиции в репутация. Стрелецът се интересува от впечатлението, което прави на другите. Единственият начин да го предпазите от харчене на пари е да прехвърлите финансовото управление на брачния си партньор. В този случай има шанс да спестите за комфортна старост, защото Стрелецът е способен да печели добри пари.