Моногамията вече не е единствената възможност, когато става въпрос за връзки. Съществуват отворени бракове, връзки без брак, полиаморни връзки и различни други комбинации. И все пак, дори при всички тези възможности за избор, някои хора все още избират да бъдат в моногамни отношения.

Има ли моногамният избор връзка с астрологията? Въпреки че е невъзможно да се предвиди дали някой ще избере моногамна връзка пред полиаморна, моногамните зодии е по-вероятно да се придържат към традицията.

Може да сте в моногамна връзка и да осъзнаете, че тя не е за вас, или да експериментирате с полиаморна връзка и да откриете, че сте твърде ревниви, за да се чувствате комфортно, когато партньорът ви е с други хора. Трудно може да се предвиди какво ще иска всеки от нас във всеки един момент.

Традиционно хората са били в моногамни връзки, така че ако сте по-старомодни или имате определени религиозни ценности, ще бъдете по-склонни към моногамност. Моногамията не означава скучна или безстрастна; тя просто означава обвързване само с един човек и може да бъде също толкова вълнуваща и удовлетворяваща, колкото и всеки друг вид връзка.

1. ДЕВА

Девите работят много усърдно върху връзките си и дават цялото си сърце. Една Дева би имала проблеми да бъде във връзка с повече от един човек. Те са практични и не се радват, когато нещата се усложняват прекалено много. Този зодиакален знак е склонен да е по-скоро от традиционната страна на взаимоотношенията и би било предизвикателство да ги накарате да отворят съзнанието си или да отворят отношенията си. Друг е въпросът, че в същността си Девите вярват в това да бъдат верни и отдадени на един човек.

2. ЛЪВ 

Лъвовете биха се справили по-добре в моногамна връзка. Те обичат хората, но що се отнася до обвързана и интимна връзка, Лъвът би се затруднил, ако в нея участва повече от един човек. Те приемат ангажиментите си сериозно и могат да бъдат склонни към ревност. Ако Лъвът е принуден да дели партньора си, това би натоварило връзката твърде много и може да ги накара да бъдат по-притеснителни от обикновено. За да накарате един Лъв да се съгласи на полиаморна връзка, ще са необходими много време и енергия, а дори и тогава вероятно няма да му хареса.

3. ВЕЗНИ

Везните предпочитат да фокусират любовта и вниманието си само върху един партньор. Ако в една връзка участват повече хора, има повече възможности за недоразумения, караници и нараняване. Моногамията изглежда по-сигурен залог за Везните. Дайте им малко старомодна романтика и те ще са щастливи. Те не искат да им се налага да се състезават за внимание или любов. За Везните има твърде много драма в една полиаморна връзка.

4. РИБИ

Без значение колко отворени и свободолюбиви могат да бъдат Рибите, моногамията е по-подходяща за тях. Рибите могат да бъдат прекалено чувствителни и връзката им с повече от един човек може да бъде емоционално претоварване. Те може да не знаят как да се справят, когато възникнат конфликти или се появи ревност. Освен това Рибите са безкористни, така че може да са толкова заети с това да се уверят, че всички останали получават това, което искат и че собствените им нужди може да бъдат пренебрегнати.

5. РАК

Раците се справят много добре с взаимоотношенията и се грижат партньорът им да се чувства обичан, обгрижван и комфортно. Раците са склонни да бъдат верни, любящи и закрилящи. Моногамната връзка е по-подходяща за Раците, защото когато се чувстват застрашени, те могат да станат прилепчиви, подозрителни и да виждат болка там, където я няма. В една полиаморна връзка има твърде много скрити емоционални капани, за да може Ракът да се ориентира в нея.

6. КОЗИРОГ

Въпреки че Козирогът има много сексуална страна, той може да има и много традиционни ценности и да е донякъде консервативен - поне във финансово отношение. Козирозите са мъдри, верни и практични. Силата на основите на връзката им и изграждането на семейство са много важни за тях. Те харесват неща, които са издържали проверката на времето, и за тях моногамията работи добре. От друга страна, има го и този ненаситен сексуален апетит на Козирога, така че полиаморията може да не е напълно изключена.

ИЗБРАНО