Няма ли да е хубаво, ако всички просто се разбираха? За съжаление, животът не е толкова прост. Някои хора ни дразнят, независимо дали става въпрос за начина, по който се държат в социалните среди, за мнението им или за това колко високо мислят за себе си. Има и такива хора, които също толкова не харесваме, но не можем да разберем защо.

Оказва се, че причината може да е в това кога са родени. Звучи грубо, но астролозите са съгласни, че някои знаци са по-презирани от други. Прочетете нататък, за да научите кои са най-мразените зодии - от малко отвратителни до направо омразни. И ако сте попаднали в този списък - не се притеснявайте, все още можете да обърнете нещата в своя полза.

5. Дева

Девите са известни перфекционисти и макар че това може да стане досадно, именно фактът, че очакват другите да живеят според техните стандарти, кара другите да ги мразят. Девите нямат проблем да бъдат критични. Те са придирчиви и осъдителни. Можете просто да усетите как мълчаливо оценяват всичко, което не е наред с вас, преди да изплюят така наречената си коригираща критика. И дори не си помисляйте да ги критикувате в отговор. Голяма част от този негативизъм идва от тяхната собствена несигурност и тревоги. Като прекалено мислещ променлив знак... Проблемите, които имат със себе си, често могат да се прехвърлят върху другите, което ги прави студени и цинични в най-лошите им моменти.

4. Овен

Тъй като се управляват от огнения Марс, Овните се смятат за зодиакалния знак с най-лош нрав и навик да привличат цялото внимание - не съвсем приятна комбинация. Те могат да бъдат донякъде непредсказуеми и всичко може да ги изстреля, което кара другите да се чувстват така, сякаш ходят по яйчни черупки около тях. А ако се опитате да ги изпреварите, "те няма да имат проблем да ви спънат". Някои хора обаче стоят настрана от Овните не от страх от тяхната агресия, а от обида. Освен това те изглеждат забавни, привлекателни и спонтанни, което, в комбинация с безсрамната им напористост, често може да доведе до ревност. 

3. Близнаци

Близнаците могат да бъдат смятани за двулични. Те имат двойствена природа, при която са любопитни за всяка страна на дадена ситуация, което често може да накара близките им да почувстват, че застават на страната на врага. Tехният въздушен и летящ темперамент като променлив знак също може да създаде представа за Близнаците като непредсказуеми. Така че, дори и да ви подкрепят, може да не се чувствате уверени да им се доверите. Този изключително общителен знак също така обича да клюкарства и ще използва всяка пикантна подробност. Те ще повторят всичко, което сте казали, и то обикновено на хората, които най-малко искате да знаят вашите прищевки. Най-добре е да запазите тайните си за себе си.

2. Лъв

Лъвът може и да е в центъра на партито, но изключително екстровертните му постъпки могат да вбесят хората. Лъвовете могат да бъдат много забавни, но дали е така? Винаги ли се нуждаем от тяхната драма. Те имат свойството да правят всичко за себе си, което надхвърля самовлюбеността. Това е особено вярно, ако не са в светлината на прожекторите. Начинът, по който търсят внимание, им създава много врагове. Управляван от Марс, огненият, дързък темперамент на Лъва може да се преведе като арогантен и показен за много хора. Те постоянно се стремят да бъдат душата и животът на партито и с удоволствие стъпват на пръсти, за да го направят. Ако не се притеснявате да отстъпвате пред този знак, може би ще можете да ги понасяте повече от другите.

1. Скорпион

Не е имало много спорове, че това е най-мразеният зодиакален знак. Скорпионите са капризни и хитри характери. Може да се окаже невъзможно да се ориентираш в емоциите им и те са манипулативни, когато искат да бъдат такива. Изчислителните им методи идват от дълбоката им интуиция. Това може да е добре, ако сте любим човек, но ако сте се разминавали със Скорпион, те получават това, което искат. Повечето други знаци, с малки изключения, могат да се научат да се откажат от конфликт в името на доброто на връзката, но Скорпионите държат на гордостта си до такава степен, че може да е невероятно трудно да се помирят с тях след кавга. Може би е най-добре да държите Скорпиона в живота си на една ръка разстояние, ако се страхувате от неговата интензивност.