Когато става дума за основните нужди на човека, крайната цел е просто щастието. Да бъдем доволни. Да не се притесняваш. Жадуваме за спокойствието и обещанието за щастие и прекарваме живота си в преследването му. Някои го постигат, а за други търсенето никога не дава резултат.

Разбира се, щастието означава нещо различно за всеки. То обаче е постижимо за всички. Тайната на щастието - и на това да живеем в състояние на щастие - е да решим да БЪДЕМ щастливи. Да го приемете като факт и да му позволите да преминава през вас."

Но ако сме научили нещо от астрологията, има такива зодиакални знаци, които сякаш не могат да бъдат щастливи, колкото и да се стараят; това просто е в природата им. Може би са обременени от съмнения в себе си, а може би щастието им се струва нещо, в което никога не могат да участват. Логично е планетите да влияят на най-простите човешки емоции и в зависимост от това кога сме родени, да попадаме или да не попадаме в категорията на щастливите.

Ето кои са най-щастливите зодиакални знаци, подредени от най-щастливите до най-малко щастливите.

1. Стрелец

Без съмнение Стрелецът е най-щастливият знак от всички. Това не е изненадващо, тъй като Стрелецът се управлява от Юпитер, планетата на късмета, богатството и успеха - как да не сте щастливи, след като тези теми са неизменна част от вашата личност? Стрелците притежават това естествено чувство за приключения и свобода. Когато Стрелецът се чувства зле, той има вграден механизъм за бягство от болката, който му позволява да се върне на щастливото си място. Стрелците са щастливи глупаци, за които е по-добре да са щастливи, глупави и неопетнени от нищо на този свят.

2. Лъв

Почти същото като Стрелец, тези хора са точно там, където са щастливите деца. Управляван от позитивното и ярко Слънце, Лъвът жадува за позитивизъм и винаги го намира, независимо от всичко. Макар че може би не са в състояние да премахнат магически тъгата по начина, по който го прави магическият Стрелец, те все пак са един от най-щастливите знаци на зодиака.

3. Овен

Завършвайки огнените знаци, Овенът е доста щастлив знак. Те имат дяволско отношение и склонност да се шегуват през цялото време, но не винаги са доволни от хората в живота си и ако това ги притеснява, те оставят това преживяващо чувство да продължи и да продължи. Обикновено те се измъкват от лошото настроение доста лесно, тъй като съзнателно предпочитат да са щастливи и доволни.

4. Везни

Везните имат нежна природа и искат да се носят по течението; те правят всичко възможно да избягват конфликти, макар че със сигурност не се страхуват от тях. Те просто предпочитат да го избягват и по този начин ефективно създават за себе си състояние на щастие и удовлетворение. Везните са щастлив знак.

5. Риби

Колкото и да е странно, с цялото това сополиво, емоционално кръвопускане, с което са известни Рибите, това са доста щастливи хора. Може би защото плачат толкова много... и то сериозно. Може би са открили, че тайната на щастието е да не потискат чувствата си, което в дългосрочен план ги прави много щастливи хора.

6. Близнаци

Дуалистичната природа на Близнаците им позволява да имат отворена врата към щастието, когато пожелаят, особено когато се чувстват потиснати. Никой не може да се измъкне от неразположението като Близнаците; те сериозно не се отдават на лошото настроение. Близнаците възприемат живота като избор - да се чувстваш добре или зле. Те винаги избират доброто.

7. Козирог

Козирогът, управляван от строгата планета Сатурн, не се смята често за един от най-щастливите зодиакални знаци. По-скоро ги възприемат като стоици и студени. Това, което обаче прави Козирога щастлив, е знанието, че има свободата да се бори за това, което иска. Това са много свободни хора и не ценят репресиите от какъвто и да е вид. Затова те изразяват себе си по много начини. Тяхната експресивна природа им дава безплатен пропуск към състоянието на щастие, когато и където го искат.

8. Скорпион

Онези от вас, които попадат под знака на Скорпиона, вече знаят, че щастието е това, което правите от него, и никой не се опитва по-силно от Скорпиона, когато става въпрос за лично удовлетворение. Ще ги намерите да тренират, да поддържат добра форма, да четат страхотни книги и да се хранят правилно, защото голяма част от това, което прави Скорпиона щастлив, се намира във физическите постижения.

9. Телец

Не съвсем неудовлетворен, Телецът иска да бъде щастлив - единственият проблем е, че непрекъснато се самосаботира и в крайна сметка се наранява. Това е проклятие, това саморазрушително поведение, и самите Телци не разбират защо го правят отново и отново. Въпреки това, когато Телецът все пак достигне това състояние на свръхщастие, той е като слънцето по обяд: винаги грее.

10. Рак

Това, което държи Рака на дъното, е, че той никога не е доволен от момента. Щастието винаги е цел, нещо "там", нещо, към което трябва да се стремят. Те не се установяват в настоящия момент, защото не вярват в настоящето, и затова щастието е мимолетно понятие, което рядко придобиват. Раците ще спечелят, ако си спомнят, че в крайна сметка щастието е избор, ако просто не забравят да го изберат в моментите, когато се чувстват потиснати.

 

11. Водолей

За съжаление Водолеите са доста нещастни хора, които са склонни да грешат всеки път. Водолеите са силно предпазливи и не позволяват лесно на другите да разберат емоциите, които изпитват. Ако Водолеите не забравят да допускат хората до себе си, може би ще открият, че по-често ще изпитват щастие.

12. Дева

Щастието не е позволено в манталитета на Девата. Девата е най-тъжният, най-лично нещастен знак в зодиака благодарение на своята критичност. Девите са известни с това, че са злобни както към себе си, така и към другите, което, както можете да си представите, може да затрудни усещането за щастие. Ако Девите могат да се научат да превръщат вътрешния си критик във вътрешен треньор по живота, те ще имат шанса да бъдат истински щастливи.