Всички зодии имат силни и слаби страни. Въз основа на класацията на нобеловите лауреати и мненията на астролозите разберете кой от тях е по-големият интелектуалец. Но не забравяйте, че всеки знак има специални черти, които му придават уникален начин на мислене.

Близнаци

Изследване на хороскопите на 900 носители на Нобелова награда от 1901 г. насам потвърждава, че Близнаците са най-умните. През миналия век представители на знака са получили 97 Нобелови награди. Основните характеристики на Близнаците са адаптивност, висок интелект и способност за общуване.

Везни

Те са родени дипломати и високата им интелигентност им помага да видят различните страни на проблема и да намерят интелигентни решения. Тяхната интелектуална сила се крие в способността им да намират баланс между крайностите. Везните са пълни с мъдрост, остроумни и се стремят към съвършенство във всичко. Основното им предимство е способността да се избягват грешки. Този знак ще измери сто пъти, преди да направи окончателния избор.

Дева

Мъжете Деви имат особен аналитичен ум и внимание към детайла. Имат силен интелект и естествено желание за съвършенство в работата си. Способността да анализират сложни проблеми и да намират ефективни решения ги прави идеални работници. Практичността, надеждността и отдадеността в работата превръща мъжете Дева в безценни служители.

Рак

Ракът има силно развита интуиция, а интелектът му е изграден върху нея. Той лесно се ориентира в сложни социални ситуации. Емпатичната природа насърчава дълбокото разбиране на човешкото поведение, което прави Рака проницателен наблюдател. Той често взема решения, базирани не на логика, а на емоции. Това не пречи на знака да изгради силни социални връзки, които помагат за постигане на успех. Ракът обича лукса и знае как да прави пари. След като си постави материална цел, той определено ще я постигне.

Овен

Овенът е способен да поема рискове. Има здрава хватка, остър ум и способност да превръща придобитите знания в инструмент за постигане на успех. Всички тези качества го правят един от най-интелигентните знаци на зодиака. Ярък пример за успешен Овен е Лейди Гага и илюзионистът Хари Худини. Силните страни на Овена са динамичното мислене и уменията за бързо вземане на решения. Интелигентността на представителите на знака се отличава с новаторски дух и способност да угаждат на хората.

Телец

Телецът е образец на мъдрост. Той подхожда към всеки проблем от практическа гледна точка. Отличава се с търпение и решителност, които му помагат да върви напред, преодолявайки всякакви препятствия. Телците са особено силни в задачи, които изискват методичен подход и внимание към детайла. Земният характер на знака му помага да просперира, да има стабилна работа, спестявания и комфортен живот. Балансът и рационалното мислене ви позволяват да видите истината и да действате според обстоятелствата.

Стрелец

Юпитер, планетата на късмета и изследването, управлява Стрелците и ги вдъхновява да търсят нови възможности. Те са родени философи. Тяхната интелигентност се проявява в жаждата им за всичко ново. Те трябва постоянно да учат, да се развиват и да усвояват информация. Освен това този знак знае как да разделя емоциите от фактите. Умът му е бистър, отворен за обмен на полезни знания. Стрелецът е воден от страст и е много подобен на Водолея в желанието си да подобри обществото.

Риби

Рибите имат интелект, който съчетава творчески и интуитивни компоненти. Те са новатори, които знаят как да видят ситуацията от неочакван ъгъл. Те никога не изключват нищо и са готови за конструктивен дебат. Тези хора са психологически стабилни. Това е особено важно, когато трябва да запазите трезв ум и самообладание в трудни житейски ситуации.

Водолей

Ведическият астрологичен сайт AstroVed включи Водолея в списъка си с лидери по ниво на интелигентност. Този знак се управлява от планетите Сатурн и Уран, което го насърчава да бъде новатор и изследовател. Умът му е спокоен и събран, а начинът му на мислене е нетрадиционен. Той е далновиден новатор. Способността да се вгледа далеч отвъд реалността прави Водолея лидер. Той постига най-голям успех там, където са необходими креативност и оригиналност.

Лъв

Лъвовете са известни със своята увереност и харизма. Тяхната способност да вдъхновяват и ръководят произтича от фундаментални познания и страст за непрекъснато саморазвитие. Тази зодия е роден лидер. Готов е да поеме отговорност и често управлява собствен бизнес. Лъвът има силна интуиция. Темпераментът му го подтиква да взема емоционални решения. Лъвът обаче е в състояние сам да коригира грешките и не се страхува от упорит труд. Харизмата и чарът му помагат да се измъкне.

Скорпион

Скорпионът ще положи всички усилия, за да осъществи идеите си. Упорит и страстен, Скорпионът ще постигне целта си на всяка цена. Това е най-проницателният знак от зодиака. Обича да изучава чуждите тайни и се потапя в тях. Любопитството и аналитичното мислене правят жените Скорпиони умели изследователи и успешни стратези.

Козирог

Козирогът е естествен стратег, мислител и интелектуалец. Неговите цели винаги са дългосрочни, той е готов да преследва успеха през целия си живот. Дисциплината, търпението и амбицията правят Козирога лидер във всякакви интелектуални битки. Тази зодия е кариерист, който е изключително отдаден на професията си. Буден, умен и проницателен, той не губи време за неща, които не смята за жизненоважни. Обича да доминира и е страхотен мотиватор за отбора.