За да има светлина, трябва да има и тъмнина. За да имаш радост, трябва да изпитваш и тъга. Тази двойнственост на човешката природа е в основата на това, което ни прави хора. Нашите сенки не са нещо лошо или негативно. Когато разглеждаме зодиака, често търсим онези черти, които резонират с нас. В по-голямата си част хората искат да открият някакво чувство за лична идентичност в знаците и звездите, някакъв вид изкупителни качества или обяснения, които ни карат да се чувстваме разбрани и видени. Какво обаче можем да кажем за тъмните страни на всеки знак? Нека да разгледаме всеки от зодиакалните знаци, за да научим малко повече за всяка една от лошите им страни.

Овен

Овните понякога са склонни да бъдат много импулсивни и могат да бъдат доста нетърпеливи, когато става въпрос за вземане на решения. Ако някой друг предложи идеи на Овена, той е склонен да прояви слаб интерес, тъй като те се интересуват само от своите собствени. И накрая, Овните понякога могат да бъдат възприемани като незрели и детински в държанието си, ако не постигнат своето, вие ще разберете за това.

Съвети за Овен

Ако искате да се преборите с тези черти или навици, основното, което един Овен може да направи, е наистина да изслуша доверен (и разумен) приятел, член на семейството или колега. Попитайте ги за съвет, преди да вземете импулсивно решение и наистина обмислете тяхната гледна точка.

Телец

Има няколко различни отрицателни черти, които Телецът може да прояви. Една от тях е, че те могат да бъдат много притежателни и не обичат да споделят. Това върви ръка за ръка с тяхната упоритост. Телците могат да бъдат и доста материалистични и самовлюбени. Те се вживяват за повърхностни неща, което понякога ги превръща в много суетни.

Съвети за Телец

Макар да ви се струва трудно, опитайте се да бъдете по-гъвкави и отворени. Упоритостта ви може да се превърне в решителност, но не забравяйте, че балансът е от ключово значение.

Близнаци

Близнаците обикновено са пълни с различни личности, в някои дни може да не знаете кой ще се изправи пред вас. Те са склонни да се наслаждават на много различни интереси и хобита, като не се придържат само към едно нещо. Близнаците могат да говорят дълго и вие може да не успеете да промълвите нито дума. Понякога могат да бъдат възприемани като нахални или арогантни. Хората, родени под знака на Близнаци, понякога са ненадеждни и невинаги са първият човек, на когото някой би искал да разчита.

Съвети за Близнаци

Опитайте се да се съсредоточите и да се успокоите, когато усетите, че се разсейвате или сте претоварени. Чудесен начин да забавите ума си е отново редовната медитация. В началото може да ви е трудно да се концентрирате, но с всеки следващ сеанс би трябвало да ви става все по-лесно.

Рак

За съжаление, Раците могат да бъдат възприемани като доста капризни хора. Често може да им отнеме известно време да излязат от зоната си на комфорт, тъй като са доста плахи и предпазливи. Освен това те са много емоционални и чувствителни, което може да е хубаво, но също така означава, че лесно се обиждат.

Съвети за Рак

Обградете се с надеждни и грижовни приятели. Въпреки че е възможно да сте склонни към свръхреагиране, си струва да помните, че трябва да общувате само с тези, които повишават вибрациите и енергията ви, а не с онези, които оказват отрицателно влияние. Може би си струва да си създадете собствено утвърждение, което да ви помогне да запомните, че не всички искат да ви навредят. Научете се да контролирате промените в настроението си и се забавлявайте.

Лъв

Лъвовете обичат да са в центъра на вниманието и ако не са, могат да създадат проблеми. Ако Лъвовете смятат, че са пренебрегвани от другите, те ще ви го кажат. Определено могат да бъдат очарователни и любвеобилни, но често насочват тази любов към себе си. Могат също така да използват чара си, за да получат това, което искат от другите, така че бъдете внимателни.

Съвети за Лъв

Избягвайте да бъдете арогантни или доминиращи в разговорите си. Научете се да бъдете по-самоуверени, за да увеличите позитивността, която сте способни да покажете на другите.

Дева

Девите могат да бъдат много по-осъдителни от останалите знаци и може би тайно ви съдят. Те също така са перфекционисти и заедно с осъждането на другите тази комбинация може да бъде доста сурова.Този знак може да бъде голям песимист, когато е потиснат.

Съвети за Дева

Научете се да приемате своята по-оптимистична страна. Не забравяйте, че никой не е съвършен и това очакване може да доведе до изобилие от негативизъм.

Везни

Везните могат да бъдат много нерешителни и да прекарват по-голямата част от времето си в подготовка на нещата, независимо колко големи или малки са те. Обикновено им отнема доста време да вземат решение и това е така, защото те често обмислят всички възможности преди да действат.

Съвети за Везни

Не изпускайте възможностите поради нерешителността си. Научете се да разчитате и да се доверявате на интуицията си, която ви помага да вземате решения. По същия начин вземайте решения, които ви устройват, вместо винаги да се съобразявате с това как те ще се отразят на другите.

Скорпион

Скорпионите могат да бъдат възприемани като манипулативни и доста избухливи, така че ако влезете в спор с тях, внимавайте! Те никога не забравят, когато някой ги е наранил, а още по-малко вероятно е да ви простят. Могат да реагират прекалено остро, когато са наранени, и често имат много лош характер.

Съвети за Скорпион

Струва си да се научите как да контролирате емоциите си, ако сте Скорпион. Увереността лесно може да се превърне в егоистична, а честността може да се превърне в привидна грубост. Също така е важно да прощавате на другите - не заради тях, а за да можете вие да продължите напред.

Стрелец

Стрелците могат да бъдат много откровени и това понякога може да нарани чувствата на другите. Понякога даже изглежда нетактично. Те също така са известни с това, че са "всезнайковци".

Съвети за Стрелец

Забавете темпото! Ако сте знак Стрелец, може би трябва да се научите да се съсредоточавате върху едно нещо в даден момент. Често ви завиждат, че поемате рискове и водите забързан начин на живот, но си струва да си намерите хоби, кариера или партньор в живота, който да ви предизвиква и да поддържа интереса ви. Също така внимавайте какво казвате и как го казвате. Може да имате добри намерения, но признайте, че не винаги сте най-дипломатичния приятел.

Козирог

Козирозите обичат да контролират много неща и обикновено не са от хората, които "се пускат по течението". Те много повече предпочитат да контролират и организират всичко. Могат да използват другите за собствена изгода. Козирозите също така обичат да клюкарстват и да разказват за лошия си ден, като често преувеличават собствената си негативност.

Съвети за Козирог

Хубаво е Козирогът да се съсредоточи върху благодарността във всички форми.

Водолей

Водолеите понякога могат доста бързо да съдят другите и това се дължи най-вече на факта, че те се смятат за много умни. Понякога могат да изглеждат малко откъснати от другите и това често се дължи на факта, че живеят в собствен свят. Обичат да дават съвети, но понякога могат да изглеждат твърде нетърпеливи и може да не ви разберат какво наистина искате да кажете.

Съвети за Водолей

Позволете си да се отворите и да прегърнете приятелите и семейството си, като покажете своята признателност и любов към тях. Освен това се научете да слушате. Това ще доведе до по-силни взаимоотношения и по-добра комуникация.

Риби

На Рибите често им липсва ориентация и това може да се дължи на техния начин на живот, при който те "се носят по течението". Поради това, че понякога се намират в своя "малък свят", те често не успяват да забележат кога другите имат нужда от тях и това може да бъде възприето погрешно. Изненадващо е, че въпреки че са известни като най-мъдрия и най-стария зодиакален знак, Рибите всъщност са и много доверчиви.

Съвети за Риби

Важно е Рибите да балансират между чувствата и логиката. Това ще ви помогне да дадете старт на всичките си мечти и да ги превърнете в реалност.