Можете да научите толкова много от астрологията. Например, питали ли сте се някога каква е целта на живота ви? С помощта на астрологията на миналите животи можете да научите днешните си цели и посоката, в която трябва да се движите, от определени разположения в рождената ви карта.

Има 12 различни зодиакални знака. Тези знаци са разделени на 12 различни части, наречени "домове". Всеки дом символизира различна структура на живота, като например приятелство, пари, здраве и любов. Първият дом показва вашия Асцендент - основно това, което сте в този живот. Ако слезете с една къща надолу, ще се окажете в 12-и дом, който някога е бил 1-ви дом за минал живот.

Това не означава непременно близкото минало, а по-скоро минало, което съдържа всички въпроси и проблеми, които се опитвате да разрешите в момента. За да разберете всичко това, първо трябва да откриете своя Асцендент (или Изгряващ знак). За да направите това, можете да използвате калкулатор на рождената карта, който ще използва вашия ден, час и място на раждане, за да генерира личната ви рождена карта. След това вече можете да разберете по-добре кармата си и подробностите за миналия си живот. 

Ето миналия живот на всеки зодиакален знак и задълбочен поглед върху това как да използвате миналото за положителна промяна.

Асцендент Овен

Миналият ви живот е бил доминиран от зодия Риби. Това означава, че идвате от живот със значителни ограничения, граници и отговорности.

Сега е моментът за ново начало, Овни. Съсредоточете се върху това да живеете настоящия си живот колкото се може по-свободно, като се възползвате от всяка възможност, която се появи на пътя ви. Има вероятност да идвате от живот, в който всичко, което сте искали, е било да избягате от реалността, може би чрез наркотици или алкохол. Сега е време да поемете контрол над емоциите си, вместо да им позволявате да ви завладяват.

Асцендент в Телец

Ако асцендентът ви е Телец, това означава, че в миналия ви живот е преобладавал Овенът. Вие извличате огнената енергия на миналия си живот и я превръщате в творческа енергия. Искате да изживеете живота по грандиозен начин и в този живот става дума по-скоро за личен комфорт, отколкото да подпалите света с мъдростта и интензивността си.

Асцендент Близнаци

Пренесли сте тази творческа природа от миналия си живот, доминиран от Телеца, в настоящия живот на общуване и внимание. Вие сте готови да се освободите от непоклатимия си минал живот и да бъдете отворени към света около вас. Има вероятност да идвате от живот, изпълнен със самозадоволяване и нежелание да се свързвате емоционално с другите. Сега имате възможност да се свържете с когото си поискате. Наслаждавайте се на ученето и на това да изследвате нови идеи и начини на мислене.

Асцендент Рак

Страхливостта и усещането за обезобразена реалност често са пренесени от живота, доминиран от Близнаци. Точно сега може да се съсредоточите върху това да се грижите за отговорностите и семейството си и да изживявате живота по по-смислен начин. Въпреки това у вас винаги съществува желание да бъдете свободни. От друга страна, трябва да се научите как да създавате емоционални привързаности. Готови сте да признаете емоциите си и вътрешния си живот, въпреки че винаги имате усещането, че имате работа, за която трябва да се погрижите.

Асцендент Лъв

Няма нищо, което Лъвът да обича повече от това да се чувства обичан и да се чувства цялостен. Миналият живот, доминиран от Рака, понякога ви затруднява да почувствате това удовлетворение или да се почувствате истински обичани, освен ако няма постоянна увереност, че не сте сами. Възможно е да съществува карма с изоставянето, която може да е налице. Ако сте изплатили кармата си, ще има много повече място за самоосъзнаване. Само че не се вглъбявайте прекалено в себе си, защото в следващия живот ще има много повече за плащане.

Асцендент Дева

Макар че настоящият ви живот може да се върти около грижата за другите, в миналото си, доминирано от Лъв, сте били поставени в центъра на събитията. Възможно е да изпитвате самота отвътре, което ви кара да се питате защо правите много за другите, а получавате малко в замяна. Обикновено има карма за връщане на тези, които са се жертвали за вас в миналия живот. Има вероятност да не сте успели да признаете тези, за които сте се грижили, когато сте живели в живот, доминиран от Лъв. Сега е моментът да се погрижите за тези отговорности.

Асцендент Везни

Тъй като сте живели в минал живот, в който не сте се чувствали оценени, може да се борите с опитите да балансирате кармата си от това, че сте полагали изключителни усилия, за да угодите на другите, или от това, че сте били в ситуации, които несъмнено са били несправедливи. Кармата може да се състои и в избягване на крайности, които идват от минал живот. Ако сте предприели драстични мерки, докато сте живели в живот, доминиран от Дева, може да се окажете изправени пред трудност да постигнете баланс в живота си. Решенията по въпросите за даването и получаването може да предизвикат емоционален конфликт. Може да се опитвате да станете по-организирани в настоящия живот.

Асцендент Скорпион

От живота, в който сте се опитвали всичко да бъде балансирано, излизате със силно желание да изживеете живота по най-цялостния и сложен начин. Възможно е да сте имали живот, в който сте се сблъсквали със силен натиск да се съобразявате - където всичко извън приетия стандарт е било порицавано.

В този живот сте готови да живеете за себе си и да помагате на другите в своите условия. Стремите се да разкривате тайните на живота. Тъй като идвате от живот, в който единственото, което сте могли да направите, е да търсите баланс, сега се чувствате в правото си на малко положителен егоизъм. Но не се увличайте твърде много; не искате да бъдете задържани от карма, която не може да бъде лесно изплатена.

Асцендент Стрелец

Миналият живот на господство на Скорпиона с неговите дълбоки корени ви е поставил на пътя към определена експанзивност и великодушие, които не сте могли да изпитате преди. Уроците, които сте научили в миналия живот, могат да се трансформират във философия и разпространение на знания и мъдрост, вместо да държите всичко в себе си в бутилки. Може би сте се борили да се освободите от определени ограничения в предишен живот, затова сега искате да видите, чуете, вкусите, усетите и докоснете всичко.

Асцендент Козирог

Имате определена цел, Козирог: да поставите граници за себе си и да се откажете от безгрижния живот, който сте имали като Стрелец. Това е време, в което наистина да помислите за освобождаване от кармата, натрупана като живот, доминиран от Стрелеца.

Може би сте били човек, който е пренебрегвал отговорността, за да живее живота, който е искал. Възможно е също така да сте поели някаква карма от други хора, които са се чувствали пренебрегнати или изоставени. Сега е моментът да помислите как тези съображения могат да се върнат при вас за разрешаване и балансиране.

Асцендент Водолей

Уморени сте да се справяте с ограниченията на миналия си живот, доминиран от Козирога, и сега сте готови да покажете истинските си качества, докато преживявате живота от съвсем нова перспектива.

Водолей, вие носите своята индивидуалност на ръкава си. Не можете да я скриете, дори когато се опитвате. Излизате от живот, в който силно са се налагали традиционните правила и граници. Готови сте да се изправите пред света и да полетите свободно.

Асцендент Риби

Сега сте стигнали до края на цикъла на кармата. Трябва да се възползвате от това време, за да се опитате да уредите нещата, да свържете развързаните краища и да бъдете отговорни. Знаете, че на хоризонта се задава ново начало, и искате да сте подготвени. Изразяването на различията ви сега не е толкова приоритетно за вас. Готови сте да бъдете с другите и да се свържете на по-дълбоко ниво. Искате да бъдете духовен човек. Въпреки това не се опитвайте да се справите с предизвикателството, ако не сте готови за него.